Date2

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 20:33:19

rss

αναζήτηση

makripano

Κεραυνοί Φιλίππου κατά της Ένωσης Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου για ανακριβή ανακοίνωση και παραποιημένη πληροφόρηση! (Έγγραφα)

Αλλάξτε μέγεθος

keravnoi

Σοβαρότατο ζήτημα αξιοπιστίας της ενημέρωσης που υποτίθεται ότι παρέχει η Ένωση των Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου προς τους γονείς που αγωνιούν για την εκπαίδευση των παιδιών τους στα σχολεία τόσο του Μαρκοπούλου όσο και του Πόρτο Ράφτη, τίθεται μετά την κατηγορηματική διάψευση του αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής, σε ανακοίνωση της Ένωσης που αφορούσε τη συνάντηση που είχαν μέλη της διοίκησής της με τον κ. Πέτρο Φιλίππου!

Στην ανακοίνωση της Ένωσης γινόταν λόγος για «εκπλήξεις» που... δοκίμασε ο εκπρόσωπος της Ένωσης, γραμματέας του διοικ. συμβουλίου της, Βαλάντης Γαλανάκης όταν όπως αναγράφεται « η περιφέρεια χρηματοδοτεί προγράμματα τα οποία βασίζονται σε πλήρεις αναλυτικές μελέτες» για το ζήτημα των σημαντικών επισκευών ή της εκτεταμένης συντήρησης των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, Ένωση επικαλούμενη τα όσα υποτίθεται ότι είπε ο κ. Φιλίππου στον κ. Γαλανάκη, επισημαινόταν ότι «στη λίστα του (σ.σ.: του αντιπεριφερειάρχη) για τον Δήμο Μαρκοπούλου υπήρχε μία εγγραφή για συντήρηση σχολικών μονάδων αξίας 700.000 ευρώ» για να προστεθεί ότι «φυσικά και είχε διαγραφεί αφού ο Δήμος ΔΕΝ κατέθεσε ΠΟΤΕ τις απαραίτητες μελέτες»!

Εάν βέβαια ίσχυσε κάτι τέτοιο θα ετίθετο ζήτημα σκανδαλώδους αδιαφορίας του Δήμου Μαρκοπούλου. Μόνο που τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως θα επιθυμούσαν τα μέλη της Ένωσης προκειμένου να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά της αντιπαλότητας με την παρούσα δημοτική αρχή.

Όπως διευκρίνισε, με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, ο αντιπεριφερειάρχης σε επιστολή που απέστειλε προς την Ένωση και κοινοποίησε προς τον δήμαρχο Σωτ. Μεθενίτη, τους αντιδημάρχους Άγγ. Ρούση και Βασ. Μεθενίτη και την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ζωή Γιαννάκη, «ουδέποτε είχε συζητηθεί κάτι τέτοιο με τον Δήμο Μαρκοπούλου, παρά μόνο στην αρχή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου όταν επρόκειτο να εγκριθεί κάποιο πρόγραμμα για την Περιφέρεια Αττικής για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και σχολικών μονάδων. Τότε λοιπόν είχαμε συζητήσει με όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και είχαμε εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης σχολικών μονάδων στην εν λόγω χρηματοδότηση, προτείνοντας ενδεικτικά κάποια ποσά. Ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό ουδέποτε προχώρησε και κατά συνέπεια δεν έγινε ποτέ καμία χρηματοδότηση στον συγκεκριμένο τομέα»!

Γίνεται σαφές λοιπόν ότι ο κ. Γαλανάκης και κατ' επέκταση ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου το οποίο υιοθέτησε άκριτα την... πληροφόρηση του γραμματέα τους από τη συνάντηση με τον κ. Φιλίππου, είναι εκτεθειμένο στην τοπική κοινή γνώμη.

