Date2

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 07:07:59

rss

αναζήτηση

makripano

Ηχηρή απάντηση της Ρένας Δούρου στους κακοήθεις που τη θεωρούσαν εξαφανισμένη: 'Εδωσε συνέντευξη!

Αλλάξτε μέγεθος

Rena Dourou 2014a cropped

Δώδεκα ολόκληρες ημέρες μετά την τραγωδία της Μαύρης Δευτέρας, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εμφανίστηκε μέσω συνέντευξής της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», βάζοντας τέλος στις... κακιές γλώσσες που την ήθελαν να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης για να μην εμπλακεί στην αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού!

Η κα Δούρου απολαμβάνοντας την ιδιότυπη ασυλία της που αποτελεί και παρακαταθήκη για το πολιτικό μέλλον της, όπως επισημαίνουν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε σαφές ότι υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία αλλά η Περιφέρεια δεν μπορεί να έχει κάποιες από αυτές αφού η ίδια και τα στελέχη της τα έκαναν όλα καλά καμωμένα.

Όπως έπραξε και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γιάννα Τσούπρα, η κα Δούρου επέρριψε ευθύνες στην Πυροσβεστική για τη «διαφυγή, διάσωση όταν έχει αρχίσει ήδη να καίγεται η περιοχή», υπογραμμίζοντας ότι «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αλλά και την κοινή λογική, γενικός συντονιστής είναι ο επιχειρησιακά υπεύθυνος του Πυροσβεστικού Σώματος».

Σε ερώτηση για το αν έκανε καλά τη δουλειά της η Περιφέρεια, η πολλά υποσχόμενη, συνομήλικη του 44χρονου πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πολιτικός δεν είχε κάτι αρνητικό να της καταλογίσει απαριθμώντας μία προς μία τις, μεταξύ άλλων, γραφειοκρατικού τύπου κινήσεις. «Βοηθήσαμε την Πυροσβεστική σε ό,τι μας ζήτησε,. Δώσαμε υδροφόρες, μηχανήματα έργου, λεωφορεία. Κηρύξαμε σε κατάσταση ανάγκης την Ανατολική και Δυτική Αττική. Συγκλήθηκε, με εντολή μου, τη Δευτέρα το απόγευμα το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής για την αξιολόγηση της κατάστασης και περαιτέρω συντονισμό. Επίσης ζητήθηκε η σύγκληση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπάνω και υπερβάλλοντας, ίσως, εαυτόν, η κα Δούρου έκανε σαφές ότι «εμείς δεν κρυφτήκαμε, δεν κρυβόμαστε και δεν έχουμε μάθει να κρυβόμαστε», ενώ δίνοντας μια άλλη διάσταση στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ουσιαστικά κατά του εαυτού της σχετικά με τις πλημμύρες της Μάνδρας, τόνισε ότι «έθεσα ήδη με ενημερωτικό μου σημείωμα όλα τα στοιχεία στη διάθεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου».

Κατά τα λοιπά, τα όσα ανέφερε η περιφερειάρχης Αττικής στην συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Στέργιο Ζιαμπάκα, θα μπορούσαν να έχουν λεχθεί από ένα οποιοδήποτε στέλεχος της κυβέρνησης Τσίπρα αφού... επέρριψε τις ευθύνες για την τραγωδία στην αυθαίρετη δόμηση.

Και ενώ λίγο νωρίτερα είχε «φωτογραφίσει» συγκεκριμένο αξιωματικό της Πυροσβεστικής (σ.σ.: ο οποίος δεν ανήκει στον πυρήνα της ηγεσίας της) για τη μη εκκένωση, αλλά και επειδή υπάρχει και το αύριο, έσπευσε να διαχωρίσει τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας από εκείνους «που δίνουν με αυτοθυσία τη μάχη κατά της φωτιάς, που επιχειρούν με αυταπάρνηση στο πεδίο, που με κίνδυνο της ζωής τους σώζουν ηλικιωμένους και παιδιά».

Όσο για την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός, η κα Δούρου ήταν άκρως διαφωτιστική αφού παρέπεμψε στο μέλλον: «θα πράξει αναλόγως όταν έλθει η ώρα» είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ότι συμμερίζεται τη δύσκολη θέση του κ. Τσίπρα γιατί – πού ξέρεις – μπορεί κι αυτή να βρεθεί κάποια στιγμή στο μέλλον σε μια ίδια δύσκολη κατάσταση!

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, όπως δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σχόλια