Date2

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 16:13:26

rss

αναζήτηση

makripano

Παραμένουν εκτεθειμένοι οι περιφ. σύμβουλοι ανατ. Αττικής για το ψήφισμα για το ΠΔ του Υμηττού - Τον Ιούνιο η απόφαση του ΣτΕ

Αλλάξτε μέγεθος

imitt persimb

Η σχετική, ευνοϊκή για τους πολίτες του ανατολικού Υμηττού, απόφαση των Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το μείζον ζήτημα του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού, επισπεύδει την τελική απόφαση και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου να εκδοθεί εντός του Ιουνίου αφού μάλιστα η υπόθεση συζητήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Παρά ταύτα συνεχίζεται να θεωρείται έως και ανεπίτρεπτη η προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη από “οικολόγους” και οικολογούντες μέσω ψηφίσματος του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής και μάλιστα, μόλις μία ημέρα πριν από τη συζήτηση στο ΣτΕ, δηλαδή την Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Στο ψήφισμα εκείνο έγινε μια προσπάθεια να εξομοιωθεί η δυτική με την ανατολική πλευρά του Υμηττού χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ομηρία την οποία υφίστανται οι κάτοικοι των δήμων των μεσογείων οι οποίοι βρίσκονται στις παρυφές του βουνού και συγκεκριμένα των Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κορωπίου και Παιανίας – Γλυκών Νερών.

Το πλέον αξιοσημείωτο όμως είναι το γεγονός ότι το ψήφισμα αυτό του περιφερειακού συμβουλίου παρότι κατατέθηκε από την “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, Ανταρσία σε Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ” (αποτελεί την αυτοδιοικητική έκφανση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), υπερψηφίστηκε και από το σύνολο των συμβούλων των υπολοίπων παρατάξεων και βέβαια και όσων εκλέγονται στην ανατολική Αττικής.

Ήταν άλλωστε χαρακτηριστική η επισήμανση σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κορωπίου: “Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Ανατολικής Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο γνωρίζουν τις πάγιες θέσεις μας και είναι τουλάχιστον απαράδεκτη η υιοθέτηση του ψηφίσματος”, είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά.

Με άλλα λόγια υπέχουν σημαντική ευθύνη για την εξέλιξη αυτή τόσο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης της κ. Δούρου “Δύναμη Ζωής” (Κ. Θεοχάρη, Ι. Τσούπρα, Σπ. Πάντζας, Φ. Νικηταρά, Ι. Στεργίου, Θ. Αναγνωστόπουλος και Στ. Κοροβέσης) όσο και οι συνάδελφοί τους της παράταξης του κ. Σγουρού “Αττική” (Π. Καμάρας και Γ. Σμέρος), της παράταξης “Αττική – Συμμέτοχοι στο αύριο – Π. Χαϊκάλης, (Ζαχ. Πελέκης) και της παράταξης “Ανάσα για την οικολογία” (Αντ. Γάκης).

Δρ Παπακωνσταντίνου: θα μπορούσε να εκληφθεί ως απόπειρα επηρεασμού της Δικαιοσύνης

Το notioanatolika.gr ζήτησε την άποψη, για την εξέλιξη αυτή και του διακεκριμένου νομικού ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση της προσφυγής των μεσογείτικων δήμων στο ΣτΕ δρ Απόστολου Παπακωνσταντίνου ο οποίος επεσήμανε ότι “οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, ως θεσμικοί παράγοντες, θα ήταν σκόπιμο να αποφεύγουν κάθε μορφή εκδήλωσης η οποία θα μπορούσε να εκληφθεί ως απόπειρα επηρεασμού της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης”.

Καταψηφίζει με επιστολή του ο Π. Ευαγγελίου! 

Στο όλο θέμα παρενέβη ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Ευαγγελίου ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου με την οποία κάνει σαφές ότι καταψηφίζει το ψήφισμα με αποτέλεσμα αυτό να μην έχει πλέον εγκριθεί ομόφωνα. 

Στην επιστολή του ο κ. Ευαγγελίου αναφέρει τα εξής: 

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Με την παρούσα θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα κάτωθι: 

Κατά την 9η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία διεξήχθη στις 09 Μαρτίου 2017, προσήλθα στο περιφερειακό συμβούλιο κατά την ανάγνωση του 1ου θέματος της ημερησίας διάταξης υπογράφοντας το σχετικό παρουσιολόγιο, χωρίς να έχω ενημερωθεί για τα θέματα τα οποία αναγνώσατε ως προ ημερησίας διάταξης και μη γνωρίζοντας ότι στο τέλος της συνεδρίασης θα εκδοθεί ψήφισμα για την προστασία του Υμηττού.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 2006 είναι σταθερή με συγκεκριμένες θέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι είμαι σαφέστατα υπέρ της προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού κάτω από το καθεστώς της ισονομίας και της ισοκατανομής των βαρών προς όλους τους κατοίκους της Αττικής αφού το περιβαλλοντικό ισοζύγιο θα πρέπει να είναι δίκαιο.

Έτσι λοιπόν θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ μου και την αδικία που συντελείται εις βάρος των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής από το προεδρικό διάταγμα 188/2011. Η προστασία του Υμηττού πρέπει να είναι απόλυτη δίχως παραθυράκια και εξαιρέσεις και να καθορίζεται από μια ζώνη που θα ξεκινά περιμετρικά του Υμηττού από την ίδια ισοϋψή καμπύλη για όλη την έκταση του.

Δεν είναι δυνατόν στην Ανατολική Πλευρά του Υμηττού, η οποία και είναι στο μέγιστο βαθμό της μη δομημένη, να δεσμεύονται τεράστιες πεδινές αγροτικές περιοχές, οι οποίες κατέχονται με τίτλους προ του 1900 και μέχρι σήμερα να καλλιεργούνται ανελλιπώς.

Με βάση τα παραπάνω θα ήθελα να σας εκφράσω την αντίθεση μου για τον τρόπο διατύπωσης του εν λόγω ψηφίσματος και φυσικά την καταψήφισή του αλλά και τη σαφή θέση μου για την ανάγκη της προστασίας του Υμηττού.

Παρακαλώ η παραπάνω επιστολή να αναγνωσθεί πριν από την επικύρωση των πρακτικών της εν λόγω συνεδρίασης.

Με τιμή
Ευαγγελίου Παρασκευάς (Πάρης)
Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής".

Δείτε παρακάτω το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος όπως ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου: 

psifismapersimb

Διαβάστε σχετικά: Κορωπιώτικοι κεραυνοί για το “απαράδεκτο” ψήφισμα του περ. συμβουλίου για το Π.Δ. του Υμηττού (Video)

Σχόλια