Date2

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 22:06:03

rss

αναζήτηση

makripano

Νέα Δημοκρατία: Επιβεβλημένη η κομματική συστράτευση όλων στις υποψηφιότητες των περιφερειαρχών! (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

mitsot meimar

Ένα σαφές μήνυμα προς τα στελέχη κάθε διαμετρήματος, της Νέας Δημοκρατίας, απηύθυναν στο κλείσιμο του 12ου Συνεδρίου του κόμματος τόσο ο πρόεδρός του Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα της συστράτευσης όλων αυτών των στελεχών σε συγκεκριμένες αυτοδιοικητικές μάχες και στις επιλογές του κόμματος.

Οι μάχες αυτές αφορούν τις υποψηφιότητες των περιφερειαρχών, που θεωρούνται πολιτικές αφού μάλιστα συναρτώνται άμεσα με το συνολικό κυβερνητικό σχέδιο ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι υποψηφιότητες των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης!

Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ όσο και πρόεδρος του Συνεδρίου απηύθυναν αυστηρή προειδοποίηση για τήρηση της κομματικής πειθαρχίας, κάτι το οποίο φέρνει προ των ευθυνών τους κυρίως τα αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος.

Με άλλα λόγια δηλαδή θα πρέπει οι δήμαρχοι και υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι – και όχι μόνο – να εκδηλώσουν τη σαφέστατη στήριξή τους προς τις επιλογές του κόμματος, που σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Αττικής, είναι ο Γιώργος Πατούλης.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι εάν οι... γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί της Αττικής θα αποδεχθούν στην πράξη, ως οφείλουν, το συγκεκριμένο μήνυμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Στις περιφερειακές εκλογές, η μάχη θα είναι σαφώς πιο πολιτική, καθώς η πορεία των Περιφερειών συναρτάται με το συνολικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας. Κι αυτό, προφανώς, συνδέεται με κυβερνητικές επιλογές. Εδώ, λοιπόν, οι αποφάσεις μας είναι παραταξιακές. Ο στόχος μας, διπλός: να μην πέσει καμία περιφέρεια στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και να βαφτούν οι περισσότερες -αν όχι και οι 13 περιφέρειες- γαλάζιες! Σε αυτόν τον αγώνα απαιτώ απόλυτη κομματική συστράτευση».

Πιο αναλυτικός ήταν ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος δεν αναφέρθηκε μόνο στις περιφερειακές αλλά και στις δημοτικές εκλογές:

«Το 2019 έχουμε 3 εκλογές. Αυτοδιοικητικές που είναι περιφερειακές και δημοτικές, ευρωεκλογές -αυτές οι δυο εκλογές είναι σε σταθερό χρόνο και το γνωρίζουμε πότε θα γίνουν- και μετά έχουμε τις εθνικές εκλογές, που δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα γίνουν. Ευχόμαστε να γίνουν και αύριο το πρωί.

Όμως το πότε θα γίνουν μπορεί να εξαρτηθεί, όχι μόνο από το πώς αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να φτάσει ή πότε θα φτάσει αλλά μπορεί να παίξει ρόλο και πως οι δημοτικές και οι αυτοδιοικητικές δημιουργούν κλίμα ή όχι μέσα και στους δήμους και στις περιφέρειες.

Προσέξτε, θα έχουμε πάρα πολλούς υποψηφίους καταρχήν μέχρι τότε οι οποίοι από τις γιορτές -για να μην πω ήδη από τώρα- τρέχουν. Θα είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, θα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι, θα είναι οι ευρωβουλευτές, θα είναι οι εθνικοί βουλευτές.

Θα είναι όλοι αυτοί που φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν και καλώς έχουν τη φιλοδοξία τους δημότες τους, τους πολίτες, την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο. Προσέξτε, δεν πρέπει αυτό να μας δημιουργήσει τριβές. Δεν πρέπει να δημιουργήσει γκρίνιες και εσωστρέφειες. Ο καθένας θα κάνει τη δική του δουλειά όπως πρέπει.

Και δεν επιτρέπεται οι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι σε τριβές με τους περιφερειακούς συμβούλους ή οι δήμαρχοι με τους περιφερειάρχες ή υποψήφιοι με τους βουλευτές που επίσης διεκδικούν σταυρό προτίμησης ή με τους ευρωβουλευτές.

Δεν πρέπει να υπάρξει σύγχυση. Ο καθένας άλλωστε απευθύνεται σε άλλο ακροατήριο ασχέτως αν ψηφίζουν οι ίδιοι πολίτες. Ο βουλευτής αναφέρεται στην κοινωνία του Νομού του για τις εθνικές εκλογές, ο Περιφερειάρχης για τις περιφερειακές, ο Δήμος για τις δημοτικές.

Σας καλώ λοιπόν και σας παρακαλώ αυτά να τα ξεκαθαρίσετε. Το Κόμμα καταρχήν έχει πει ότι -και εκεί θα πάμε συντεταγμένα, θα πάμε όλοι- η πολιτική μάχη είναι οι Περιφέρειες, ο Δήμος της Αθήνας και ο Δήμος της Θεσσαλονίκης. Εκεί δεν χωράνε πολλές διαφορετικές επιλογές για τους Νεοδημοκράτες.

Θέλω αυτό να γίνει απολύτως κατανοητό μετά από συζήτηση και από εντολές που έχουμε πάρει και από τον Πρόεδρο. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να περάσουμε αυτά τα μηνύματα –προσέξτε- αν μάλιστα οι εθνικές εκλογές δεν έχουν γίνει ακόμα. Έχει σημασία να καταγράψουμε τη δυναμική που έχει στην κοινωνία η Νέα Δημοκρατία και να είναι πραγματική. Μην καταγραφεί πλασματική γκρίνια και εσωστρέφεια που πιθανόν να μας δημιουργήσει μείωση αυτοπεποίθησης, για τις εθνικές εκλογές.

Είναι το πιο σοβαρό ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Και επειδή ξέρω ότι εμείς, οι Νεοδημοκράτες, έχουμε πολλές φορές μια διάθεση τέτοια, μπορεί καμιά φορά να τσιμπήσουμε. Σας καλώ, λοιπόν, να μην τσιμπήσουμε. Σας καλώ να πάμε συντεταγμένα, όπως θα ορίσει ο γραμματέας του Κόμματος και όπως θα ορίσει η εκλογική επιτροπή και ο Πρόεδρος».

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, χαρακτηριστικό απόσπασμα από σχετική αναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά την ομιλία του στο κλείσιμο του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας:

Σχόλια