Date2

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 13:27:52

rss

αναζήτηση

makripano

Γιατί κλιμακώνει τις πιέσεις του προς τη Nέα Δημοκρατία ο Γ. Πατούλης!

Αλλάξτε μέγεθος

kiriakos patoul

Σε προσπάθεια να παραμείνει στην επικαιρότητα επιδίδεται τα τελευταία 24ωρα ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να κρατήσει ζωντανές της ελπίδες του για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας!

Όμως ο τρόπος που χειρίζεται το όλο θέμα έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του οποίου τα κορυφαία στελέχη εκφράζουν την άποψη ότι ο κ. Πατούλης μόνο προβλήματα δημιουργεί, μέχρι στιγμής, στη ΝΔ και μάλιστα όταν υπάρχει έντονη η φημολογία συνάντησής του με τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πατούλης συναντήθηκαν σε μια προσπάθεια αφενός να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει ανάμεσά τους αφετέρου ο δήμαρχος Αμαρουσίου να λάβει το πράσινο φως για να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Μάλιστα διέρρευσε ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν κάθετα αντίθετος στην υποψηφιότητα Πατούλη στον Δήμο Αθηναίων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το θέμα έχει κλείσει και η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη έχει κλειδώσει.

Υποχρεωτικά λοιπόν ο κ. Πατούλης ζήτησε να είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής κάτι για το οποίο τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και κορυφαία στελέχη του κόμματός του – πάντοτε σύμφωνα με τις υπάρχουσες διαρροές- επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι η δεδομένη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής του... ιερού τέρατος της αυτοδιοίκησης, τ. περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, έχει προβληματίσει την οδό Πειραιώς (όπου τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ) αφού μάλιστα αυτός υποστηρίζεται και από αξιόλογα αυτοδιοικητικά στελέχη τα οποία προέρχονται από τον χώρο της αλλά και έχει δικαιωθεί πάμπολλες φορές εξαιτίας της αποτυχημένης πολιτικής της διοίκησης Δούρου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Διον. Χατζηδάκις και ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτ. Μεθενίτης αλλά και πλήθος άλλων δημοτικών αρχόντων εγνωσμένης αξίας και αποτελεσματικότητας.

Τα στοιχεία αυτά λοιπόν έχουν θορυβήσει τον κ. Πατούλη ο οποίος δεν αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα καλό μάτι να υποχρεωθεί να... περιοριστεί και πάλι στον Δήμο Αμαρουσίου και γι' αυτό τον λόγο σε συνέντευξή του σε αθηναϊκό ραδιόφωνο και στον Γ. Πρετεντέρη, επανήλθε στην επιμονή του για την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Αθηναίων.

Στη Νέα Δημοκρατία η συγκεκριμένη κίνηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη δυσφορία όταν μάλιστα ενώ αυτός δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον πρώτο δήμο της χώρας, επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της περιφερειάρχου Ρ. Δούρου, κάνοντας έτσι σαφές ότι βλέπει και προς την κατεύθυνση αυτή.

Βέβαια οι κινήσεις αυτές του κ. Πατούλη δημιουργούν ερωτήματα στην οδό Πειραιώς αφού τα στελέχη της γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αποτυχημένες επιλογές για την Περιφέρεια Αττικής στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (Βασ. Κικίλιας και Γ. Κουμουτσάκος) δεν αφήνουν περιθώρια για νέα αποτυχία όταν μάλιστα ο Γιάννης Σγουρός είναι παρών και ετοιμοπόλεμος και η Ρένα Δούρου μάλλον υπ' ατμόν.

Η προσπάθεια του δημάρχου Αμαρουσίου λοιπόν να πυροδοτήσει την κατάσταση μάλλον καταδεικνύει ότι τίποτε δεν είναι οριστικό στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με τη γαλάζια υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής και αυτό προκαλεί τη νευρικότητα στον κ. Πατούλη ο οποίος αντιμετωπίζει τον... κίνδυνο να μείνει εκτός του νυμφώνος της κεντρικής πολιτικής σκηνής, έστω και μέσω της αυτοδιοίκησης, γεγονός που αποτελεί αναντίρρητο πολιτικό του πόθο!

Σχόλια