Date2

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 17:48:29

rss

αναζήτηση

makripano

Η σύσκεψη Τσίπρα - υπουργών – Δούρου με τους... μισούς δημάρχους της Αν. Αττικής που δεν... έβγαλε τίποτε! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

proth1

bbq

 

Μπορεί να περίμεναν πολλά οι 13 δήμαρχοι της Ανατ. Αττικής από την κλειστή σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την ομιλία του στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, όμως τελικά, όπως αποδείχθηκε από τα όσα διημείφθησαν σε αυτή, ήταν μόνο για το θεαθήναι.

Στη σύσκεψη αυτή μετείχαν οι περισσότεροι από τους υπουργούς της κυβέρνησης, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ενώ στο κεντρικό τραπέζι εξ αριστερών του πρωθυπουργού κάθισαν ο οικοδεσπότης δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς και ο εντεταλμένος των 13 δημάρχων, δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος.

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι δεν είχαν ενημερωθεί είτε από το γραφείο του πρωθυπουργού είτε από τους διοργανωτές του συνεδρίου οι υπόλοιποι δήμαρχοι ότι μπορούσαν να μετέχουν.

Έτσι από τους συνολικά 13 δημάρχους στη σύσκεψη αυτή μετείχαν εκτός των κ.κ. Λουκά και Ζούτσου παρευρέθησαν και άλλοι 5 και συγκεκριμένα οι δήμαρχοι Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης και Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σπύρος Στάμου.

Οι πέντε αυτοί δήμαρχοι απλά ενημερώθηκαν από δημοσιογράφους ή μέσω μηνυμάτων από αυτούς που βρίσκονταν ήδη στη σύσκεψη και έσπευσαν να συμμετάσχουν. Έτσι εκτός έμειναν οι δήμαρχοι Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς και Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου!

Αξιοσημείωτο είναι πως όταν πρωθυπουργός, υπουργοί και λοιποί (μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ) κάθισαν στο τραπέζι των συσκέψεων, δόθηκε η άδεια στους φωτογράφους να εισέλθουν και να απαθανατίσουν τη στιγμή.

proth2

Στη συνέχεια οι πόρτες έκλεισαν και τον λόγο έλαβε ο κ. Τσίπρας ο οποίος στον ελάχιστο χρόνο που μίλησε ανέφερε ότι στόχος του συνεδρίου ήταν η καταγραφή των προβλημάτων ώστε στη συνέχεια να υπάρξουν εισηγήσεις λύσεων και αυτό το νόημα είχε και η διάρκειας δύο μηνών προεργασία που έγινε.

Η κα Δούρου από την πλευρά της δεν μίλησε καθόλου ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Π. Φιλίππου εξήρε την παρουσία του πρωθυπουργού αλλά και το γεγονός ότι με την παρουσία του αυτή ο κ. Τσίπρας αναγόρευσε σε ισότιμους συνομιλητές του τους αυτοδιοικητικούς (σ.σ.: έστω κι αν δεν είχαν παρευρεθεί οι μισοί σχεδόν δήμαρχοι) της περιοχής!

Ο δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος προσυπέγραψε τα όσα είπε ο κ. Φιλίππου, ανέφερε επιγραμματικά τα προβλήματα όπως είχαν διατυπωθεί στις δύο συναντήσεις των 13 δημάρχων στην Παλλήνη τονίζοντας όμως ότι αυτά είναι χρόνιες παθογένειες που έρχονται από το παρελθόν!

Ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός αναφέρθηκε στον χρεοκοπημένο, όπως τον χαρακτήρισε, δήμο του και στις κοινωνικές ανισότητες που τον χαρακτηρίζουν .

Ο δήμαρχος Παιανίας – Γλυκών Νερών Σπύρος Στάμου στάθηκε στο σοβαρότατο πρόβλημα της καθυστέρησης υλοποίησης έργων τα οποία έχουν εγκριθεί αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες δήμαρχοι χρειάζονται έως και 2 χρόνια για να ξεκινήσουν ένα εγκεκριμένο έργο όταν οι ευρωπαίου συνάδελφοί τους το πράττουν το αργότερα σε 3 μήνες. Θα πρέπει να νικηθεί το τέρας της γραφειοκρατίας πρόσθεσε για να δεχθεί ένα νεύμα επιδοκιμασίας από τον πρωθυπουργό.

Και ενώ ζήτησε τον λόγο και ο δήμαρχος 3Β, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος για να τοποθετηθεί και αυτός με τη σειρά του, παρενέβη ο αντιπεριφερειάρχης Π. Φιλίππου ο οποίος υποστήριξε ότι θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουν τον συγκεκριμένο δήμαρχο «όμως δεν προλαβαίνουμε γιατί πρέπει ο πρωθυπουργός να μιλήσει» στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου.

proth3

Σχόλια