Date2

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 04:17:22

rss

αναζήτηση

makripano

Όταν η κυρία δημάρχου συνέλαβε την υπεύθυνη τύπου καβάλα στον δήμαρχο – σύζυγό της!

Αλλάξτε μέγεθος

kavala1

Λίγο καιρό μετά την εκλογή του συγκεκριμένου δημάρχου, σε... μικρομεσαίο δήμο της Περιφέρειας Αττικής, έγινε κατανοητό ότι πρέπει ένας άνθρωπος να αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι ώστε τα όσα αυτός θα επιτύγχανε στη διάρκεια της θητείας του να μην χαθούν αλλά οι συμπολίτες του να έχουν πλήρη γνώση των επιτευγμάτων του.

Έτσι αποφασίστηκε να προσληφθεί, με απολύτως διαφανείς διαδικασίες μία δημοσιογράφος η οποία θα έρχεται σε επαφή με τους συναδέλφους της όλων των μέσων ενημέρωσης και θα τους ενημερώνει για την πολιτική του δημάρχου προωθώντας τους και τα σχετικά δελτία τύπου.

Η δημοσιογράφος λοιπόν βρέθηκε, προσελήφθη και ξεκίνησε και τις επαφές με τους συναδέλφους της.

Η συνεργασία δημάρχου και υπεύθυνης τύπου του δήμου ήταν εξαιρετική και μάλιστα πολλές φορές κάθε μέρα η νεαρά δημοσιογράφος συνεργαζόταν με τον δημοτικό άρχοντα ώστε να μην μένει τίποτα μακριά από τη δημοσιότητα.

Κανείς δεν είχε το παραμικρό παράπονο, ούτε τα μέσα ενημέρωσης ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι ούτε βέβαια ο συγκεκριμένος δήμαρχος ο οποίος βέβαια έβλεπε το σύστημα να λειτουργεί μια χαρά.

Και βέβαια από το μυαλό ουδενός περνούσε ότι κάτι άλλο, πονηρό, συνέβαινε όταν δήμαρχος και υπεύθυνη τύπου κλείνονταν στο γραφείο του πρώτου για μεγάλα χρονικά διαστήματα προκειμένου να... συνεργαστούν.

Κάποιοι ήχοι που ακούγονταν έμοιαζαν τυχαίοι και όλοι έψαχναν το... γατάκι που νιαούριζε κάπου μέσα στο δημαρχείο.

Όμως με δεδομένο ότι κανείς δεν έμπαινε στο γραφείο του δημάρχου όταν αυτός είχε συσκέψεις με συνεργάτες του, το θέμα έμενε εκεί (στα...νιαουρίσματα) και η ζωή κυλούσε όμορφα.

Μέχρι που από ένα τυχαίο γεγονός η κατάσταση άλλαξε άρδην και τα βαριά μαύρα σύννεφα μιας συζυγικής καταιγίδας έφεραν τα πάνω – κάτω στο μέχρι τότε ανέμελο δημαρχιακό τοπίο.

Η κυρία δημάρχου, τον πρώτο καιρό της δημαρχιακής θητείας του συζύγου της δεν πολυπερνούσε από το γραφείο του.

Πίστευε ότι δεν έπρεπε να εμπλακεί στις αυτοδιοικητικές υποχρεώσεις του άνδρα της και αρκούσε να μεγαλώνει τα παιδιά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εκείνη την ημέρα όμως κάτι προέκυψε και επειδή δεν μπορούσε να βρει τον σύζυγο στο τηλέφωνο – ήταν και κοντά στο δημαρχείο – σκέφτηκε να περάσει να μιλήσει μαζί του.

Πέρασε από την γραμματεία του δημάρχου, χαιρέτησε τους πάντες και τί πιο φυσικό από το να ανοίξει αυθόρμητα την πόρτα του γραφείου του για να μπει μέσα.

Μόλις την άνοιξε, διαπίστωσε ότι αυτός δεν καθόταν στο γραφείο του, στο βάθος και για μια στιγμή πίστεψε ότι δεν ήταν εκεί.

Όμως, σκέφτηκε, θα της το έλεγε η γραμματέας του. Έτσι έκανε δυο βήματα ακόμη μέσα στο γραφείο και τότε η εικόνα που αντίκρισε την έκανε να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της.

Στον καναπέ που βρίσκεται – ακόμη και σήμερα – κοντά στο γραφείο αλλά κρύβεται από το τραπέζι των συσκέψεων για όποιον κοιτάει από την πόρτα, βρικόταν ο αγαπημένος σύζυγός της ξαπλωμένος ανάσκελα και πάνω του, καβάλα, η υπεύθυνη τύπου με τη φούστα της να έχει σηκωθεί αποκαλυπτικά!

Την πρώτη έκπληξη της συζύγου διαδέχθηκε η έκρηξή της, αφού όμως σε κλάσματα δευτερολέπτου έκλεισε την πόρτα. Το τί άκουσε η υπεύθυνη τύπου δεν λέγεται. Το εντυπωσιακό στοιχείο, όπως μπορούσαν να ακούσουν όσοι βρίσκονταν στον προθάλαμο του δημαρχιακού γραφείου ήταν ότι απευθυνόταν μόνο σε εκείνη.

Λίγα λεπτά αργότερα η δημοσιογράφος βγήκε φουριόζα από το γραφείο του δημάρχου, κατευθύνθηκε στο δικό της γραφείο και χωρίς να χρονοτριβίσει μάζεψε τα λίγα πράγματά της και εξαφανίστηκε από το δημαρχείο.

Εν τω μεταξύ στο γραφείο του δημάρχου επικρατούσε απόλυτη σιγή. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε και η σύζυγος. Κανείς δεν μπορούσε να κατανοήσει εάν είχε ειπωθεί το παραμικρό ανάμεσα στο ζευγάρι.

Το μόνο σιγουρο όμως ήταν ότι από την επόμενη κιόλας ημέρα η κυρία δημάρχου απέκτησε πρόσβαση σε κάθε κίνηση του συζύγου της ενώ γι' αυτήν δεν υπήρχε, πια, καμία κλειστή πόρτα στο δημαρχείο.

Το ζευγάρι συνέχισε να είναι αγαπημένο – ή έτσι έδινε και δίνει την εντύπωση – και πλέον η... περιπέτεια του δημάρχου αναφέρεται στις αυτοδιοικητικές παρέες όταν βέβαια αυτός δεν είναι παρών.

Σχόλια