Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 05:21:34

rss

αναζήτηση

makripano

Απρέπεια δημοτικών συμβούλων Σπάτων – Αρτέμιδας σε βάρος δημοτών!



Αλλάξτε μέγεθος

aprepeia dimsimb

Τα προσωπικά δεδομένα πολιτών του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, αποκάλυψαν ένας ή περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι σε τοπικό ιστολόγιο, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο σέβονται τους συμπολίτες τους!

Αυτό αποκάλυψε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης η πρόεδρος του σώματος Μαρία Ζήση ζητώντας από τους συναδέλφους της να κατανοήσουν το σοβαρότατο ζήτημα.

Όπως αποκάλυψε η κα Ζήση “σε μία ηλεκτρονική εφημερίδα, δυστυχώς, εκτός της πρόσκλησης, ανακοινώθηκαν και οι εισηγήσεις. Οι εισηγήσεις έχουν προσωπικά δεδομένα είναι μόνο για τους δημοτικούς συμβούλους και δεν είναι φεϊγβολάν”.

“Θα πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι αν έπρεπε να βγουν οι εισηγήσεις, θα έμπαιναν στο σάιτ του δήμου”, πρόσθεσε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για να καταλήξει: “Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και να μην στέλνουμε e-mail στις εφημερίδες με τις εισηγήσεις. Ο κανονισμός είναι να παίρνουν οι αρχηγοί των παρατάξεων τις εισηγήσεις ή ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να επισκέπτεται το δημοτικό κατάστημα και να βλέπει στο προεδρείο τα θέματα, όχι όμως να στέλνονται με e-mail”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημότες που εθίγησαν έχουν κάθε δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με το αιτιολογικό της αποκάλυψης προσωπικών στοιχείων τους, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και γι' αυτό ακριβώς η πρόεδρος του σώματος – ορθότατα - έσπευσε να το επισημάνει.

Παρά ταύτα βέβαια το ερώτημα παραμένει: Για ποιους λόγους κάποιος ή κάποιοι έδωσαν προς δημοσίευση προσωπικά στοιχεία δημοτών – τα οποία αναγράφονταν σε εισηγήσεις ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και πού αποσκοπούσαν με την κίνησή τους αυτή;

Και βέβαια το notioanatolika.gr οφείλει να επισημάνει ότι το “λάθος” δεν είναι του τοπικού ιστολογίου που τα δημοσιοποίησε αλλά αυτού ή αυτών που παρέβησαν τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου!

Σχόλια