Date2

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018 21:50:04

rss

αναζήτηση

makripano

Ο χάρτης που αποδεικνύει το παράλογο της δημιουργίας σκουπιδότοπων της Αθήνας δίπλα στο Κορωπί!

Αλλάξτε μέγεθος

72533

Ένας χάρτης, αυτός του Google, στον οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ο οιοσδήποτε, αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο τον παραλογισμό των αποφάσεων του ΕΣΔΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής για την πρόθεση των “ειδικών” τους να δημιουργήσουν σκουπιδότοπους για τα απορρίμματα της Αθήνας, κυριολεκτικά στις πόρτες των Κορωπιωτών!

Στον χάρτη που μπορείτε να δείτε παρακάτω φαίνεται σαφώς πόσο κοντά στην πόλη και στους οικισμούς του Κορωπίου όπου ζουν χιλιάδες άνθρωποι σκοπεύουν κάποιοι να μεταφέρουν τα σκουπίδια του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την ύπαρξη εκεί κάθε λογής υποδομών.

Σύμφωνα λοιπόν με αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ (Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής) οι οποίες αναρτήθηκαν στη Διαύγεια στις 9 Αυγούστου, υπάρχουν σχέδια χωροθέτησης στο Κορωπί, δύο σημείων υποδοχής εγκαταστάσεων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων όλων των ειδών (ΧΥΤ δηλαδή Χώρος Υγειονομικής Ταφής, ΜΕΑ δηλαδή Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων, ΜΕΒΑ δηλαδή Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων καθώς και θέσεις ΣΜΑ δηλαδή Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ή ΚΔΑΥ δηλαδή Κέντρο Διάλυσης Ανακυκλώσιμων Υλικών!) από περιοχές του Κεντρικού Τομέα Αθηνών (δηλαδή του Δήμου Αθηναίων), του Ανατολικού και Νότιου Τομέα Αττικής καθώς και δημιουργία Βασικού Πράσινου Σημείου των παραπάνω περιοχών σε τρίτη περιοχή επίσης του Κορωπίου.

Οι χώροι που έχουν προκριθεί για τη δημιουργία όλων αυτών των υποδομών είναι τα λατομεία Κυριακού (στη διασταύρωση της λεωφόρου Αγ. Μαρίνας με αυτή της Βάρης – Κορωπίου), τα λατομεία Τριάς (επίσης στη Βάρης – Κορωπίου στην... πλάτη ουσιαστικά των λατομείων Κυριακού) αλλά και το ανενεργό από το 1978 λατομείο στο Πόρτσι, που βρίσκεται πίσω από τον Νηρέα!

Και εάν για τα δύο πρώτα λατομεία (Τριάς και Κυριακού), υπάρχει η αντίληψη ότι είναι γνωστά, ερωτήματα προκαλεί και η “πρόταση” για το λατομείο στο Πόρτσι το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια και είναι άγνωστη η ύπαρξή του ακόμη και στους νεώτερους Κορωπιώτες.

Πόσο μάλλον στους “ειδικούς” του ΕΣΔΝΑ και της Περιφέρειας στους οποίους πρέπει να εισηγήθηκε τη χρησιμοποίησή του κάποιος γνώστης της περιοχής. Ποιός άραγε;

Παράλληλα γίνεται σαφές ότι η λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου η οποία ήδη είναι επιβαρυμένη κυκλοφοριακά θα δεχθεί και το βάρος των οχημάτων που θα μεταφέρουν τα σκουπίδια κάθε λογής στα τρία λατομεία αλλάζοντας εντελώς το κυκλοφοριακό σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή, εις βάρος βέβαια όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των εργαζομένων της περιοχής.

Δείτε παρακάτω τον χάρτη στον οποίο γίνεται σαφές σε πόσο κοντινή απόσταση από πυκνοκατοικημένες περιοχές επιθυμεί ο ΕΣΔΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής, καταστρατηγώντας ακόμη και την αρχή της εγγύτητας, να μεταφέρουν τα σκουπίδια των δημοτών της Αθήνας επειδή οι τελευταίοι δεν επιθυμούν να βρουν χώρους εντός του δήμου τους:

megalos xartis latomeia

Διαβάστε σχετικά:Σκουπιδότοπος της Αθήνας το Κορωπί με την ψήφο Δούρου και αιφνιδιαστικές αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα στο κατακαλόκαιρο!

Δημ. Συμβούλιο Κρωπίας: Σχεδιασμοί αυταρχισμού οι μεθοδεύσεις ΕΣΔΝΑ - Περιφέρειας για τα σκουπίδια της Αθήνας στο Κορωπί!

Η Περιφέρεια Αττικής προσπαθεί να διασκεδάσει την αναστάτωση με τα σκουπίδια της Αθήνας στο Κορωπί!

 

Σχόλια