Date2

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 14:00:03

rss

αναζήτηση

makripano

Ο προβληματισμός του επιτελείου του Γ. Πατούλη και η προσπάθειά του να... φέρει τη ΝΔ κοντά του!

Αλλάξτε μέγεθος

patoul nd

Η επίσημη ανακοίνωση, από τη Νέα Δημοκρατία, της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής ενόψει των εκλογών του Μαΐου του 2019, φαίνεται να έχει δημιουργήσει νευρικότητα τόσο στο κόμμα όσο και στο περιβάλλον του υποψηφίου.

Είναι γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός αυτοδιοικητικών της ΝΔ δεν βλέπει με καλό μάτι τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα αφού, όπως λέγεται, δεν έχει να προσφέρει τίποτε στο κόμμα σε επίπεδο αυτοδιοικητικό.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Πατούλης εξελέγη δήμαρχος Αμαρουσίου αλλά στηρίχτηκε και εξελέγη και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η αίσθηση που υπάρχει μεταξύ γαλάζιων αυτοδιοικητικών είναι ότι δεν θα βοηθήσει στην εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής στην περιφέρεια Αττικής την οποία έχει τόσο ανάγκη “μετά τη...λαίλαπα Δούρου” όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από το σύνολο των νεοδημοκρατών δημάρχων της Αττικής ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δηλώσει ανοικτά την υποστήριξή τους στον υποψήφιο περιφερειάρχη, την ίδια μάλιστα στιγμή που εγνωσμένης αξίας αυτοδιοικητικοί στέκονται στο πλευρό του έτερου υποψηφίου Γιάννη Σγουρού.

Όσοι θυμούνται το παρελθόν κατανοούν ότι η κατάσταση στο κόμμα δεν διαφέρει σε τίποτε από προηγούμενες εκλογές όταν απλώς εξετέθησαν οι κ.κ. Κικίλιας και Κουμουτσάκος και η ΝΔ έχασε μοναδικές ευκαιρίες, έστω, να κερδίσει τις εντυπώσεις στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Όπως είναι φυσικό η αδιαφορία των γαλάζιων αυτοδιοικητικών στο πρόσωπο και στην υποψηφιότητά του, έχουν ενοχλήσει τον κ. Πατούλη.

Ο οποίος στην προσπάθειά του να κερδίσει υποστηρικτές στο εσωκομματικό πεδίο έχει αναδυθεί σε έναν μαραθώνιο επισκέψεων σε τοπικές κομματικές οργανώσεις της Αττικής προκειμένου να γνωριστεί με τα στελέχη τους και να τα πείσει να σταθούν και στο πλευρό του.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά όμως κάτι τέτοιο ενδεχομένως να οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Μάιος του 2019 φαντάζει ακόμη πολύ μακρινός ακόμη και για τα μικρομεσαία στελέχη της ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά ο τρόπος που λειτούργησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης στη διάρκεια της θητείας του τόσο στον Δήμο Αμαρουσίου όσο και στην ΚΕΔΕ δεν δημιουργούν τα εχέγγυα ώστε, οι νεοδημοκράτες τουλάχιστον, να σταθούν στο πλευρό του ανεπιφύλακτα.

Η προσπάθεια του κ. Πατούλη φαίνεται λοιπόν ότι θα είναι διαρκής και βέβαια ο ίδιος μοιάζει να δυσκολεύεται να αποκτήσει επαφή με τη ΝΔ και τα στελέχη της – όχι τα πρωτοκλασσάτα – αφού υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο κομματικός μηχανισμός μάλλον θα απέχει.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι έφτασαν στο σημείο να θυμηθούν την προσπάθεια του κ. Πατούλη, στις τελευταίες εσωκομματικές αναμετρήσεις μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη, Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, όταν ο υποψήφιος σήμερα περιφερειάρχης μπήκε στη διαδικασία αναζήτησης υπογραφών αφού θεωρούσε ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα έπρεπε να έχει αυτοδιοικητικό πρόσημο.

Η προσπάθειά του εκείνη δεν ευοδώθηκε, άφησε όμως τα τραύματά της μεταξύ των κομματικών στελεχών που υποστήριξαν τον νυν πρόεδρο.

Σχόλια