Date2

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 22:56:33

rss

αναζήτηση

makripano

Ρ. Δούρου για τα λατομεία – χωματερές του Κορωπίου: «Δεν είμαι υποχρεωμένη να κάνω καμία διαβούλευση με κανέναν»!

Αλλάξτε μέγεθος

dourou skliro

Ένα πρόσωπο ιδιαίτερα σκληρό και αδιάλλακτο, όπως το χαρακτήρισαν Κορωπιώτες αυτοδιοικητικοί, παρουσίασε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στη συνάντηση που είχε μαζί τους την περασμένη Τετάρτη (1/11/17) για να συζητήσουν, υποτίθεται, το σοβαρότατο ζήτημα της μετατροπής των λατομείων «Κυριακού» και «Τριάς» σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας στερεών αποβλήτων όλων των ειδών!

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς του Δήμου Κρωπίας, ο δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Γιαννάκος, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Ντούνης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Κιούση και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Ρεμπάμπης.

Μαζί με την κα Δούρου, από πλευράς της Περιφέρειας παρόντες ήταν ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου θεόδωρος Σχοινάς, ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, ο γενικός γραμματέας της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Δρίβας και ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Δημήτρης Δρόσης.

Και ενώ ο κάθε καλόπιστος πολίτης θα ανέμενε να υπάρξει κάποιο σημείο επαφής ανάμεσα στις δύο πλευρές έστω και με εκατέρωθεν υποχωρήσεις, η κα Δούρου δυναμίτισε το κλίμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι υποχρεωμένη να κάνω καμία διαβούλευση με κανέναν» προσθέτοντας ότι «οι νόμοι είναι σαφέστατοι, οι χώροι έχουν χωροθετηθεί από το 2003 και έχουν επαναχωροθετηθεί με τον νόμο του 2013 το οποίο γνωρίζουν οι τοπικοί βουλευτές και τον έχουν υπερψηφίσει»!

Βέβαια η περιφερειάρχης δεν διευκρίνισε ότι το κόμμα της – δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ – είχε καταψηφίσει το 2013 την επαναχωροθέτηση των χώρων έστω κι αν τώρα εμφανίζεται υπέρμαχος του συγκεκριμένου νόμου!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κα Δούρου αρνήθηκε ουσιαστικά ακόμη και μια τυπική διαβούλευση παρά το γεγονός ότι στις 26 Οκτωβρίου είχε αποστείλει επιστολή προς τον Δήμο Κρωπίας με την οποία ζητούσε να κατατεθούν οι θέσεις του επί της μελέτης (προτάσεις, αντιπροτάσεις κ.λπ.), μέχρι τις 3 Νοεμβρίου! (Διαβάστε σχετικά εδώ)

Το εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι τα στελέχη της Περιφέρειας μέμφθηκαν τους αυτοδιοικητικούς του Κορωπίου ότι δεν... ασπάζονται την αρχή της εγγύτητας (δηλαδή κάθε περιοχή να διαχειρίζεται τα δικά της απορρίμματα), θεωρώντας, προφανώς, ότι τα σκουπίδια του Δήμου Αθηναίων αλλά και άλλων δήμων του κεντρικού τομέα της Αττικής (με πληθυσμό 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων) πρέπει να μεταφερθούν στο Κορωπί λόγω αυτής της εγγύτητας!

Η κα Δούρου έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω και μάλιστα εξέφρασε και με έντονο μάλιστα τρόπο τη δυσφορία της για τη συγκέντρωση των πολιτών του Κορωπίου στις 20 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ενημερωθούν από τη δημοτική αρχή αλλά και να διαμαρτυρηθούν για της μεθοδεύσεις της διοίκησης Δούρου και του ΕΔΣΝΑ. (Διαβάστε σχετικά εδώ)

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή του Κορωπίου αλλά και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκαναν σαφές, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά τη συνάντηση με την περιφερειάρχη, ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε νομικό μέσο ώστε να ακυρώσουν τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας σε βάρος του λαού του Κορωπίου αλλά και συνολικότερα των Μεσογείων.

Μάλιστα αφού ενημέρωσαν το σώμα για τα όσα διημείφθησαν στη συνάντηση στην Περιφέρεια Αττικής, προχώρησαν στην ομόφωνη έγκριση υπομνήματος στο οποίο εκφράζεται, με κατηγορηματικό τρόπο, η πολιτική διαφωνία με τους σχεδιασμούς της διοίκησης Δούρου υπογραμμίζοντας ότι «τα λατομεία “Κυριακού” και το όμορο “Τριάς” είναι ακατάλληλα για τέτοιες εγκαταστάσεις σύμφωνα με την κοινή πολιτική λογική - που σεβάστηκαν όλοι οι φορείς, κρατικοί και αυτοδιοικητικοί, μετά το 2003, έτος αγώνα και εναντίωσης του Δήμου στις αυταρχικές κρατικές πολιτικές της περιόδου».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το υπόμνημα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Κρωπίας.

Σχόλια