Date2

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 04:17:22

rss

αναζήτηση

makripano

Ξαφνικά δημοσιεύματα για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Αττικής!

Αλλάξτε μέγεθος

psifod nd attiki

Την ίδια ώρα που τα βλέμματα όλων εστιάζουν στις εξελίξεις στο Μακεδονικό, κεντρικά media, από το πουθενά, παρουσιάζουν δημοσιεύματα με ονοματολογία για τους υποψήφιους βουλευτές Αττικής της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα τέτοιο “ρεπορτάζ” θα είχε αξία εάν συζητιόταν το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όμως επειδή κάτι τέτοιο δεν μοιάζει πιθανό στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – εκτός βέβαια εξαιρετικού απροόπτου – το όλο θέμα μοιάζει εκ του πονηρού.

Δεν είναι τυχαίο ότι το δημοσίευμα που αναπαρήχθη προήλθε από το parapolitika.gr και επί της ουσίας έβαλε στο... παιχνίδι 2-3 ονόματα τα οποία όμως σαφώς και δεν κάνουν τη διαφορά.

Έτσι την ίδια ώρα που θεωρείται ότι οι τέσσερις πρώτες θέσεις είναι ήδη “κλειδωμένες” από τους νυν βουλευτές Μάκη Βορίδη, Γεωργία, Μαρτίνου, Γιώργο Βλάχο και Θανάση Μπούρα, όλοι κοιτούν με ενδιαφέρον ποιοί θα ακολουθήσουν αφού σε περίπτωση νίκης η ΝΔ θα εκλέξει 5 – 7 βουλευτές.

Στη λογική λοιπόν της συζήτησης νέων ονομάτων έχουν δημοσιοποιηθεί αυτά του εξ Αχαρνών φαρμακοποιού Ρουσλάν Μπουντζάν καθώς και του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Και ίσως αυτά είναι τα μοναδικά... νέα ονόματα που μπαίνουν στον χορό της ονοματολογίας αφού τα υπόλοιπα, όπως του δικηγόρου Γιώργου Κώτσηρα, της μηχανικού Ευρώπης Κοσμίδη και του γεωλόγου – περιβαλλοντολόγου Ανδρέα Τσώκου θεωρούνται κάτι περισσότερο από δεδομένα αφού η εκ νέου ένταξή τους στο ψηφοδέλτιο μόνον οφέλη μπορεί να αποδώσει στο κόμμα.

Παράλληλα αναφέρεται και το όνομα του πρώην βουλευτή Νίκου Καντερέ (τον οποίο μάλιστα, θέλοντας να μειώσουν κάποιες ιστοσελίδες τον αναφέρουν ως “συνταξιούχο μετεωρολόγο”), κάτι για το οποίο δεν υπάρχει, έτσι κι αλλιώς καμία αμφιβολία αφού ο κ. Καντερές βρίσκεται μεν πίσω από τους 4 πρώτους αλλά μακράν πάνω από τους υπόλοιπους μνηστήρες μιας βουλευτικής θέσης.

Και βέβαια θεωρητικά τουλάχιστον, και ο νυν βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου, “παίζει” αρκετά ψηλά εφόσον ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Αττικής και υπό την προϋπόθεση ότι και αυτόν, όπως και τους υπόλοιπους θα τον ευνοήσουν οι “συμμαχίες” στις παραμονές των εκλογών.

Κατά τα λοιπά βέβαια υπάρχει αναφορά και στην υποψηφιότητα Νίκου Σοφιανού η οποία μαζί με αυτή της Χαράς Ξάνθη διόλου απίθανο να συμπληρώσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο.

Είναι σαφές πάντως ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα στερούνται όχι μόνον φαντασίας αλλά και στοιχειώδους αλήθειας όταν για παράδειγμα αγνοούνται ονόματα υποψηφίων βουλευτών των προηγούμενων εκλογών όπως για παράδειγμα του δικηγόρου Κωνσταντίνου Δέδε, του οικονομολόγου Θανάση Αυγερινού και του επιχειρηματία Νίκου Αντωνίου, οι οποίοι μάλιστα έχουν σαφώς δηλώσει ότι επιθυμούν να είναι και πάλι υποψήφιοι. 

Σχόλια