Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 06:03:21

rss

αναζήτηση

makripano

Θυελλώδεις άνεμοι με ταχύτητα και πάνω από 100 χλμ. την ώρα τις επόμενες ώρες σε όλη την ανατολική Αττική! (Διαρκής ενημέρωση)



Αλλάξτε μέγεθος

anemologio

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν όσοι κινηθούν τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη στο σύνολο των περιοχών της ανατολικής Αττικής!

Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων, οι θυελλώδεις βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι θα ξεκινήσουν από το πρωί της Τετάρτης και μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης οπότε και αναμένεται να κοπάσουν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις ίδιες προγνώσεις οι άνεμοι θα πνέουν, κάποιες ώρες της ημέρας με ένταση ακόμη και 10 μποφόρ, δηλαδή με ταχύτητα ακόμη και άνω των 110 χιλιομέτρων την ώρα!

Σοβαρότερα εκτεθειμένες θα είναι οι παραθαλάσσιες περιοχές από τον Μαραθώνα έως τη Βούλα.

Πιο συγκεκριμένα σε Βούλα και Βάρκιζα, την Τετάρτη, οι βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 μποφόρ που κάποιες στιγμές θα φτάσουν και τα 9. Την Πέμπτη τα μποφόρ θα φτάσουν τα 8 αλλά κάποιες στιγμές θα υπάρξουν και ριπές στα 9.

Σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο, την Τετάρτη, οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 8 μποφόρ που κάποιες στιγμές θα φτάσουν τα 9. Την Πέμπτη άνεμοι της ίδιας κατεύθυνσης θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ με ριπές που θα αγγίξουν τα 10!

Σε Σούνιο και Λαύριο, την Τετάρτη, οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 8 μποφόρ ενώ ριπές του ανέμου, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πνέουν με 9 μποφόρ. Την Πέμπτη οι επίσης βόρειοι άνεμοι, θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 9 μποφόρ ενώ κάποιες ώρες της ημέρας, ριπές θα ξεπεράσουν τα 10.

Στον Ευβοϊκό, στο Πόρτο Ράφτη, την Αρτέμιδα και τη Ραφήνα, την Τετάρτη, οι βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 8 μποφόρ ενώ ριπές ανέμου θα φτάσουν και τα 9. Την Πέμπτη οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ κατά διαστήματα θα πνέουν με ένταση 10 μποφόρ.

Ίδια θα είναι η κατάσταση και στην περιοχή Σχινιά – Μαραθώνα – Νέας Μάκρης αφού την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση μέχρι και 8 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 9. Την Πέμπτη η κατάσταση θα επιδεινωθεί αφού οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 9 μποφόρ ενώ κατά διαστήματα θα αυξηθεί στα 10!

Είναι σαφές ότι και οι ηπειρωτικές περιοχές της Αν. Αττικής (Παιανία, Κορωπί, Κερατέα, Καλύβια, Σπάτα, Παλλήνη, Γέρακας) θα περάσουν δύσκολες στιγμές με θυελλώδεις ανέμους οι οποίοι θα φτάσουν τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη τα 8 και 9 μποφόρ!

Δείτε εδώ την εξέλιξη των ανέμων σε ολόκληρη την ανατολική Αττική.

Σχόλια