Date2

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 05:18:32

rss

αναζήτηση

makripano

Με... 3 Α υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και στις εκλογές του 2019, ο Γιάννης Σγουρός! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

sgour1

Σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με την παρουσία πλήθους προσωπικοτήτων όχι μόνο από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, ο πρ. περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής την υποψηφιότητά του ως περιφερειάρχης Αττικής και για τις περιφερειακές εκλογές του 2019.

Η κίνηση αυτή του κ. Σγουρού, καταδεικνύει ότι μάλλον έχει λάβει το πράσινο φως από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο μάλιστα είχε συνάντηση πριν από λίγες ημέρες και του είχε κοινοποιήσει την πρόθεσή του χωρίς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρει αντίρρηση.

Μάλιστα δεν είναι τυχαία τα θερμά λόγια με τα οποία μίλησε για τον υποψήφιο περιφερειάρχη ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκις: «Στάθηκα δίπλα του (σ.σ.: στον Γιάννη Σγουρό) στις προηγούμενες εκλογές και μάλιστα απέναντι στο κόμμα μου τη Νέα Δημοκρατία, επειδή θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος, ένας αυτοδιοικητικός που αξίζει πολλά.Το ίδιο θα πράξω και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας παράλληλα σαφές ότι η ΝΔ δεν θα σταθεί απέναντι στον κ. Σγουρό όπως είχε συμβεί το 2014.

Στο ίδιο πλαίσιο – της καλής σχέσης ανάμεσα στη ΝΔ και τον Γιάννη Σγουρό – πληροφορίες του notioanatolika.gr οι οποίες προέρχονται από το περιβάλλον του υποψήφιου περιφερειάρχη αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. Σγουρός αναμένεται να συναντηθεί με τον τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ και βουλευτή Αττικής, Μάκη Βορίδη.

Στη σύντομη ανακοίνωσή του ο Γιάννης Σγουρός αποκάλυψε και το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού που θα είναι «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττική».

«Με το σύνθημα “Ξεκινάμε!”, απευθύνω ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, χωρίς κομματικές ταμπέλες, διακρίσεις και διαχωρισμούς. Η αυτοδιοίκηση και η Αττική ενώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πλέον περιφερειάρχης Αττικής.

Παράλληλα πρόσθεσε: «Σε μια εποχή που κατακλύζεται από το fake, εγώ και η παράταξή μου παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην αυτοδιοίκηση και στον καθαρό πολιτικό λόγο που εκφέρεται με μέτρο και σύνεση, χωρίς εύηχες υποσχέσεις, ανέφικτες εξαγγελίες και άνευ ορίων λαϊκισμό, πράγμα που σήμερα πληρώνει πολύ σκληρά η Αττική».

sgouros neo

Και συνέχισε: «Αυτό που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι fake. Δεν προσποιηθήκαμε ότι είμαστε κάτι που δεν είμαστε. Δεν επιχειρήσαμε να κοροϊδέψουμε κανέναν. Δεν κάναμε εμπόριο ελπίδας και μετά γυρίσαμε την πλάτη στους πολίτες. Δεν χτίσαμε πελατειακές σχέσεις με το δημόσιο χρήμα. Δεν υποκύψαμε στις σειρήνες του λαϊκισμού. Δεν χρησιμοποιήσαμε την αυτοδιοίκηση για να αναρριχηθούμε στην κομματική ιεραρχία, ούτε αλληθωρίσαμε προς την κεντρική διοίκηση. Διαχειριστήκαμε τη διοίκηση σε νομαρχία και περιφέρεια με μεγαλύτερο σεβασμό από ό,τι θα διαχειριζόμασταν τα του οίκου μας».

Και ο κ. Σγουρός κατέληξε καταχειροκροτούμενος: «Κατεβήκαμε στις προηγούμενες εκλογές όχι ως μετεωρίτες αλλά έχοντας υλοποιήσει σπουδαίο από κάθε άποψη έργο που δεν αμφισβητείται και έχοντας δεσμευτεί για συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μας στήριξαν κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Ανταποδίδουμε κάθε μέρα την εμπιστοσύνη τους με την παρουσία μας και τον καθημερινό έλεγχο στην εξουσία για να μην υπάρχει ασυδοσία. Αποδεικνύουμε κάθε μέρα στα εύκολα και τα δύσκολα ότι η αυτοδιοίκηση για μας είναι έργο, δεν είναι πάρεργο».

sgour3

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση που είχε να κάνει με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης είχε πολλές εκπλήξεις, συνεχίζοντας την πρακτική των δύο προηγούμενων ετών με τη βράβευση ανθρώπων οι οποίοι προσέφεραν στην αυτοδιοίκηση, στην κοινωνία και στον αθλητισμό και έχουν διακριθεί για το έργο τους.

Έτσι αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές

• Στον πρώτο αιρετό Νομάρχη Αθηνών και επί μακρά σειρά ετών δήμαρχος Αργυρούπολης Δημήτρη Ευσταθιάδη για την προσφορά του στην αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία.

• Στον καθηγητή ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Κελέκη για την προσφορά του στην κοινωνία, στην υγεία και για το επιστημονικό του έργο.

• Στον διακεκριμένο γιατρό και παλαίμαχο αθλητή του μπάσκετ Χρήστο Ζούπα για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και στον αθλητισμό, 50 χρόνια από την συμπλήρωση του έπους του 1968 από την μπασκετική ΑΕΚ.

• Στον διακεκριμένο αθλητικό δημοσιογράφο Νίκο Κατσαρό που με το ήθος, τη διάκριση και την αγάπη του για τον αθλητισμό συνέβαλε στη διάδοση των αξιών του.

Οι βραβευθέντες παρουσιάστηκαν από κοινού από τους διακεκριμένους δημοσιογράφους (αναφέρονται κατά σειρά εμφάνισης) Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

sgour2

Η παρουσία της Ανατ. Αττικής 

Από τους δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, ο οποίος άλλωστε ακόμη από τις εκλογές του 2014 είχε δηλώσει τη σαφή και χωρίς ενδοιασμούς στήριξή του προς τον κ. Σγουρό.

Μάλιστα το γεγονός ότι ο κ. Μεθενίτης καθόταν στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων, αφήνει σοβαρές υπόνοιες για ενδεχόμενη στενή συνεργασία των δύο ανδρών!

Στην πρώτη επίσης σειρά καθόταν και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρ. αντιδήμαρχος Διονύσου, Νίκος Πέππας, αφήνοντας έτσι και η δική του παρουσία... υποψίες για ενδεχόμενη συνεργασία του με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής.

Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η εκπροσώπηση των αυτοδιοικητικών των Αχαρνών στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν ακόμη οι βουλευτές Θεόδωρος Φορτσάκης (ΝΔ), Κώστας Σκανδαλίδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου (Κίνημα Αλλαγής), Στάθης Παναγούλης (ανεξάρτητος βουλευτής), ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος, οι δήμαρχοι, Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης Στέλιος Μηγιάκης οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Μίμης Δομάζος, Τότης Φυλακούρης, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και χειρουργός ορθοπεδικός Λάκης Νικολάου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και πάρα πολλοί άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

sgour4

Σχόλια