Date2

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 17:33:19

rss

αναζήτηση

makripano

Η αφόρητη μοναξιά της Ρένας Δούρου στην πορεία της προς τις εκλογές του Μαΐου!

Αλλάξτε μέγεθος

dourou moni

Μπορεί να προσπάθησε πάμπολλες φορές να αποφύγει την κάθοδό της στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, τελικά όμως δεν τα κατάφερε.

Και πλέον, όπως όλα δείχνουν, η Ρένα Δούρου είναι αποφασισμένη να πιει το πικρό ποτήρι της ήττας μέχρι την τελευταία σταγόνα του, ακόμη κι αν χρειαστεί να το πράξει ολομόναχη.

Η παράταξή της, «Δύναμη Ζωής», φυλλορροεί σε τέτοιο βαθμό ώστε από τους 60 περίπου περιφερειακούς συμβούλους της, δεν είναι πάνω από 20 αυτοί που έχουν δηλώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και πρωτοκλασάτα στελέχη της διοίκησής της, όπως οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Καραμέρος και Πέτρος Φιλίππου «στρίβουν» δια των δημοτικών εκλογών ενώ παρόμοιες κινήσεις έχει κάνει και πλήθος ακόμη περιφερειακών συμβούλων.

Οι είκοσι που της απομένουν είναι στελέχη τα οποία δεν έχουν εναλλακτική ή θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα να πλασαριστούν μεταξύ των πρώτων του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σώσουν, τουλάχιστον, το γόητρό τους.

Όλοι στη «Δύναμη Ζωής» γνωρίζουν ότι μία ήττα θα σημάνει ότι δεν θα εκλεγούν περισσότεροι από 10 – 15 σύμβουλοι αφού η απλή αναλογική δημιουργεί το μεγαλύτερο θύμα της στην κυβερνητική παράταξη της πρώτης περιφέρειας της χώρας.

Η Ρένα Δούρου από την πλευρά της έχει ξεκινήσει τις διεργασίες για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει 150 πρόσωπα.

Τις κινήσεις κάνει η ίδια αφού όλα δείχνουν ότι δεν έχει καμία βοήθεια από το πρωθυπουργικό περιβάλλον το οποίο ασχολείται μόνον με τη στελέχωση των ψηφοδελτίων των εθνικών εκλογών αλλά και αυτού των ευρωεκλογών.

Η μόνη ελπίδα της περιφερειάρχου είναι οι λεγόμενοι «Μπαλαφικοί» (πρόκειται για τη μετεξέλιξη της τάσης «Πλατφόρμα 2000» και «Συνέλευση Κάραβελ»), που είναι και οι μόνοι που σηκώνουν το τηλέφωνο για να της υποδείξουν κάποιους υποψηφίους.

Δια του ίδιου του Γιάννη Μπαλάφα – αν και πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τη σχέση του με την κα Δούρου – και του γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, προωθούνται κάποια άτομα στο ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ζωής».

Καμία σχέση με την κα Δούρου δεν επιθυμεί ούτε και η τάση 53+ (οι κ.κ. Σκουρλέτης, Τσακαλώτος και Φωτίου είναι τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της).

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι αυτό της πλήρους ηττοπάθειας και είναι εμφανές ακόμη και στο γραφείο της περιφερειάρχου τα στελέχη του οποίου δεν δείχνουν τη ζέση του παρελθόντος, ελπίζοντας προφανώς και αυτά ότι η Περιφέρεια Αττικής θα ήταν το εφαλτήριο για το πέρασμα της κας Δούρου στην κεντρική πολιτική σκηνή και μάλιστα με αξιώσεις. Κάτι που τελικώς δεν ευδοκίμησε.

Στη μοναξιά της λοιπόν η περιφερειάρχης προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί και βέβαια το γόητρό της, διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική έχει συνέχεια!

Και στη λογική αυτή δεν θα είναι καθόλου περίεργο να δούμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα κινείται εμφανώς εντός του χώρου της κεντροαριστεράς και μάλιστα εξώφθαλμα αφού ολοένα και περισσότερες πόρτες της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν ερμητικά στην απέλπιδα προσπάθειά της.

Σχόλια