Date2

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 05:01:29

rss

αναζήτηση

makripano

Όταν ο Πατούλης στάθηκε στις αρετές των συνυποψηφίων του, αποδεικνύοντας τον πολιτικό πολιτισμό του!

Αλλάξτε μέγεθος

patoul deb

Σαφές δείγμα πολιτικού πολιτισμού και ουσιαστικής πολιτικής εκτίμησης των συνυποψηφίων του στον προεκλογικό αγώνα για την περιφέρεια Αττικής, έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, στο πρώτο debate, το οποίο πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής (5/4) στον Ιανό και το οποίο διηύθυνε με επιτυχία η δημοσιογράφος, Μαργαρίτα Πουρνάρα.

Επί δύο ώρες οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής, Ρένα Δούρου, Γιώργος Πατούλης, Γιάννης Πρωτούλης και Γιάννης Σγουρός απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων που τους τέθηκαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Αττικής.

Υπήρχε όμως και μια τελευταία ερώτηση από την κα Πουρνάρα από την οποία προέκυψαν ουσιαστικά συμπεράσματα από το πώς βλέπουν οι υποψήφιοι, ο ένας τον άλλο και σε ποιό βαθμό είναι δυνατόν να συνεργαστούν την επόμενη ημέρα.

Το ερώτημα που έθεσε η δημοσιογράφος ήταν το εξής: «Βρίσκετε αρετές ανθρώπινες και πολιτικές στους συνυποψηφίους σας; Κι αν ναι ποιές είναι;».

Οι απαντήσεις που έδωσαν οι τέσσερις υποψήφιοι καταδεικνύει και τη διάθεσή τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων την επόμενη ημέρα διοικώντας την Περιφέρεια με σύγκλιση απόψεων και όχι με γνώμονα τις δικές τους, και μόνον, απόψεις.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, όπως το ίδιο έπραξε και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και νυν περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου η οποία μάλιστα προσπάθησε να ειρωνευτεί το ερώτημα κάνοντας λόγο για «καλλιστεία στην πολιτική μας οδήγησαν σε καταστάσεις απαξίωσης»!

Συμπλήρωσε δε ότι «τα χίλια καλά να έχουν οι κύριοι πάνω απ' όλα περιμένω να μην φοβούνται τη δημοκρατία, να βάλουν τώρα τις προγραμματικές αρχές και να δούμε πώς θα λύσουμε τα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής».

Και ο Γιάννης Σγουρός όμως αρνήθηκε να αναφερθεί σε ανθρώπινες και πολιτικές αρετές των συνυποψηφίων του και γενικολογώντας υποστήριξε ότι «ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξία, έχει τη δική του πορεία, έχει τη δική του ιστορία, και όλοι σ' αυτό τον τόπο, στην Αττική πορευόμαστε δημοκρατικά, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα».

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να καταλογίσει στην κα Δούρου «μεγάλη αλαζονεία» για να... επανέλθει στη συνήθη αντιπολιτευτική επωδό του περί των 350 εκατομμυρίων ευρώ που άφησε στο περιφερειακό ταμείο και απευθυνόμενος προς τη νυν περιφερειάρχη της υπενθύμισε ότι «αν δεν σας είχαμε αφήσει αυτά τα 350 εκατομμύρια δεν θα είχατε μαντίλι να κλάψετε»!

Και ενώ οι κ.κ. Δούρου, Πρωτούλης και Σγουρός, αρνήθηκαν, επί της ουσίας να απαντήσουν σε ένα ερώτημα αποδεικνύοντας έτσι τον πολιτικό πολιτισμό που τους διακρίνει αλλά και ότι δεν είναι ισοπεδωτικά αντίθετοι με τους συνυποψηφίους τους, ο Γιώργος Πατούλης το έπραξε: «Η κα Δούρου είναι πεισματάρα. Επιμένει. Ο κ. Πρωτούλης είναι συνεπής στις αρχές του κόμματός του. Ο κ. Σγουρός έχει μια εμπειρία ως νομάρχης, ως περιφερειάρχης, ως αντιπολίτευση», επεσήμανε χωρίς περιστροφές.

Για να συμπληρώσει τονίζοντας το αισιόδοξο σενάριο: «Εάν καταθέσουν όλοι τις προγραμματικές θέσεις τους για την ανάπτυξη της Αττικής, για να έχουμε τις δυνατότητες που διαθέτει η Αττική μας, για να έρθουν τα παιδιά μας πίσω, εδώ είμαι να συνεργαστώ με όποιον θέλει εφόσον πιστεύει στο μέλλον. Και ξέρετε; Το μέλλον δεν φτιάχνεται, δυστυχώς, με συνταγές του χθες. Φτιάχνεται με εκείνους που ξέρουν, που μπορούν, που θέλουν και θα πάνε στο αύριο και την αυτοδιοίκηση και τη “Νέα Αρχή”».

Σχόλια