Date2

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 16:53:39

rss

αναζήτηση

makripano

Την προσωπική προεκλογική περίοδό της ξεκίνησε στο Μουσείο Ακρόπολης η Ρένα Δούρου! (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

dourakrop

Με μια φιέστα αντάξια ενός διαδόχου ηγέτη κόμματος εξουσίας (σ.σ.: του Αλέξη Τσίπρα), η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου «γιόρτασε», στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης τα 3 χρόνια της παρουσίας της στη διοίκηση της Περιφέρειας.

Με αυτόν τον τρόπο η κα Δούρου ξεκίνησε την προσωπική προεκλογική περίοδό της για την οποία κανείς δεν είναι σίγουρος αν έχει να κάνει με την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖα ή με την προσπάθεια επανεκλογής της στην περιφέρεια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τόσο η ομιλία της περιφερειάρχου όσο και το βίντεο με τα «επιτεύγματα» της 3χρονης διοίκησής της περιστράφηκαν γύρω από την ίδια.

Αλλά ακόμη και στο κλείσιμο της ομιλίας της η κα Δούρου δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ουδόλως έχει μετανιώσει για τη φράση της, στις 20 Μαΐου του 2014 και ενώ νόμιζε ότι τα μικρόφωνα ήταν κλειστά, ζητώντας από όλους τους υποψηφίους της να κάνουν ένα βήμα πίσω όλοι, ώστε να φανεί η δική της πρωτοκαθεδρία!

«Σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει επικεφαλής εάν δεν έχει έστω ένα βήμα πίσω μια σοβαρή ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, στέλνοντας σαφή μηνύματα προς όλες τις τάσεις του κόμματός της ότι όχι μόνο είναι παρούσα αλλά έχει και έτοιμη την ομάδα της.

Η αλήθεια είναι ότι η περιφερειάρχης καταχειροκροτήθηκε από το μεγάλο πλήθος φίλα προσκείμενων στελεχών σε αυτήν και τα χαμόγελα για «τη δυναμική της Ρένας» περίσσευαν.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι απέδειξε με τον πλέον ηχηρό τρόπο ότι μπορεί να είναι η συνέχεια Τσίπρα αφού υπογράμμισε ότι έχει συγκεκριμένο «πολιτικό πρόσημο». Πιο απλά δηλαδή, είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και δεν ντρεπόμαστε γι' αυτό!

Στη διάρκεια της ομιλίας της η κα Δούρου δεν παρέλειψε να τα βάλει και με όλους όσοι την αντιμάχονται τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σε μια περίοδο fakenews και συνειδητής διασποράς ψευδών ειδήσεων που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, εξυπηρετώντας, είτε προσωπικές στρατηγικές είτε μικροκομματικές λογικές –σίγουρα όχι την Αυτοδιοίκηση και την πολιτική–, η επικοινωνία με τους πολίτες αποτελεί καθήκον και υποχρέωση»!

Παράλληλα έκανε και μια πρώτη αναφορά στο... ευαγγέλιό της δηλώνοντας ανάγκη νέας σχέσης των πολιτών με την πολιτική ως «νέα βάση για ένα νέο υπόδειγμα δημόσιας διοίκησης». Πρόκειται για μία «αμφίδρομη σχέση, όπου οι αιρετοί αναλαμβάνουν την ευθύνη να ηγηθούν, να πάρουν θέση, να προτείνουν στους πολίτες», συμπλήρωσε.

Το σύνολο άλλωστε της ομιλίας της ήταν μια... γνωριμία της κοινής γνώμης με τις βασικές αρχές που θα διέπουν την πολιτική παρουσία της Ρένας Δούρου από εδώ και στο εξής.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία και τα... τσιτάτα που επελέγησαν, από την ομιλία της περιφερειάρχου, για τη σύνταξη του σχετικού δελτίου τύπου:

«Η άσκηση πολιτικής είναι συλλογική υπόθεση, επιμερισμού των ευθυνών μεταξύ πολιτών και αιρετών. Αυτή είναι η αφετηρία για μία νέα σχέση πολίτη – πολιτικής, μια νέα βάση ενός νέου υποδείγματος Δημόσιας Διοίκησης. Ενός υποδείγματος που δεν αλλάζει ως δια μαγείας, με εξαγγελίες, δεν επιβάλλεται. Οικοδομείται σε στέρεες βάσεις, με πολίτες - όχι απλά αιτούντες – αλλά ενεργούς εταίρους.

Δίνουμε συστηματικά έναν διμέτωπο αγώνα. Τον αγώνα αλλαγής του υποδείγματος άσκησης διοίκησης και ταυτόχρονα τον αγώνα αντιμετώπισης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί πρότυπο που υπερβαίνει τα αυτοδιοικητικά όρια χάρη στη διπλή της ιδιαιτερότητα: Από τη μια, ενεργούμε μαζί άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, διαφορετικών γενιών και αντιλήψεων. Από την άλλη, έχουμε επιλέξει να απορρίψουμε την ταμπέλα της δήθεν “ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης”.

Έχουμε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο: είμαστε φανατικά και αδιαπραγμάτευτα υπέρ της άσκησης αποτελεσματικής, χρηστής διοίκησης, κόντρα στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κερδίζουν από την απραξία.

Εμείς το status quo του παρελθόντος το ξεθεμελιώνουμε, όχι με λόγια και αναθέματα, αλλά με έργα. Έργα με πρόγραμμα, με σχέδιο, που θα συνεχίσουμε και τα δύο επόμενα χρόνια».

Παρακολουθείστε χαρακτηριστικά σημεία – ομιλίας – προεκλογικής εμφάνισης της κας Δούρου στο Μουσείο της Ακρόπολης:

Σχόλια