Παράλληλα βέβαια ο αντιπεριφερειάρχης κάνει αναφορά και στα περί χρηματοδότησης του Δήμου Αχαρνών (στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται ως Δήμος Μενιδίου!), για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων του με 3,5 εκατομμύρια ευρώ αλλά και σε ανάλογη υποτίθεται κίνηση για τις σχολικές υποδομές του Δήμου Μαραθώνα. Μάλιστα στην ανακοίνωση της Ένωσης υπονοείται σαφώς ότι δεν υπάρχει κάτι ανάλογο για τις 18 μονάδες του Δήμου Μαρκοπούλου.

«Μέχρι σήμερα επισκευές σχολικών μονάδων στην Ανατολική Αττική έχουν εγκριθεί μόνο για τον Δήμο Αχαρνών και αυτό λόγω των ιδιαίτερων οικονομικοκοινωνικώ προβλημάτων του δήμου αυτού. Σχετικά δε με αντίστοιχη πρόταση που μας έχει υποβληθεί από τον Δήμο Μαραθώνα, τονίζω ότι δεν έχει λάβει καμία έγκριση ακόμα και δεν έχει ενταχθεί στο τεχνικό μας πρόγραμμα (πρόγραμμα εκτελεστέων έργων)».

Γίνεται σαφές από όλα τα παραπάνω ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου μπορεί να χαρακτηριστεί και... μνημείο ψευδών στο όνομα της αντιπαλότητας μελών του διοικητικού συμβουλίου της με τη δημοτική αρχή Μαρκοπούλου.

Πώς αλλιώς, άλλωστε, μπορεί να εξηγηθεί η ιδιαίτερα σκληρή συνέχεια της ανακοίνωσης του κ. Φιλίππου στην οποία αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανακοίνωση (σ.σ.: της Ένωσης) είναι παντελώς ανακριβή και προφανώς προέρχονται από την εχθρική – επιθετική διάθεση που διαπίστωσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι είχε ο συνομιλητής μου (σ.σ.: ο γραμματέας της Ένωσης κ. Β. Γαλανάκης) απέναντι στη δημοτική αρχή Μαρκοπούλου. Απόρροια δε αυτής της διάθεσης είναι προφανώς τα όσα παραποιημένα μεταφέρθηκαν προς τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου και βγήκε η συγκεκριμένη ανακοίνωση»!

Και ο αντιπεριφερειάρχης της Ανατ. Αττικής καταλήγει, στην ίδια επιστολή του, με σαφείς συστάσεις προς τα μέλη της Ένωσης Γονέων: «Τα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες λύνονται με συναίνεση και δημιουργικό πνεύμα συνεργασίας και σε καμία περίπτωση με τέτοιες αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις. Νομίζω ότι εάν συνεργαστείτε με τη δημοτική αρχή προς όφελος των κοινών σας σκοπών, ευνοημένη θα είναι τόσο η τοπική κοινωνία αλλά κυρίως η σχολική – μαθητική κοινότητα. Αντίθετα τέτοιου είδους ανακοινώσεις δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων»!

Η ανακοίνωση του κ. Φιλίππου κάνει κατανοητή, με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, τη στάση που τηρούν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης απέναντι στη δημοτική αρχή και θέτει σαφώς το ερώτημα πού αποσκοπούν αυτά και για ποιούς λόγους.

Το πλέον εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι ότι στο μπλογκ της Ένωσης δημοσιεύεται η ανακοίνωση του κ. Φιλίππου με την εξής επισήμανση, η οποία μόνο ένα πικρό χαμόγελο αξίζει: «Εμεις θα συνεχίσουμε ν' αγωνιζόμαστε με όπλο μας την Αλήθεια και το Δίκαιο, κι ας βγαίνουν να μας διαψεύδουν. Τα συμπεράσματα δικά σας...»!

Κάτι που πολύ απλά σημαίνει πως αν η Ένωση λέει την αλήθεια, είναι ο αντιπεριφερειάρχης αυτός που λέει ψέμματα. Πόσοι όμως μπορούν να αποδεχθούν κάτι τέτοιο;

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου για τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής. (σελ. 1, σελ. 2)

Διαβάστε εδώ τη διάψευση – κόλαφο για την ανακοίνωσης της Ένωσης, από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής.

Σχόλια