Date2

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 17:29:37

rss

αναζήτηση

makripano

Ψήφισμα περιφερειακού συμβουλίου για το ΠΔ Υμηττού: Ποιά ομοφωνία!

Αλλάξτε μέγεθος

psif mi omofon

Έκθετο είναι το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής αφού μετά τον Πάρι Ευαγγελίου δύο ακόμη περιφερειακοί σύμβουλοι της ανατολικής Αττικής, οι Π. Καμάρας (αριστερή ένθετη φωτό) και Γ. Σμέρος (δεξιά ένθετη φωτό), δηλώνουν ότι δεν το υπερψήφισαν.

Ως εκ τούτου τα περί ομόφωνης απόφασης έγκρισης του ψηφίσματος που συζητήθηκε στη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου με αφορμή την εκδίκαση από το ΣτΕ της προσφυγής ενάντια στο ΠΔ 187/2011 (σ.σ.: το γνωστότερο ως προεδρικό διάταγμα του Υμηττού), πέφτουν στο κενό και οφείλει το προεδρείο του σώματος να προβεί στη σχετική διόρθωση της ψήφισης κατά πλειοψηφία!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τρις σχετικές επισημάνσεις του notioanatolika.gr, ο περιφερειακός σύμβουλος Πάρ. Ευαγγελίου έκανε σαφές με επιστολή του προς τον πρόεδρο του σώματος ότι καταψήφισε το ψήφισμα της αυτοδιοικητικής παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δύο ακόμη περιφερειακοί σύμβουλοι ανατολικής Αττικής οι Παύλος Καμάρας και Γιάννης Σμέρος (ανήκουν στην παράταξη “Αττική” του Γ. Σγουρού, με δήλωσή τους στο notioanatolika.gr κάνουν σαφές ότι δεν ψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα υπογραμμίζοντας τα εξής:

“Από την αρχή της θητείας μας, στο παρόν Περιφερειακό Συμβούλιο, έχουμε δηλώσει ότι, είμαστε αντίθετοι στην συζήτηση οποιουδήποτε ψηφίσματος υποβάλλεται στο Π.Σ. και τούτο διότι, πιστεύουμε πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα ψηφίσματα αυτά αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων, υπό την μορφή συνθημάτων και δεν συνάδουν με τον βαρύνοντα ρόλο που έχει η αιρετή Περιφέρεια. Πολλώ δε μάλλον, όταν υποβάλλονται την τελευταία στιγμή, δεν δίνεται η δυνατότητα σε κρίσιμα θέματα, όπως το συγκεκριμένο, να γίνει σοβαρή μελέτη και συζήτηση μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων, ώστε, το τελικό αποτέλεσμα να έχει την αξιοπιστία που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Π.Σ.

Στο συγκεκριμένο θέμα, που αφορά στο Π.Δ. του Υμηττού, το οποίο είναι μείζονος σημασίας, αφού έχει εκτός από περιβαλλοντικές και κοινωνικές προεκτάσεις, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, οι υπογράφοντες την παρούσα επιστολή, δεν ψηφίσαμε το σχετικό ΨΗΦΙΣΜΑ .

Ως εκ τούτου, κρίνουμε και αιτούμαστε, η Διοίκηση της Περιφέρειας, να φέρει το θέμα προς συζήτηση, όπως οφείλει άλλωστε, σε τακτική ημερησία διάταξη, ώστε να τοποθετηθεί ο κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος, υπεύθυνα και ειλικρινά”.

Επιπροσθέτως όμως ο κ. Σμέρος αναφέρθηκε και σε αυτό καθεαυτό το ζήτημα δηλώνοντας σαφώς ότι συντάσσεται ουσιαστικά με τις θέσεις του Δήμου Κρωπίας και των κατοίκων της περιοχής.

Ο περιφερειακός σύμβουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η θέση μας είναι σαφέστατα υπέρ της ουσιαστικής προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού και ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα, με στόχο μια ολοκληρωμένη και δίκαιη πρόταση-απόφαση, που θα διασφαλίζει και θα προστατεύει τις δασικές εκτάσεις, οι οποίες έμειναν εκτός ζωνών προστασίας, καθώς και τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και τις παραδοσιακές ασχολίες των κατοίκων, μέσα στα πλαίσια της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας.

Για άλλη μια φορά δικαιώνεται η πάγια θέση μας γιατί δεν συμμετέχουμε σε ψηφίσματα που μόνο προβλήματα δημιουργούν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα”.

Διαβάστε σχετικά: Παραμένουν εκτεθειμένοι οι περιφ. σύμβουλοι ανατ. Αττικής για το ψήφισμα για το ΠΔ του Υμηττού - Τον Ιούνιο η απόφαση του ΣτΕ

Δείτε παρακάτω το "ομόφωνο" ψήφισμα για το οποίο ευθύνη φέρει το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Θ. Σχοινάς και ο γραμματέας Γ. Βλάχος και οφείλουν να επανορθώσουν άμεσα: 

1psifismapersimb

 

Σχόλια