Date2

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 10:26:45

rss

αναζήτηση

makripano

Μαρκόπουλο: Γέλια και προβληματισμός για τον απρόσεκτο αστυνομικό που... ξεκοίλιασε περιπολικό που οδηγούσε στην κεντρική πλατεία!

Αλλάξτε μέγεθος

new kolonaki

Σε ένα απίστευτο και συνάμα κωμικοτραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στις 11, περίπου, το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία του Μαρκόπουλου, έγιναν μάρτυρες δεκάδες Μαρκοπουλιώτες και όχι μόνο.

Όλα ξεκίνησαν, όπως ανέφεραν στο notioanatolika.gr, όταν εμφανίστηκε στην πλατεία ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ μέσα στο οποίο υπήρχε μόνον ο οδηγός ο οποίος έδειχνε να βιάζεται.

Φτάνοντας μπροστά την είσοδο του μητροπολιτικού ναού του Αγ. Ιωάννη, ο οδηγός – αστυνομικός θεώρησε ότι μπορούσε να αψηφήσει το απαγορευτικό σήμα στον μικρό δρόμο που “βγάζει” στη Χρήστου Μεθενίτη (όπου βρίσκεται και το δημαρχείο).

Έτσι έστριψε, παράνομα, δεξιά αλλά δεν υπολόγισε τα κολωνάκια που βρίσκονται στο σημείο ακριβώς απέναντι από τον φούρνο του Δαρεμά και είχαν τοποθετηθεί στο πλαίσιο της ανάπλασης της πλατείας ώστε να μην είναι δυνατή η στάθμευση αυτοκινήτων οπουδήποτε, να προφυλάσσονται οι πεζοί και παράλληλα να οριοθετούνται όχι μόνο ο δρόμος αλλά και η πλατεία.

Από κακό υπολογισμό λοιπόν του οδηγού, το περιπολικό σχεδόν καβάλησε το γωνιακό κολωνάκι (στη φωτό σε κόκκινο κύκλο) και επειδή η ταχύτητα του ήταν αρκετή για το σημείο, το εμπόδιο μπήκε κάτω από το αυτοκίνητο κυριολεκτικά ξεκοιλιάζοντάς το.

Σαστισμένος ο αστυνομικός βγήκε από το περιπολικό και προσπαθούσε να καταλάβει τί είχε συμβεί ενώ γύρω του πολίτες που είχαν παρακολουθήσει τη σκηνή είχαν ξεσπάσει σε γέλια άλλοι εμφανέστατα άλλοι με κάποια διακριτικότητα.

Όλοι είχαν καταλάβει την οδηγική γκάφα του βιαστικού αστυνομικού ο οποίος αψηφώντας το απαγορευτικό στο σημείο και για να αποφύγει να κάνει 150 μέτρα επιπλέον, προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε αυτό.

Πέρα όμως από τη γκάφα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι αρκετά σοβαρό αφού, εφόσον το περιπολικό ανήκει στο Αστυνομικό Τμήμα Μαρκοπούλου, είναι γνωστό ότι δεν διαθέτει και πολλά μέσα και μάλιστα σε καλή κατάσταση.

Το συγκεκριμένο αστυνομικό όχημα υπέστη τέτοια ζημιά ώστε ο αστυνομικός κάλεσε γερανό για να έρθει να το παραλάβει δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατόν να κινηθεί διαφορετικά.

Απέμειναν οι πολίτες να γελούν με τη βιασύνη και την οδηγική γκάφα του αστυνομικού αλλά και ο προβληματισμός, σε δεύτερη σκέψη, για το τί θα γίνει τώρα με την αστυνόμευση της μεγάλης σε έκταση περιοχής που καλύπτει το αστυνομικό τμήμα Μαρκοπούλου αφού θα είναι... φτωχότερο και κατά ένα όχημα και δεν διαθέτει και πολλά.

Και βέβαια μόνο ως σύμπτωση μπορεί να θεωρηθεί πως το κωμικοτραγικό περιστατικό στην κεντρική πλατεία του Μαρκοπούλου σημειώθηκε την ίδια ακριβώς στιγμή που οι θαμώνες όλων των καφέ της πλατείας μιλούσαν για θαυμασμό για την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας στο θέμα του κρητικού επιχειρηματία Μιχ. Λεμπιδάκη. 

Ο απρόσεκτος αστυνομικός ακύρωσε με τη βιασύνη του όλες τις εντυπώσεις που κέρδισαν, για την προσπάθεια που είχαν καταβάλει, εκατοντάδες συνάδελφοί του στη Μεγαλόνησο προκαλώντας τον θαυμασμό της κοινής γνώμης αλλά ακόμη και τα συγχαρητήρια του ίδιου του πρωθυπουργού. 

Πάντως το θέμα σχολίασε και ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης ο οποίος μάλιστα εύστοχα χαρακτήρισε τον οδηγό του περιπολικού “αστυνόμο Σαΐνη”: “Αστυνόμος «Σαίνης», με ευθέως παραβατική συμπεριφορά, (οδήγησε ανάποδα σε μικρό μονόδρομο) ... προξένησε και μεγάλη υλική ζημιά, στο Περιπολικό .... Ωραίο παράδειγμα, δίνει στους πολίτες, για τον σεβασμό του Κ.Ο.Κ.!! Να τον κάνουν αριστίνδην, Στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ!” έγραψε σε σχετική ανάρτησή του.

Δεν παρέλειψε όμως να προσθέσει: “Συγχαρητήρια στους πανάξιους Αστυνομικούς, που απελευθέρωσαν, τον κρητικό επιχειρηματία (σ.σ.: Μιχάλη Λεμπιδάκη)!” δίνοντας έτσι την άλλη, πραγματική και σοβαρή διάσταση της προσφοράς των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ..

Σχόλια