Date2

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 07:55:02

rss

αναζήτηση

makripano

Η επίσκεψη της «Λαϊκής Επιτροπής Μαραθώνα» στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής



Αλλάξτε μέγεθος

KENTRO YGEIAS NEAS MAKRHS

Αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Επιτροπής Μαραθώνα» πραγματοποίησε συνάντηση στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής με την Χρυσάνθη Κισκήρα υποδιοικήτρια της 1ης Υ.ΠΕ. με την οποία συζήτησε για τα Κ.Υ. Νέας Μάκρης και Καπανδριτίου.

Σύμφωνα με το dimotisnews.gr, στη συνάντηση, που κράτησε αρκετή ώρα, συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξ αιτίας του κλεισίματος του πρώην ΕΟΠΥ (ΙΚΑ) στη Διασταύρωση της Ραφήνας και τη μεταφορά του στο λεγόμενο Κ.Υ. Ραφήνας.

Τόνισαν ότι η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ δεν θα εμπλακεί στη διαμάχη των μεταθέσεων - μεταφοράς προσωπικού, αλλά αντίθετα απαιτεί τώρα 24ώρη λειτουργία για όλα τα Κέντρα Υγείας με πλήρη μόνιμο προσωπικό, τονίζοντας ότι η απαξίωση της πρωτοβάθμιας υγείας, που με την πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων στέλνουν πελάτες στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, πρέπει να σταματήσει.

Το υπόμνημα παρέδωσε την συνάντηση αναφέρει ότι η «Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα», συνεχίζοντας τη δραστηριότητά της για τα προβλήματα της υγείας και της πρόνοιας στην περιοχή του δήμου Μαραθώνα, για μιαν ακόμα φορά, βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα, μαζί με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα και τους απεργούς υγειονομικούς στις 20/05/2015, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στην υγεία-πρόνοια και τη κοινωνική ασφάλιση, που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Συνεχίζεται ο αγώνας, απαιτώντας να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων, βάσει των εντολών της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων έχουν μετατρέψει την υγεία και την πρόνοια, σε εμπόρευμα.

Τα αποτελέσματα, απτά και σκληρά:
• Συρρίκνωση ή κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων (πχ. μεταξύ αυτών το πρώην Π.Ν.Α.), Κ.Υ., Ιατρείων του ΙΚΑ (πχ. Ραφήνας), και λοιπών δομών υγείας, πρόνοιας με ταυτόχρονη την εμφάνιση ιδιωτικών μονάδων υγείας.
• Εκρηκτικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Τραγικές περικοπές δαπανών.
• Αφαίρεση χιλιάδων φαρμάκων από τις λίστες, ακόμη και για βαριές και ανίατες ασθένειες.
• Απάνθρωπη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και εξώθηση μέρος του πληθυσμού στη φυσική εξόντωση.

Η «Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα» απαιτεί, μαζί με τους κατοίκους του δήμου μας και τους φορείς της περιοχής, άμεση κατασκευή και λειτουργία Γενικού, Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική (θα μπορούσε να γίνει στο χώρο του πρώην Π.Ν.Α.).

- Μέχρι τότε 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ., με πλήρη σύνθεση ιατρικών ειδικοτήτων, προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
- Άμεσες, μαζικές προσλήψεις ιατρών όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλος ο απαραίτητος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και υλικά για την ασφαλή εικοσιτετράωρη λειτουργία των Κ.Υ. Καπανδριτίου και Νέας Μάκρης (ακτινολογικό, αντιδραστήρια, κτλ).
- Επίσης στα δύο Κ.Υ. (Ραφήνα, Νέα Μάκρη) πλήρης λειτουργία όλων των απαραίτητων τακτικών ιατρείων, πλήρης 24ωρη κάλυψη σε επείγουσα ιατρική.
- Σταθμό Ε.Κ.Α.Β στην περιοχή.
- Τουλάχιστον από ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο επιφυλακής σε κάθε Κ.Υ., σε 24ωρη βάση.
- Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
- Διεκδικούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια, φάρμακο, εξετάσεις, θεραπείες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Σχόλια