Date2

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 09:53:22

rss

αναζήτηση

makripano

Γιάννης Σγουρός: Οι συνεργασίες οικοδομούνται σε προγραμματικές συγκλίσεις, δεν επιβάλλονται!

Αλλάξτε μέγεθος

giannissgouros

Την εκπεφρασμένη πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές επανέλαβε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γιάννης Σγουρός!

«Αυτό που εξελίσσεται στην Αττική εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που χτίσαμε με κόπο, σύνεση και υπομονή», ανέφερε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι η θητεία της Ρένας Δούρου ήταν «ασυνεπής, αναποτελεσματική, αποτυχημένη».

Σχετικά με την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι «οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν είμαι περαστικός από την Αυτοδιοίκηση, ούτε υποψήφιος μετεωρίτης. Τίμησα την εμπιστοσύνη τους με την παρουσία μου, ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση και κριτική. Διεκδικώ ξανά την Περιφέρεια, γιατί δεν αντέχω να βλέπω έναν οργανισμό που παραδώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014, σε υποδειγματική κατάσταση να παραπαίει, κινούμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος… Επιστρέφω για να φέρω πίσω την κανονικότητα, που τόσο έλειψε από την Περιφέρεια Αττικής».

Επιπροσθέτως χαρακτήρισε την κα Δούρου «ασυνεπή ως προς αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά και δεν έκανε. Αναποτελεσματική διότι γυρίζοντας τον χρόνο πίσω είναι περισσότερα αυτά που βρήκε από αυτά που αφήνει. Αποτυχημένη διότι παντού, σε όλους τους τομείς, παρουσιάζει υστέρηση και οπισθοδρόμηση».

Σε ερώτηση για το «Νόμο Σκουρλέτη» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, έκανε σαφές ότι «εάν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι είναι αυτή ακριβώς τη δυνατότητα να αλλάζει ο εκλογικός νόμος βάζοντας ασφαλιστικές δικλείδες μέσα από συνταγματική αναθεώρηση».

Ερωτηθείς για το πώς θα χειριζόταν την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, για την οποία η κα Δούρου έχει δεχθεί σφοδρή κριτική, εξήγησε ότι «ο ρόλος του περιφερειάρχη είναι να βγαίνει στην πρώτη γραμμή, όχι να συμμετέχει σε fake συσκέψεις, καθ’ υπόδειξη του κόμματος, με τον πρωθυπουργό. Όσοι βλέπουν την Αυτοδιοίκηση ως βάρδια δε μπορεί παρά να αντιμετωπίζουν τη θητεία ως αγγαρεία. Η Αυτοδιοίκηση είναι έργο και όχι πάρεργο» και σημειώνει ότι «οι πολίτες δεν πρέπει να ξανανιώσουν απροστάτευτοι και εγκαταλελειμμένοι. Αυτό είναι το ιερό χρέος μας».

Αναφορικά τέλος με τα σενάρια για συνεργασίες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και πως η Κεντροαριστερά θα διεκδικήσει και πάλι έναν πολιτικό πρωταγωνιστικό ρόλο, ο κ. Σγουρός υπενθύμισε ότι «όπως έχω πει πολλές φορές, οι συνεργασίες οικοδομούνται σε προγραμματικές συγκλίσεις. Δεν επιβάλλονται» ενώ σημείωσε ότι «ο ρόλος της Κεντροαριστεράς είναι αναπόφευκτα πρωταγωνιστικός, γιατί ο χώρος, πέρα από κόμματα και παρατάξεις, είναι πλειοψηφικός. Όμως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Κεντροαριστερά, αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι η αμφισβήτηση για την πολιτική, που εκφράστηκε με τα ιστορικά υψηλά ποσοστά αποχής».

tanea sgouros

Σχόλια