Date2

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 07:07:20

rss

αναζήτηση

makripano

Το colpo grosso της κυβέρνησης Τσίπρα και της διοίκησης Δούρου για την πλήρη απαξίωση των Μεσογείων!

Αλλάξτε μέγεθος

tsipras dourou colpo

Με δύο κινήσεις, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση Δούρου της Περιφέρειας Αττικής, βάζουν ταφόπλακα στα Μεσόγεια αποδεικνύοντας πως ουδόλως τους ενδιαφέρουν οι χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοί τους!

Παράλληλα βέβαια τόσο με την επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση για την, εν αγνοία της αυτοδιοίκησης χωροθέτηση της χωματερής στα λατομεία Κυριακού στο Κορωπί, όσο και με την πρόσφατη μεθόδευση της απόφασης για επιβάρυνση του αγωγού της Χαμολιάς με τα λύματα δεκάδων χιλιάδων πολιτών των Δήμων Σαρωνικού και Κρωπίας, αποδεικνύουν ότι ουδόλως ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της περιοχής.

Μιας περιοχής η οποία έχει συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της Αττικής ενώ έχει προσφέρει πάρα πολλά και στην αγροτική οικονομία!

Η δημιουργία χωματερής σε ένα σημείο πολύ κοντά στους αστικούς ιστούς μεγάλων Μεσογείτικων πόλεων όπως το Κορωπί, η Παιανία, το Μαρκόπουλο, τα Καλύβια και η Βάρη, καταδεικνύουν τον τρόπο σκέψης των κυβερνώντων όχι μόνο σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.

Και όλα αυτά σε μια στιγμή που οι τοπικές κοινωνίες είχαν κατανοήσει τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούσε η έλλειψη σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου και είχαν αποδεχθεί τη δημιουργία ΚΕΛ προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη στις περιοχές τους.

Τώρα όμως αποδεικνύεται ότι τόσο η κεντρική εξουσία όσο και η Περιφέρεια Αττικής (τα ηγετικά στελέχη των οποίων προέρχονται από μία κατά τα άλλα περιβαλλοντικά ευαίσθητη Αριστερά), ενδιαφέρονται μόνο για τη λύση προβλημάτων περιοχών που μπορούν να τους αποφέρουν εκλογικά οφέλη.

Έτσι ενώ είχαν αρχικά υποστηρίξει τη λύση της Ψυττάλειας για τα λύματα του παραλιακού μετώπου των Δήμων Σαρωνικού και Κρωπίας, στη συνέχεια επέλεξαν την πλέον ασύμφορη, της μεταφοράς τους δηλαδή στη θάλασσα της ευρύτερης περιοχής του Πόρτο Ράφτη μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η εκλογική πελατεία τους στη μεγάλη περιφέρεια του Πειραιά!

Παράλληλα όμως – και με διαφορά λίγων μόλις ημερών – θέλησαν να ικανοποιήσουν και μια άλλη μεγάλη εκλογική πελατειακή βάσης τους, αυτή της Αθήνας και των νοτίων προαστίων της!

Έτσι προχωρούν στον ορισμό ως χώρου δημιουργίας χωματερής των λατομείων Κυριακού στις παρυφές της πόλης του Κορωπίου!

Και βέβαια ορισμένοι θα σπεύσουν να υποστηρίξουν ότι δεν πρόκειται για χωματερή αλλά για ΧΥΤΥ (δηλαδή για Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), ξεχνούν όμως – ορισμένοι και σκόπιμα – ότι η ανακύκλωση δεν λειτουργεί στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Αττική όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί αλλά και η καθημερινή πρακτική στους δρόμους με τους μπλε κάδους!

Το αποτέλεσμα είναι πως στο όνομα της προσπάθειας των κυβερνώντων να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη διαλύεται μια ολόκληρη περιοχή η οποία αποτελούσε καύχημα για ολόκληρη την Αττική αλλά και καταφύγιο ξεκούρασης για τους κατοίκους της.

Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι τον σχεδιασμό αυτό έκαναν άνθρωποι οι οποίοι επένδυσαν πολιτικά στον αγώνα των Κερατιωτών και ολόκληρης της Λαυρεωτικής – με τη θερμή συμπαράσταση και των υπολοίπων κατοίκων των Μεσογείων - για τη μη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Οι... επενδυτές αυτοί λοιπόν επέλεξαν ένα άλλο σημείο σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων από το Οβριόκαστρο, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν εκλογικά οφέλη, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τα όσα υποστήριζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για το περιβάλλον και την ανάπτυξη!

Ένα ακόμη ερώτημα που τίθεται είναι εάν θα συνεχίζουν να βρίσκονται στις τοπικές κοινωνίες πρόθυμοι ηλίθιοι για να ρίχνουν νερό στον μύλο των κυβερνητικών μεθοδεύσεων! Η απάντηση μάλλον θα δοθεί τις επόμενες ημέρες!

Διαβάστε σχετικά: Φωτιά βάζει στα Μεσόγεια η κυβέρνηση Τσίπρα με την εν κρυπτώ νομοθετική ρύθμιση για δημιουργία χωματερής στο Κορωπί!

Σχόλια