Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 07:34:19

rss

αναζήτηση

makripano

Η επιβεβαίωση του “ανακριβούς δημοσιεύματος” του notioanatolika.gr για την υπογραφή σύμβασης καθαρισμού ρεμάτων την ημέρα της τραγωδίας στη Δυτ. Αττική



Αλλάξτε μέγεθος

remata akatharista

Ανακοίνωση για να διαψεύσει “ανακριβή δημοσιεύματα”, όπως αναφέρει, εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, σχετικά με την αποκάλυψη του notioanatolika.gr ότι υπογράφηκε σύμβαση για καθαρισμό των ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στις 15-11-2017, ημέρα που εξελισσόταν η τραγωδία στη Δυτική Αττική.

Ο κ. Φιλίππου λοιπόν, υποστηρίζει ότι “η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί συμπληρωματική σύμβαση της εν ενεργεία εργολαβίας καθαρισμού των ρεμάτων της Ανατολικής Αττικής και εγκρίθηκε ως κατεπείγουσα μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τον Κάλαμο τον περασμένο Αύγουστο”.

Στην ίδια ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής διευκρινίζει ότι “η Ανάδοχος Εταιρεία είχε ήδη ξεκινήσει τον καθαρισμό των ρεμάτων του Δήμου Ωρωπού με εντολή της Περιφέρειας Αττικής όπως προκύπτει και από το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στις 29-9-2017. Επομένως με την τυπική υπογραφή της σύμβασης στις 15-11-2017, ήδη το μεγαλύτερο μέρος των ρεμάτων στις καμένες περιοχές είχε καθαριστεί”.

Γίνεται σαφές λοιπόν ότι τα όποια χρήματα είχαν εγκριθεί χρησιμοποιήθηκαν για τον καθαρισμό των ρεμάτων των κατεστραμμένων από τη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού, δηλαδή του Δήμου Ωρωπού.

Αντιθέτως δεν είχαν – και δεν έχουν - καθαριστεί ρέματα της νοτιοανατολικής Αττικής με αποτέλεσμα οι περιοχές των Μεσογείων, αλλά και άλλων περιοχών της νοτιοανατολικής Αττικής, νοτιότερα του Δήμου Ωρωπού, να παραμένουν ανοχύρωτες στο ενδεχόμενο μιας νέας εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Ανατ. Αττικής.

Διαβάστε σχετικά: Η Ρ. Δούρου υπέγραψε τη σύμβαση καθαρισμού των ρεμάτων της Ανατ. Αττικής το μεσημέρι της μεγάλης καταστροφής σε Ν. Πέραμο και Μάνδρα! (Έγγραφο)

Σχόλια