Date2

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 17:23:52

rss

αναζήτηση

makripano

Σοβαρότατα ερωτήματα από τη «συνεργασία» Ρένας Δούρου – κρατικού ΑΠΕ για την προβολή της περιφερειάρχου Αττικής!

Αλλάξτε μέγεθος

rendour

Σε όλους τους σταθμούς του μετρό μοιράζεται δωρεάν τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ειδική έκδοση του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), η οποία στις 40 σελίδες της πλέκει το... εγκώμιο της διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.

Το συγκεκριμένο έντυπο προσπαθεί ούτε λίγο ούτε πολύ να πείσει τους περιστασιακούς αναγνώστες του ότι η κυρία Δούρου και οι συνεργάτες της έχουν επιτελέσει σημαντικό έργο στην Περιφέρεια και βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι με τίνος χρήματα προβάλλεται το όποιο έργο έχει συντελεστεί.

Ένα ερώτημα στο οποίο οφείλει να απαντήσει τόσο η διοίκηση Δούρου όσο βέβαια και η διεύθυνση του ΑΠΕ αφού, στο 40σέλιδο έντυπο δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα της συγκεκριμένης έκδοσης έθεσε και ο τ. περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας και στην οποία χαρακτηρίζει το έντυπο «πρόκληση Δούρου και ΑΠΕ απέναντι στην κοινωνία».

Ο κ. Σγουρός κάνει λόγο για «χλιδάτο έντυπο προπαγάνδας την ημέρα που οι Έλληνες καλούνταν να πληρώσουν 2 δισ. σε φόρους» (σ.σ.: Το έντυπο κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα καταβολής των δόσεων του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ), αλλά και για «ένα μονόλογο 32 σελίδων (σ.σ: Οι υπόλοιπες οκτώ σελίδες είναι τα εξώφυλλα και κάποιες διαφημίσεις) για να διαφημιστεί το απόλυτο τίποτα».

Στην ιδιαίτερα οξεία σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός επισημαίνει τα εξής:

«Η μετατροπή του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας, σε προπαγανδιστή (έμμισθο;) της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου αποτελεί προσβολή προς την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, αλλά και προς την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας.

Την ημέρα που εκατομμύρια Έλληνες συνέρρεαν στις τράπεζες για να πληρώσουν χαράτσια 2 δισ. ευρώ , που η σημερινή κυβέρνηση επέβαλε υπό τις επευφημίες της κυρίας Δούρου, το ΑΠΕ, που συντηρείται από τη φορολογία των Ελλήνων, επέλεγε να κυκλοφορήσει πολυσέλιδο και πολυτελέστατο περιοδικό με τιράζ δεκάδες χιλιάδες τεύχη, αφιερωμένο αποκλειστικά στα ανύπαρκτα «έργα και τις ημέρες» της.

Ουδέποτε στη μακρά ιστορία του είχε συμβεί κάτι παρόμοιο. Ουδέποτε είχε κυκλοφορήσει ένας ατελείωτος πολιτικός μονόλογος 32 σελίδων, που να διαφημίζει το απόλυτο τίποτα, την απόλυτη απραξία.

Δυστυχώς η καθεστωτικής νοοτροπίας αυτή ενέργεια και η απροκάλυπτη μετατροπή των δημόσιων φορέων σε κομματικά υποχείρια, αποκαλύπτει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κα Δούρου από το βάρος των ολοένα και περισσοτέρων αποκαλύψεων των προεκλογικών ψεμάτων της, με τα οποία εξαπάτησε τους πολίτες της Αττικής και έτσι υφάρπαξε την ψήφο τους για να εκλεγεί μαζί με εκείνες των οπαδών της Χρυσής Αυγής στο β΄ γύρο.

Άραγε μέχρι να φθάσουμε στις περιφερειακές εκλογές του 2019, τι άλλο είναι ικανοί, ακόμη να πράξουν, περιφρονώντας βασικές αρχές της Δημοκρατίας, αλλά και την ίδια την κοινωνία;».

Σχόλια