Date2

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018 14:30:37

rss

αναζήτηση

makripano

Στον αέρα η μεταφορά 200 μαθητών του 3ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Κορωπίου στο Κίτσι!

Αλλάξτε μέγεθος

kitsi sxoleio metaf

Έχουν το πλεονέκτημα να φοιτούν σε ένα σχολείο – κόσμημα όμως η Περιφέρεια δεν συμμερίζεται τη διάθεσή τους για γνώση και ταλαιπωρεί παιδιά και γονείς του 2ου Λυκείου και του 3ου Γυμνασίου που στεγάζονται σε υπερσύγχρονες υποδομές στο Κίτσι.

Περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων, που ζουν στο Κίτσι, τη Σκάρπιζα, τον Αγ. Δημήτριο και την Αγ. Μαρίνα υποβάλλονται καθημερινά σε μια οδύσσεια προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, αφού ακόμη, 16 ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους 2017- 2018, η Περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει στη μίσθωση λεωφορείων για τη μεταφορά τους στο σχολείο και για την επιστροφή τους από αυτό.

Το αποτέλεσμα είναι πολλά παιδιά να μετακινούνται μόνα τους – με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλειά τους – ή να επωμίζονται οι γονείς τους το βάρος αυτό χάνοντας πολύτιμες εργατοώρες σε δύσκολους για κάθε εργαζόμενο καιρούς.

Ένα θέμα που έπρεπε να έχει λυθεί πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά συνεχίζει να ταλανίζει τη συγκεκριμένη σχολική κοινότητα παρότι εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και ο δήμος έχουν κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες απευθυνόμενοι προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για τη διευθέτησή του.

Και σαν να μην έφθανε η μέχρι σήμερα κωλυσιεργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, ο διαγωνισμός που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα αφού όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον διότι οι τιμές που δίδονται είναι τόσο χαμηλές που καθιστούν απαγορευτική τη μεταφορά των παιδιών για τους ιδιοκτήτες λεωφορείων.

Ήδη τρεις επιχειρήσεις με τουριστικά λεωφορεία έκαναν σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται να δώσουν προσφορές και γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ελπίζουν πλέον ότι θα βρεθεί κάποιος επιχειρηματίας να ρίξει νερό στο κρασί του ώστε να μην μείνουν στον αέρα 200 παιδιά.

Από την πλευρά τους ο γονείς διαμαρτύρονται: “Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες, φροντίζουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας όμως το κράτος αδιαφορεί για εμάς και για τα παιδιά μας”, δηλώνουν χαρακτηριστικά στο notioanatolika.gr!

Την ίδια ώρα το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής και στο οποίο κάνει λόγο για 1052 δρομολόγια που μεταφέρουν 20.874 μαθητές σε ολόκληρη την Αττική με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, μόνο ειρωνικά σχόλια προκαλεί στους γονείς των 200 παιδιών του 2ου Λυκείου και του 3ου Γυμνασίου Κιτσίου.

Στο ίδιο δελτίο τύπου υποστηρίζεται ότι “η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 25.200.000 ευρώ και καλύπτεται τόσο από κρατική χρηματοδότηση όσο και από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι συμβάσεις με τους μεταφορείς έχουν προκύψει μετά από διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό και έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο”!

Παράλληλα να επισημανθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ένα ιδιαίτερα υψηλό αποθεματικό – άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ “αναμένουν” στο περιφερειακό ταμείο – όμως οι αρμόδιοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να... σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τα 25,2 εκατομμύρια προκειμένου διακόσιοι μαθητές και μαθήτριες να προσέρχονται και να αποχωρούν με ασφάλεια από το σχολείο τους.

Σχόλια