Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 20:19:39

rss

αναζήτηση

makripano

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στο έλεος ανεξέλεγκτων Ρομά οι κάτοικοι του Κορωπίου!



Αλλάξτε μέγεθος

roma koropi

Τα βίαια περιστατικά που σημάδεψαν – τα τελευταία 24ωρα – την πόλη του Κορωπίου, με δράστες Ρομά έχουν προκαλέσει αναβρασμό στην τοπική κοινωνία.

Το πρώτο – το οποίο είχε αποκαλύψει το notioanatolika.gr - είχε να κάνει με τη γρονθοκόπηση τριών γυναικών ηλικίας 75, 80 και 90 ετών. Δύο άτομα εισέβαλαν με τη βία στο σπίτι τους επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Οι δράστες από τους οποίους ο ένας συνελήφθη από αστυνομικούς που ευτυχώς κινήθηκαν αστραπιαία, ήταν κάτοικοι του καταυλισμού στο Κούπι, στα όρια της πόλης του Κορωπίου.

Άλλο βίαιο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Μπουρμπουτσάνας Κορωπίου, στους πρόποδες ουσιαστικά του Υμηττού, πολύ κοντά στο σημείο όπου έχει στηθεί ένας παράνομος καταυλισμός Ρομά εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Επτά άτομα της φυλής εισέβαλαν σε σπίτι επί της οδού Αγ. Γεωργίου πολύ κοντά στο δημοτικό αμαξοστάσιο, όπου ακινητοποίησαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και με απειλές και ύβρεις τους απόσπασαν χρήματα καθώς και οικιακά σκεύη.

Προ ημερών πάλι Κορωπιώτης κατήγγειλε ότι κάποιοι του έκλεψαν 40 κυβικά κοπριάς, προκαλώντας του μεγάλη – για τα δικά του δεδομένα – οικονομική ζημιά.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι από την ευρύτερη περιοχή έχουν κλαπεί, στην κυριολεξία, δεκάδες χιλιόμετρα συρματοπλεγμάτων από περιφράξεις ιδιωτικών περιουσιών.

Όπως είναι φυσικό τα περιστατικά αυτά προκαλούν έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Ο Δήμος Κορωπίου μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του notioanatolika.gr, κινήθηκε το πρωί της Πέμπτης ώστε, στο μέτρο του δυνατού, να ελέγξει το πρόβλημα.

Έτσι με τη συνοδεία αστυνομικών συνεργεία του δήμου προχώρησαν στο ξήλωμα πέντε παραπηγμάτων στην περιοχή Πράρι, πολύ κοντά στην γέφυρα της Αττικής Οδού, όπου τις τελευταίες ημέρες Ρομά προσπάθησαν να δημιουργήσουν έναν ακόμη καταυλισμό.

Παράλληλα στελέχη του δήμου, πάντοτε με τη συνοδεία αστυνομικών, επισκέφθηκαν τον καταυλισμό της Μπουρμπουτσάνας και έδωσαν διορία στους Ρομά που μένουν εκεί – παράνομα – να αποχωρήσουν μέχρι την Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Μπουρμπουτσάνα υπήρχε καταυλισμός Ρομά και προ ενός έτους, τον οποίο διέλυσαν οι ίδιοι οι Ρομά, αλλά κάποιοι άλλοι επανήλθαν πρόσφατα.

Σχόλια