Date2

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 21:10:22

rss

αναζήτηση

makripano

Γιατί «θυσιάζονται», από τη διοίκηση Δούρου, το Κορωπί και τα Μεσόγεια για τα σκουπίδια 1,5 εκατομμυρίου Αθηναίων!

Αλλάξτε μέγεθος

15ekatom

Αυτό που αποφεύχθηκε στην Κερατέα, να μετατραπεί δηλαδή η περιοχή του Οβριόκαστρου σε χωματερή της Αθήνας, μεθοδεύεται να γίνει στο Κορωπί!

Αυτό είναι το «δια ταύτα» των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ οι οποίες ελήφθησαν με την πλειοψηφία που δημιούργησε η ψήφος της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου.

Το εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι τα τρία λατομεία στο Κορωπί μεθοδεύεται να δεχθούν τα σκουπίδια 1,5 εκατομμυρίων Αθηναίων αφού τόσος είναι ο πληθυσμός των δήμων του Κεντρικού και του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής!

Ποιοί είναι οι δήμοι αυτοί; Στο κεντρικό τομέα, που με βάση την απογραφή του 2011 αριθμεί 1.029.000 κατοίκους, ανήκουν οι Δήμοι Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης – Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής και Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Στον Νότιο τομέα, που αριθμεί, με βάση πάντα την απογραφή του 2011, 529.000 κατοίκους, ανήκουν οι Δήμοι Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης, παλαιού Φαλήρου.

Στα τρία λατομεία (Κυριακού, Τριάς και πόρτσι) λοιπόν μεθοδεύεται να δημιουργηθούν ΧΥΤ δηλαδή Χώρος Υγειονομικής Ταφής, ΜΕΑ δηλαδή Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων, ΜΕΒΑ δηλαδή Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων καθώς και θέσεις ΣΜΑ δηλαδή Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ή ΚΔΑΥ δηλαδή Κέντρο Διάλυσης Ανακυκλώσιμων Υλικών, από τις περιοχές του 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων καθώς και δημιουργία Βασικού Πράσινου Σημείου για τα ανακυκλώσιμα υλικά του ίδιου αριθμού κατοίκων!

Το ερώτημα που τίθεται από κάθε λογικό άνθρωπο είναι γιατί ο ΕΔΣΝΑ και η διοίκηση Δούρου δεν αναζητούν τέτοιους χώρους εντός των ορίων του βόρειου και νότιου τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ακολουθώντας μάλιστα τη “λογική' που ακολουθήθηκε στην Ψυτάλλεια και σύμφωνα με την οποία κάθε δήμος δεν πρέπει να φορτώνει τα απόβλητά του σε άλλους αλλά να αποκτά την “ικανότητα” να τα διαχειρίζεται μόνος του.

Εδώ η εξήγηση είναι άκρως πολιτική έως και κομματική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σαφώς και προτιμά να “θυσιάσει” τις ψήφους 30.307 Κορωπιωτών, με βάση την απογραφή του 2011, αλλά και ακόμη περισσότερων κατοίκων των Μεσογείων, (οι οποίοι πάντως δεν ξεπερνούν τους 100.000), παρά να χάσει τις ψήφους που προκύπτουν από τον πληθυσμό 1.500.000 κατοίκων των εκλογικών περιφερειών της Α και Β Αθηνών!

Δεν είναι υπερβολή λοιπόν να πει κανείς ότι το Κορωπί και τα Μεσόγεια θυσιάζονται στον βωμό των κομματικών - κυβερνητικών σκοπιμοτήτων, με... όχημα τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υπό τη Ρένα Δούρου η οποία δεν έχει κρύψει τις πολιτικές φιλοδοξίες της για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς!

Είναι περισσότερο από εμφανές ότι εάν οι μεθοδεύσεις της διοίκησης Δούρου και των συνεργατών της περάσουν, οι πολίτες όχι μόνο του Κορωπίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων κυριολεκτικά θα έχουν αποδεχθεί την καταδίκη τη δική τους και των επόμενων γενεών σε επίπεδο όχι μόνο περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό.

Διαβάστε σχετικά: Χωματερές στα λατομεία του Κορωπίου: Ανυποχώρητη η Περιφέρεια με τους πολίτες να έχουν πλέον τον λόγο! (Συγκέντρωση ενημέρωσης)

 

Σχόλια