Date2

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 13:44:59

rss

αναζήτηση

makripano

Η εμπλοκή της υποψηφιότητας Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής και ο ρόλος της Μαρίνας!

Αλλάξτε μέγεθος

 patoulis marina

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κορυφή της Νέας Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο στήριξης του προέδρου της ΚΕΔΕ και νυν δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του ως περιφερειάρχη Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Ο «γαλάζιος» προβληματισμός έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στον κ. Πατούλη και στο περιβάλλον του μετά μάλιστα και τις αλλεπάλληλες προσπάθειές του να έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό!

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πατούλης ανέμενε, την περασμένη Κυριακή (2 Σεπτεμβρίου) να υπάρξει ανακοίνωση του ονόματός του από τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, κάτι που βέβαια δεν συνέβη.

Από το βράδυ της ημέρας εκείνης λοιπόν ο δήμαρχος Αμαρουσίου προσπαθεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, γεγονός που του δημιούργησε έντονο εκνευρισμό αφού δεν γνωρίζει τί ακριβώς σκοπεύει να πράξει για το θέμα η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο λίγες ώρες αργότερα σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη ο κ. Πατούλης επανέλαβε τη «δέσμευσή» του ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας παρότι όλοι γνωρίζουν ότι από τη Νέα Δημοκρατία θα προταθεί ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης!

Πιο απλά δηλαδή ο κ. Πατούλης προσπαθεί μέσω της υποψηφιότητάς του στον Δήμο Αθηναίων να πιέσει τη Νέα Δημοκρατία να τον προτείνει για την περιφέρεια Αττικής.

Πάντως ο εκνευρισμός του κ. Πατούλη δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι η ΝΔ αργεί να ανακοινώσει το όνομά του αλλά και και το ότι, παρά τις προσπάθειές του να στελεχώσει την κίνησή του για την Περιφέρεια Αττικής, δεν βρίσκει ανταπόκριση από εγνωσμένης αξίας αυτοδιοικητικούς.

Με δεδομένη την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γίνεται προσπάθεια να μπει στο «παιχνίδι» των πιέσεων και η σύζυγος του, Μαρίνα Πατούλη.

Αρχικά η κα Πατούλη είχε υπολογίσει ότι θα ήταν υποψήφια για τον δημαρχιακό θώκο της Πεύκης, όμως στην πορεία τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Έτσι το περιβάλλον του προέδρου της ΚΕΔΕ διαρρέει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της κας Πατούλη ακόμη και στην Αθήνα, στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη ή εφόσον ο Γιώργος Πατούλης θέσει υποψηφιότητα στον Δήμο Αθηναίων, η σύζυγος να διεκδικήσει ακόμη και τον Δήμο Αμαρουσίου!

Γίνεται κατανοητό ότι ο κ. Πατούλης πιέζει με κάθε μέσο τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να λάβει το πράσινο φως για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής.

Από την άλλη πλευρά τώρα το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ φαίνεται να μην έχει καταλήξει ακόμη οριστικά αφού εσχάτως επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του νυν δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, παρά και τα προβλήματα υγείας που αυτός αντιμετώπισε πρόσφατα.

Ενδεχομένως λοιπόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να... κρατήσει πίσω την ανακοίνωση υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής για να ζυγίσει και πάλι τις πιθανότητες των προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Το πρόβλημα που παραμένει άλυτο στα γραφεία της οδού Πειραιώς ακούει στο όνομα Γιάννης Σγουρός αφού είναι δεδομένη η δυναμική της ήδη ανακοινωθείσας υποψηφιότητάς του και στη ΝΔ θεωρούν ότι δύσκολα θα αντιμετωπιστεί – όπως άλλωστε είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Κάτι τέτοιο όμως, είναι σαφές ότι θα δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στην κομματική βάση της ΝΔ με δεδομένο ότι όλες οι δημοσκοπήσεις τη θέλουν, μέχρι στιγμής, νικήτρια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Πώς είναι δυνατόν να είμαστε κόμμα στον προθάλαμο της εξουσίας και να μην έχουμε έναν υποψήφιο με αξιώσεις για την Περιφέρεια Αττικής», διερωτώνται υψηλοφώνως τα «γαλάζια» στελέχη.

Διαβάστε σχετικά: Γιατί κλιμακώνει τις πιέσεις του προς τη Nέα Δημοκρατία ο Γ. Πατούλης!

Σχόλια