Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 03:18:55

rss

αναζήτηση

makripano

Λεωφ. Λαυρίου μετά το Μαρκόπουλο: Όταν πολίτες μετατρέπουν σε χωματερή ακόμη και μια νησίδα 2 τετραγωνικών! (Φωτός)



Αλλάξτε μέγεθος

skoup1

“Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά”, λέει η παροιμία του θιυμόσοφου λαού μας, του οποίοι όμως πολλά... μέλη αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση αυτή τη θυμοσοφία.

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στο τέλος του νέου δρόμου που ενώνει τα Καλύβια με τη λεωφόρο Λαυρίου, αμέσως μετά το Μαρκόπουλο στο ρεύμα προς Λαύριο.

Είναι μια νησίδα λίγων τετραγωνικών μέτρων εκεί όπου υπάρχει και το φανάρι και εκ των πραγμάτων σταματάνε πάρα πολλά αυτοκίνητα και συνεχώς.

Στο κράσπεδο λοιπόν αυτό, υπάρχουν κάποια ξερά χόρτα και για ορισμένους οδηγούς αλλά και επιβάτες των αυτοκινήτων που περιμένουν στο σημείο για να “ανοίξει” το φανάρι και να περάσουν στη λεωφόρο Λαυρίου, είναι μια καλή ευκαιρία να το μετατρέψουν σε... χωματερή.

Το σημείο της νησίδας που υπάρχουν τα ξερά χόρτα δεν πρέπει να είναι παραπάνω από 2- 3 τετραγωνικά μέτρα.

Είναι όμως γεμάτο από κάθε λογής σκουπίδια, στην πλειονότητά τους πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια καφέ.

Η εικόνα είναι έως και σοκαριστική αφού αποδεικνύει πως όσες προσπάθειες κι αν κάνει το κράτος (οι δύο δρόμοι ανήκουν στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής), υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι ζουν κυριολεκτικά σε άλλο κόσμο και σίγουρα σε βάρος όλων των υπολοίπων.

Το αποκαρδιωτικό θέαμα δεν είναι διόλου τυχαίο. Περισσότερο από ένα μήνα παρατηρείται αυτή η εικόνα και κάθε μέρα τα σκουπίδια γίνονται και περισσότερα.

Ακόμη κι αν το σημείο είχε καθαριστεί, η χωματερή θα... ξαναζωντάνευε με ευθύνη των απλών πολιτών – διερχόμενων από τη διασταύρωση.

Να είναι άραγε η έλλειψη παιδείας και πολιτισμού ή απλά η ασυνειδησία κάποιων που μετατρέπουν κάθε μέρος σε χωματερή ζητώντας έπειτα ευθύνες από το κράτος – σε οποιαδήποτε μορφή του – γιατί δεν φροντίζει την καθαριότητα;

Βέβαια οι “κύριοι” και οι “κυρίες” που θεωρούν εξαιρετική ευκαιρία να μετατρέπουν σε κάδο απορριμμάτων ακόμη και μια νησίδα έχουν δικαίωμα ψήφου όπως όλοι οι υπόλοιποι συμπολίτες τους και κρίνουν το κράτος για τα κακώς κείμενα όπως και όλοι οι υπόλοιποι συμπολίτες τους.

Κι αν κάποιος τους δει την ώρα που πετάνε τα σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους υπάρχουν τέσσερα τινά: Το πρώτο είναι να χαμογελάσουν, να πατήσουν γκάζι και να φύγουν. Το δεύτερο είναι να απαντήσουν θρασύτατα “κι εσένα τί σε νοιάζει”. Το τρίτο να δικαιολογηθούν ότι “μου ξέφυγε” και το τέταρτο ότι “είναι ευθύνη του κράτους να τα μαζέψει”!

Κανείς από αυτούς, τους κατά τα άλλα υπεύθυνους πολίτες, δεν θα σκεφτεί ότι απλά είναι ευθύνη δική του όπως και καθενός άλλου από το σύνολο να μην πετάξει τα σκουπίδια και να μετατρέψει ακόμη και τα δύο τετραγωνικά μιας νησίδας σε χωματερή.

Ούτε βέβαια αποτελεί δικαιολογία ότι “σε όλη την Ελλάδα γίνονται τέτοια”!

Δείτε τις φωτογραφίες του αίσχους κάποιων νεοελλήνων:

skoup3

skoup2

Σχόλια