Date2

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 22:25:54

rss

αναζήτηση

makripano

Μετά τα λατομεία – χωματερές του Κορωπίου, πράσινο φως και για παναττικό εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων στη Βάρη!

Αλλάξτε μέγεθος

monepexaporrim

Δύο απρόσμενους συμμάχους στην προσπάθειά της να υποβαθμίσει την περιοχή των Μεσογείων, με τη δημιουργία όχι μόνο εγκαταστάσεων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων όλων των ειδών στα λατομεία του Κορωπίου (Κυριακού και Τριάς) αλλά και ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης αποβλήτων στη Βάρη, βρήκαν η διοίκηση Δούρου και ο ΕΔΣΝΑ.

Ο πρώτος σύμμαχος είναι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμένος, ο οποίος δέχθηκε την παραχώρηση έκτασης της Σχολής Ευελπίδων προκειμένου εκεί να κατασκευαστεί η ολοκληρωμένη αυτή μονάδα διαχείρισης αποβλήτων.

Ο δεύτερος σύμμαχος είναι ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος εισάγει προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο των 3Β, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου «πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας» μεταξύ υπουργείου Άμυνας και δήμου!

Σε αυτό θα γίνεται σαφές ότι το υπουργείο παραχωρεί έκταση στις παρυφές του Υμηττού (που τώρα λειτουργεί ως πεδίο βολής) στην οποία θα δημιουργηθεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο του οποίου μάλιστα την κατασκευή και λειτουργία θα χρηματοδοτήσει!

Σημειώνεται ότι από τη λειτουργία της μονάδας αυτής, σε περιοχή ουσιαστικά η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς ακόμη και τα τελευταία αυτά χρόνια της οικονομικής κρίσης, θα επηρεαστούν οι οικισμοί Χέρωμα και Κόρμπι που ανήκουν στον Δήμο 3Β αλλά και Κίτσι που ανήκει στον Δήμο Κορωπίου!

Αξίζει παράλληλα να επισημανθεί ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται την ίδια ώρα που ο Δήμος Κρωπίας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του ΕΔΣΝΑ για μετατροπή των λατομείων σε χωματερές!

Ένα εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η Περιφέρεια, μετά από πλήθος διεργασιών κατέληξε στον συγκεκριμένο χώρο και περιοχή διότι θα μπορέσει να ξεπεράσει ενδεχόμενα προβλήματα – ή έτσι τουλάχιστον θεωρούν τα στελέχη της – δεδομένου ότι ως στρατιωτικός χώρος θα λάβει άμεσα και χωρίς καμία ιδιαίτερη διαδικασία τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές άδειες!

Βέβαια το βασικό επιχείρημα που ήδη χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του συγκεκριμένου σχεδιασμού είναι ότι η δημιουργία ενός τέτοιου εργοστασίου θα μειώσει σε μεγάλο ποσοστό τον έγκο των απορριμάτων που οδεύουν προς ταφή στη Φυλή.

Κάτι όμως που κάνει σαφές ότι η συγκεκριμένη μονάδα θα είναι φαραωνικών διαστάσεων αφού σε αυτήν θα μεταφέρονται το σύνολο των απορριμμάτων της Αττικής!

Από την πλευρά του πληροφορίες που επικαλείται το 3vita.gr, αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης θα σταθεί, προκειμένου να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους, στα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει ο δήμος του από μια τέτοια εγκατάσταση καθώς, όπως επισημαίνεται, «αναμένεται εντός των ημερών να ανακοινωθεί μια κολοσσιαία αύξηση στο κόστος της απόρριψης των σύμμεικτων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής, από τα 45 ευρώ ανά τόνο που είναι σήμερα, στα 100 ευρώ ανά τόνο».

Πάντως η προσπάθεια του κ. Κωνσταντέλλου έχει προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των κατοίκων των περιοχών Χέρωμα, Κόρμπι και Κίτσι ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση κατά πόσο όμορροι των 3Β δήμοι, όπως αυτός της Κρωπίας, συμφωνούν με την πρωτοβουλία αυτή.

Διαβάστε σχετικά: Έντονη αντίδραση της διοίκησης της Λίμνης Βουλιαγμένης στις μεθοδεύσεις Δούρου για μετατροπή των λατομείων Κορωπίου σε χωματερές!

Κάθετο «όχι» της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στους σχεδιασμούς Δούρου για λατομεία – χωματερές στο Κορωπί! (Έγγραφα)

Ρ. Δούρου για τα λατομεία – χωματερές του Κορωπίου: «Δεν είμαι υποχρεωμένη να κάνω καμία διαβούλευση με κανέναν»!

Τον νόμο που καταψήφισε και η ίδια, χρησιμοποιεί η Ρένα Δούρου για να μετατρέψει τα λατομεία Κορωπίου σε χωματερές!

Κορωπί: Δυναμικό «όχι» στη μετατροπή των λατομείων σε χωματερές στη μεγαλύτερη συγκέντρωση πολιτών τα τελευταία χρόνια (Βίντεο)

Σχόλια