Date2

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 06:51:19

rss

αναζήτηση

makripano

Η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη και το... ψιλό γαζί του Michelle De Liapis!



Αλλάξτε μέγεθος

liapis heiropedes

Να δικαστεί στο Β' Αυτόφωρο Μονομελές την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας παραπέμφθηκε ο Μιχάλης Λιάπης ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 500 ευρώ για το ανασφάλιστο όχημα και αφέθηκε ελεύθερος.

Λίγο νωρίτερα και κατά την μεταγωγή του από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής - όπου κρατείτο μετά την σύλληψη του στην Αρτέμιδα - στα δικαστήρια, ο Μιχάλης Λιάπης εμφανίστηκε προκλητικός απέναντι στο δημόσιο αίσθημα. Ο πρώην υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Το ομολογώ. Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία». Υποστήριξε ότι είναι ΙΧ που δεν χρησιμοποιεί και για αυτό το είχε σε αποθήκη που βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη.

Συμπλήρωσε δε ότι είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες στους αθηναϊκούς δρόμους! «Συνταξιούχος είμαι, δεν λέω ότι είμαι φτωχός αλλά η κρίση έχει αγγίξει και εμένα» τόνισε.

Ο κ. Λιάπης φυσικά ίσως λόγω της αποχής του από την πολιτική ζωή του τόπου εκτίμησε ότι απευθήνεται στους ακολούθους του της περιόδου της υπουργείας του. Για αυτό άλλωστε και επέλεξε να αποσιωπήσει το θέμα ότι κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες η χρήση των οποίων δεν χωρά καμία δικαιολογία. Ούτε ότι «κάτι έπρεπε να βάλω» όπως ο ίδιος είπε! Η δε δήλωσή του κινείται στα όρια του... κωμικού! Πόσο δε που ο Μ. Λιάπης ετοιμάζεται για ταξίδι στην Ασία κατά δήλωσή του!

Στο παρασκήνιο και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής - ο ξάδελφος - δεν επικοινώνησε ούτε μαζί του ούτε με κάποιον από την οικογένεια Λιάπη. Αλλωστε οι δυο τους δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις. Αιτία κι αφορμή είναι ότι κάποια στιγμή ο Μιχάλης Λιάπης είχε καταφερθεί κατά του Κ. Καραμανλή θεωρώντας ότι κακώς έγινε πρωθυπουργός εκείνος διαδραματίζοντας ισχυρό πολιτικό ρόλο σε συγκεκριμένη περίοδο. Μάλιστα λέγεται ότι είχε πει: «Αν δεν με έλεγαν Λιάπη αλλά Καραμανλή, ο Κώστας δεν θα είχε καμιά τύχη μπροστά μου».

Επιπλέον δεν είναι λίγες οι αναφορές από το περιβάλλον του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πρόσωπο του Μ. Λιάπη ως το χαϊδεμένο παιδί του Εθνάρχη καθώς εκείνος ήταν τζέντλεμαν ενώ ο Κώστας ήταν... χύμα.

Η κόντρα Καραμανλή -Λιάπη κορυφώθηκε στον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου 2009 όταν ο τότε πρωθυπουργός τον απομάκρυνε από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού την οποία διατηρούσε από τις βουλευτικές εκλογές του 2007.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί πως στις 4 Μαΐου 2011 ήρθε στη δημοσιότητα η φορολογική δήλωση του Μιχάλη Λιάπη, στην οποία φαινόταν ότι κατά τη διάρκεια του 2008 ελάμβανε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ). Ο ίδιος δήλωσε πως πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους! Κοινώς «ξαναδούλεψε» το κράτος.

Τον μόνο που δεν κατάφερε να... δουλέψει ο Μιχάλης Λιάπης ήταν την Αμαλία Μπογδάνου. Η οποία δεν είναι άλλη από την πρώην σύζυγό του με την οποία χώρισε την περίοδο που ήταν υπουργός Μεταφορών και κατά παραγγελία της οικογένειας Καραμανλή με ιδιαίτερα πολιτισμένο τρόπο. Όμως οι φωτογραφίες του από τις... καυτές βόλτες του στην Μύκονο είχαν ήδη αφήσει το στίγμα τους.

Σχόλια