Date2

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 07:37:54

rss

αναζήτηση

makripano

Υπαινιγμοί Κωνσταντάρα για επικίνδυνα αδέσποτα στο Κορωπί

Αλλάξτε μέγεθος

Αμεση ήταν η απάντηση του δημοτικού συμβούλου Κορωπίου Κωνσταντίνου Κωνσταντάρα αναφορικά με την επιτροπή για τα αδέσποτα που συνεδρίασε στο δήμο.

Σε επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος σημειώνει: 

«Σε δημοσίευμά του, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, το notioanatolika.gr αφήνει σαφείς υπαινιγμούς εναντίον της Επιτροπής των Αδέσποτων χωρίς μάλιστα να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του.

Συγκεκριμένα λέει : «Πολλά ερωτήματα προκαλούν οι πρώτες αποφάσεις της επιτροπής για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Κρωπίας. Και αυτό γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισαν να «εξαφανίσουν» τα αδέσποτα επί της ουσίας από τον αστικό ιστό ίσως οδηγώντας τα στα... βουνά». Αυτό είναι τελείως ψευδές διότι η απόφαση της επιτροπής αναγράφει 4 συγκεκριμένα σημεία (σχολεία, πλατείες, παιδικές χαρές, δημαρχείο) όπου δεν θα επιστρέφονται τα αδέσποτα και δεν λέει πουθενά ότι θα αδειάσει όλο τον αστικό ιστό.

Παρακάτω το δημοσίευμα συνεχίζει: «Παγκοσμίως η τακτικά αφορά την επανατοποθέτηση του ζώου στο σημείο που έγινε η περισυλλογή του για την δική του ασφάλεια. Μόνος λόγος για να μην γίνει είναι αν δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια του». Η υγιής κριτική είναι θεμιτή, όμως για να κάνει κάποιος κριτική πρέπει να γνωρίζει τους νόμους. Κι εδώ το notioanatolika.gr…ως αντιπολίτευση… πιάστηκε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ! Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 το άρθρο 9, παράγραφος 10, είναι σαφές ότι: «(…) Δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, λιμάνια, αεροδρόμια, και αρχαιολογικούς χώρους».

Επίσης ο ίδιος νόμος στην παράγραφο 12 δίνει το δικαίωμα στην επιτροπή να αποφασίζει τους χώρους επιστροφής και γενικά την διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων. Εμείς λοιπόν, ποτέ δεν είπαμε ότι θα παρατήσουμε τα αδέσποτα στα… βουνά όπως αναγράφεται στο δημοσίευμα αλλά βάλαμε κάποιους περιορισμούς με γνώμονα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και την φροντίδα των ζώων. Εάν δεν παίρναμε αυτή την απόφαση, και κάποιο αδέσποτο δάγκωνε ένα παιδάκι σε κάποιο σχολείο ή σε μια παιδική χαρά, εσείς κύριοι του notioanatolika.gr δεν θα ήσασταν οι πρώτοι που θα βγαίνατε και θα μας κατηγορούσατε ότι δεν τα είχαμε πάρει από κει;;;

Η επιτροπή κι εγώ προσωπικά ως υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος, είμαστε αποφασισμένοι με τα λιγοστά κονδύλια που μας παρέχονται να δημιουργήσουμε μια ισορροπία όπου δεν θα δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα και να θέσουμε κάποιους κανόνες για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας. Φυσικά και θα συνεχίζουμε να φροντίζουμε τα αδέσποτα με αγάπη και σεβασμό αλλά πρωτίστως θα προστατέψουμε τους πολίτες που έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία ή στις παιδικές χαρές χωρίς να φοβούνται! Κανένα αδέσποτο δεν θα αφεθεί στην τύχη του όσο περνάει από το χέρι μας και με τα μέσα που διαθέτουμε.

Τέλος, θα σας παρακαλέσω με απόλυτο σεβασμό στο λειτούργημα του δημοσιογράφου, την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικοί ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση του κόσμου ή να κάνετε ρεπορτάζ για να έχετε όλες τις απαντήσεις και εκδοχές. Με τον τρόπο αυτό  η κριτική σας θα έχει περιεχόμενο ώστε να μας βοηθήσετε να λαμβάνουμε καλύτερες αποφάσεις».

Απάντηση συντάκτη

Είναι δυσάρεστο  ο κ. Κωνσταντάρας να αναγκάζεται να επικαλεστεί την νομοθεσία που άλλωστε όπως ομολογείται στο αρχικό δελτίο τύπου της επιτροπής δεν υιοθετείται από τον δήμο. Τα ερωτήματα του notioanatolika.gr είναι σαφή. Που θα επιστραφούν τα ζώα; Άλλωστε με το νόμο που επικαλείται ο δημοτικός σύμβουλος επιβεβαιώνονται τα γραφόμενα μας. Πως θα εξασφαλιστεί η επιβίωση των αδέσποτων; Όταν αναφέρεται σε ασφάλεια ο κ. Κωνσταντάρας τι εννοεί; Από πότε τα ελεγχόμενα αδέσποτα είναι επικίνδυνα για τους πολίτες; Στην επιτροπή δεν συμμετέχει και εκπαιδευτής; Έχει διαπιστωθεί επιθετικότητα κάποιου ζώου; Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος είναι ξεκάθαρος. 

Ο κύριος Κωνσταντάρας καλό θα ήταν να μην κάνει υποδείξεις για την δουλειά του δημοσιογράφου. Θέσαμε ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα. Σε ποιες λοιπόν περιοχές θα επιστραφούν τα ζώα; Υπάρχουν αδέσποτα με επιθετικότητα; Κινδυνεύουν οι πολίτες και τα παιδιά; 

Και για το τέλος, μιας και ο κ. Κωνσταντάρας αρέσκεται στη νομολογία ας διαβάσει εκ νέου τις υποχρεώσεις των δημοτικών αρχών πέρα από τους χώρους φιλοξενίας ζώων που ομολογουμένως είναι πολυτέλεια στις παρούσες συνθήκες. Τρία χρόνια μετά η ίδια δημοτική αρχή έχει φροντίσει να συστήσει την υπηρεσία καταγραφής όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία; Γνωρίζει αλήθεια πως ο δήμος θα μπορούσε να έχει ακόμα και μικρά έστω έσοδα από τους ιδιοκτήτες σκύλων; 

Αναμένουμε...

 

Διαβάστε σχετικά: 

Κορωπί: Ερωτήματα για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων

 

Σχόλια