Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 05:47:53

rss

αναζήτηση

makripano

Κίνδυνος θάνατος ο πάγος την τελευταία ημέρα του 2016 και την πρώτη του 2017 – Ο καιρός στα Μεσόγεια



Αλλάξτε μέγεθος

sk kairos imit

Χιόνισε όσο χιόνισε τώρα όμως που τα σύννεφα διαλύονται και η ξαστεριά παίρνει τη θέση τους, τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα και για την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί από την παγωνιά των δύο τελευταίων εικοσιτετράωρων όμως καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου – δηλαδή την τελευταία ημέρα του 2016 και την πρώτη του 2017 - και όχι μόνο τις νυχτερινές ή τις πολύ πρωινές ώρες, ο πάγος θα κυριαρχεί.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και οι οδηγοί να πρέπει να επιδεικνύουν εξαιρετική προσοχή και να οδηγούν συντηρητικά.

«Θα πρέπει να ξεχάσουν τις υψηλές ταχύτητες όχι μόνο για να αποφύγουν υλικές ζημιές αλλά για να μην θρηνήσουμε και θύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο notioanatolika.gr αξιωματικός της Τροχαίας που έχει ζήσει πολλές παρόμοιες καταστάσεις μετά από έντονες κακοκαιρίες όπως αυτή που βίωσαν και οι κάτοικοι της ανατολικής Αττικής.

Ενδεικτικές άλλωστε είναι και οι θερμοκρασίες που προβλέπονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αλλά και η αίσθηση του κρύου.

Έτσι σε Ανάβυσσο, Π. Φώκαια, Σαρωνίδα και Λαγονήσι το Σάββατο το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς με την αίσθηση του κρύου όμως να παραπέμπει έως -3 βαθμούς. Ίδια περίπου θα είναι η κατάσταση και την Κυριακή εκτός από το μεσημέρι οπότε και αναμένεται η θερμοκρασία να αγγίξει τους 6 βαθμούς.

Σε Κορωπί, Παιανία και Γλυκά Νερά η θερμοκρασία το Σάββατο δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς με την αίσθηση του κρύου να φτάνει τους -4 ενώ την Κυριακή παρά τους 6 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες τις υπόλοιπες δεν θα ανέβει πάνω από τους 2 βαθμούς με την αίσθηση του κρύου να τη ρίχνει στους -2.

Σε Νέα Μάκρη και Μαραθώνα καθ’ όλο το Σάββατο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς με την αίσθηση του κρύου να αγγίζει τους -4 ενώ την Κυριακή μόνο το μεσημέρι το θερμόμετρο θα δείξει 6 βαθμούς που όμως ενδεχομένως να συνοδευθούν από ασθενή βροχή.

Στις περιοχές του Μαρκόπουλου και της Κερατέας η θερμοκρασία το Σάββατο δεν θα ανεβεί πάνω από τους 2 βαθμούς με την αίσθηση του κρύου όμως να αγγίζει τους -5 ειδικά πριν ανατείλει αλλά και αφού δύσει ο ήλιος. Την Κυριακή το θερμόμετρο θα «παίζει» μεταξύ 2 και 3 βαθμών εκτός από το μεσημέρι που επίσης θα ακουμπήσει τους 6. Στο Πόρτο Ράφτη εξάλλου τις μεσημεριανές ώρες τόσο του Σαββάτου όσο και της Κυριακής η θερμοκρασία θα δείξει 4 βαθμούς (Την Κυριακή θα φτάσει και τους 6), όμως τις υπόλοιπες ώρες του σαββατοκύριακου δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς με την αίσθηση του κρύου να ακουμπά ακόμη και τους -3.

Τα Σπάτα συνεχίζουν να κατέχουν τον… τίτλο της πιο παγωμένης περιοχής των Μεσογείων. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 0 και 2 βαθμών με την αίσθηση του κρύου όμως να αγγίζει τους -5 ενώ την Κυριακή το θερμόμετρο δεν θα ξεκολλήσει από τον 1 βαθμό εκτός από τις μεσημεριανές ώρες που θα… εκτοξευθεί στους 5. Η αίσθηση του κρύου θα ακουμπήσει τους -3 βαθμούς. Στην Αρτέμιδα η θάλασσα μαλακώνει κάπως την παγωνιά και το Σάββατο η μέγιστη θα είναι 6 βαθμούς και η ελάχιστη 2 ενώ την Κυριακή οι 6 βαθμοί τις μεσημεριανές ώρες είναι ό,τι καλύτερο.

Σε Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα το θερμόμετρο θα «παίζει» το Σάββατο μεταξύ 1 και 3 βαθμών με την αίσθηση του κρύου όμως να ακουμπά τις πρώτες πρωινές ώρες ακόμη και τους -4. Την Κυριακή ενώ το πρωί η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς το μεσημέρι θα φτάσεις τους 7 (η υψηλότερη στην ανατ. Αττική) για να πέσει στους 4 αργότερα.

Τσουχτερό θα είναι το κρύο και στο Λαύριο όπου το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 0 και 2 βαθμών με την αίσθηση του κρύου να αγγίζει τους -4. Την Κυριακή το θερμόμετρο θα… κινηθεί μεταξύ 2 και 5 βαθμών (τις μεσημεριανές ώρες).

Παγωνιά θα επικρατεί και στη Ραφήνα αφού το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 1 και 3 βαθμών με την αίσθηση του κρύου τις πρωινές ώρες να αγγίζει τους -5. Την Κυριακή το μεσημέρι προβλέπονται 6 βαθμοί με ασθενή βροχή ενώ τις υπόλοιπες ώρες τις ημέρες το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς.

Σχόλια