Date2

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 14:22:04

rss

αναζήτηση

makripano

Οι πολίτες των Μεσογείων τρέμουν στην ιδέα της έξαρσης της εγκληματικότητας στην περιοχή λόγω... Μενιδίου!

Αλλάξτε μέγεθος

1mapattiki

Μπορεί το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 10χρονου μαθητή σε σχολείο των Αχαρνών να έριξε τα φώτα της δημοσιότητας στην εγκληματικότητα της περιοχής αλλά και στην προσπάθεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομία να διασκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη, όμως πολίτες και αυτοδιοικητικοί στην άλλη άκρη της Αττικής, στα Μεσόγεια, έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Αιτία κι αφορμή ο φόβος ότι μπορεί η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα που υπάρχει σε περιοχές του Μενιδίου, εξαιτίας της ασφυκτικής αστυνομικής παρουσίας, να... μετακομίσει στα Μεσόγεια.

Μια περιοχή της οποίας οι κάτοικοι βιώνουν με άσχημο τρόπο, στην καθημερινότητά τους κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών και άλλες έκνομες καταστάσεις.

Βασικές εστίες παραβατικότητας αποτελούν καταυλισμοί Ρομά στους οποίους, όπως και σε αυτούς του Μενιδίου, η αστυνομία πολύ δύσκολα μπαίνει.

Στο Κούπι του Κορωπίου, στην Κιάφα των Σπάτων, στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου, στο νεκροταφείο του Γέρακα, τα περιστατικά παραβατικότητας διαδέχονται το ένα το άλλο.

Σε πολλές περιπτώσεις η διακίνηση ναρκωτικών αλλά και όπλων είναι καθημερινότητα για κάποιους από τους κατοίκους των καταυλισμών αυτών ενώ πλέον έχουν ξεκινήσει και “συνεργασίες” μεταξύ τους.

Παράλληλα οι καταυλισμού αυτοί αποτελούν συγκοινωνούντα δοχείων αυτών του Μενιδίου, του Ζεφυρίου και του Ασπροπύργου που θεωρούνται οι... μητροπόλεις της εγκληματικότητας.

Όπως ανέφεραν στο notioanatolika.gr ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει ο φόβος ότι εξαιτίας των αυστηρών μέτρων και των διαρκών ελέγχων στις “μητροπόλεις” αυτό, οι εγκληματικές οργανώσεις θα... κατηφορίσουν προς τα Μεσόγεια όπου θα βρουν φιλόξενο έδαφος να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

“Θυμηθείτε τί συνέβαινε όταν αποφασίζαμε να επέμβουμε στις πιάτσες των ναρκωτικών της Αθήνας. Όταν ξεκαθαρίσαμε την πλατεία Βάθης για παράδειγμα, το εμπόριο του λευκού θανάτου μεταφέρθηκε στον πεζόδρομο ανάμεσα στο Μουσείο και το Πολυτεχνείο κι όταν κινηθήκαμε και εκεί μετακόμισε στον πεζόδρομο ανάμεσα στη Νομική Σχολή και το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων” τόνισαν χαρακτηριστικά τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

“Έτσι περίπου λειτουργούν και οι υπόλοιπες εγκληματικές οργανώσεις. Όσες φορές βάλαμε στο στόχαστρο καταυλισμούς Ρομά στη βορειοανατολική ή στη δυτική Αττική, τα κακοποιά στοιχεία μετακόμισαν σε άλλους σε όμορες περιοχές.

Εφόσον τώρα αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος στην εγκληματικότητα και στην παραβατικότητα σε όλες αυτές τις περιοχές η μοναδική διέξοδος είναι η ανατολική Αττική και κυρίως οι καταυλισμοί των Μεσογείων που έχουν... δοκιμαστεί και έχουν περάσει τις εξετάσεις της... προστασίας των κακοποιών”, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να προληφθεί μια τέτοια... μεταφορά του οργανωμένου εγκλήματος διότι εάν κάτι τέτοιο επαληθευθεί ολόκληρες περιοχές των Μεσογείων θα γκετοποιηθούν όπως συμβαίνει σήμερα στο Μενίδι και στη δυτική Αττική.

“Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε προοπτικές αστυνόμευσης σε όλες τις περιοχές πέριξ των Αθηνών ώστε να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων στο άμεσο μέλλον κι ενώ η κοινή γνώμη θα θεωρεί ότι λύθηκε το πρόβλημα των γκέτο του Μενιδίου”.

Όταν το notioanatolika.gr επεσήμανε ότι η κατάργηση κάποιων αστυνομικών τμημάτων και η δημιουργία άλλων στη λογική των καλλικρατικών δήμων δεν βοηθά στην εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας μεταξύ των πολιτών ενόψει και των... ανακατατάξεων στη ΒΑ και Δ. Αττική, οι αξιωματικοί της αστυνομίας απάντησαν: “Το θέμα δεν είναι πόσα αστυνομικά τμήματα, ως κτίρια θα έχουμε, αλλά τί δυνάμεις μπορούμε να διαθέσουμε για την αστυνόμευση των περιοχών σας”.

Ενδεικτική πάντως της έντονης ανησυχίας των κατοίκων με δεδομένα και τα όσα έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια, είναι και η έκτακτη συνέλευση που συγκαλεί ο Δήμος Κρωπίας στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου (Βασιλ. Κωνσταντίνου 47) με θέμα: “Ακραία ηχορύπανση, παραβατικές συμπεριφορές σε συγκεκριμένη γειτονιά της πόλης και παράνομες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων και αγροτεμαχίων”.

Σχόλια