Date2

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 10:56:59

rss

αναζήτηση

makripano

Κορωπί: Δυναμικό «όχι» στη μετατροπή των λατομείων σε χωματερές στη μεγαλύτερη συγκέντρωση πολιτών τα τελευταία χρόνια (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

sig oxi

Αποφασισμένος να μην αποδεχτεί τις καλοκαιρινές μεθοδεύσεις του ΕΔΣΝΑ και της διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής δήλωσε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ο λαός του Κορωπίου στη μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών.

Ξεπερνώντας τις προσδοκίες και των πλέον αισιόδοξων, τουλάχιστον 1500 Κορωπιώτες και Κορωπιώτισσες πλημμύρισαν το αμφιθέατρο του δημαρχείου της πόλης αλλά και τον χώρο έξω από αυτό και διατράνωσαν την θέλησή τους να μην παίξουν κορώνα – γράμματα το μέλλον το δικό τους αλλά και των παιδιών τους.

Παράλληλα έκαναν σαφές τόσο προς την Περιφέρεια Αττικής όσο και προς τον ΕΔΣΝΑ ότι δεν πρόκειται να δεχθούν, ούτε ως ενδεχόμενο, τη μετατροπή των λατομείων του Κορωπίου σε χωματερές.

Ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης ανέλυσε διεξοδικά τις εξελίξεις αλλά και τις μεθοδεύσεις, μέσα στο κατακαλόκαιρο, του ΕΔΣΝΑ και της διοίκησης Δούρου και υπενθύμισε την ανάλογη κατάσταση που επικρατούσε το 2003, όταν και η τότε κυβέρνηση (σ.σ.: του Κώστα Σημίτη με υπουργό Περιβάλλοντος τη Βάσω Παπανδρέου), προσπάθησε να επιβάλει ανάλογες πρακτικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των ομιλητών δήλωσαν ρητά και κατηγορηματικά τη στήριξή τους στον αγώνα, ο οποίος όπως είπε ο κ. Κιούσης τώρα ξεκινά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, διαχωρίζοντας τη θέση του από τις προθέσεις της διοίκησης Δούρου υποστήριξε πως θα σταθεί δίπλα στους πολίτες του Κορωπίου και των Μεσογείων. «Λέω κάθετα όχι στη δημιουργία χωματερών με γλάρους στα λατομεία του Κορωπίου», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των απορριμμάτων η ανακύκλωση!

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε για την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός δήμαρχος όμορου δήμου ο οποίος παρέστη στην εντυπωσιακή συγκέντρωση παρότι είχαν προσκληθεί και οι υπόλοιποι ομόλογοί του.

Στο ίδιο μήκος κύματος, της αμέριστης συμπαράστασης όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις, κινήθηκαν και οι υπόλοιποι ομιλητές όπως ο τέως περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χάρης Δαμάσκος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανατ. Αττικής Γιάννης Σμέρος και Ζαχαρίας Πελέκης.

Πάντως καθ' όλη τη διάρκεια των τοποθετήσεων οι πολίτες που τις παρακολουθούσαν ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί με κορύφωση τη στιγμή που ο δήμαρχος Κρωπίας κάλεσε τους βουλευτές που παρίσταντο στη συγκέντρωση να τοποθετηθούν.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ το παρόν έδωσαν οι κ.κ. Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δέδες (απών ο κ. Αριστ. Μπαλτάς), από τη Νέας Δημοκρατία οι κ.κ. Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώτργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας, από το ΠΑΣΟΚ η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και από τους ΑΝΕΛ ο κ. Κώστας Κατσίκης.

Στόχος του κ. Κιούση και των διοργανωτών της εκδήλωσης ήταν οι βουλευτές να δεσμευθούν ενώπιον των πολιτών του Κορωπίου ότι θα σταθούν στο πλευρό τους. Όμως μια μικρή μερίδα ιδιαίτερα θερμόαιμων πολιτών «απαγόρευσε» στους βουλευτές να μιλήσουν και μάλιστα δημιουργήθηκε φραστικό επεισόδιο με τον κ. Πάντζα.

Το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι από τους βουλευτές να αποχωρήσουν και έτσι να χαθεί η ευκαιρία να πάρουν θέση στο φλέγον ζήτημα της κοινωνίας του Κορωπίου και βέβαια χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να δεσμευθούν ενώπιον των πολιτών!

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις τοποθετήσεις του δημάρχου Κρωπίας και των υπολοίπων ομιλητών:

Σχόλια