Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 07:34:19

rss

αναζήτηση

makripano

Στο πλευρό των μαθητών η Εναλλακτική Δράση



Αλλάξτε μέγεθος

enaldrasi mathites

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αφορά τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης στηρίζει έμπρακτα η Εναλλακτική Δράση.

Πρόκειται για την υποστήριξη του προγράμματος «Παραλία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης» που υλοποιεί το Γυμνάσιο της Βάρης. Πρώτη εκδήλωση της συνεργασίας ήταν η παρουσίαση από τον Μάκη Σταύρου των δυνατοτήτων αλλά και των προβλημάτων που έχει το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού γενικότερα και ιδιαίτερα στο δήμο ΒΒΒ. Στη συζήτηση που έγινε κατά την παρουσίαση οι μαθητές έδειξαν ότι και προθυμία να συμμετέχουν και πολλές γνώσεις έχουν για το αντικείμενο.
Σημειώνεται ότι η Εναλλακτική Δράση πρόθυμα ανταποκρίνεται στα καλέσματα των σχολείων και συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να στηρίξει με την πλούσια εμπειρία και τα υλικά που διαθέτει σχολικά προγράμματα για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

enaldrasi akropoli
Δεν είναι τυχαίο ότι ανταποκρίθηκε με προθυμία και στην πρόσκληση του 5ου Γυμνασίου Γλυφάδας να στηρίξει τις ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ξεκινώντας από την ξενάγηση στη Ακρόπολη. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την ξενάγηση του, επικεφαλής της Εναλλακτικής Δράσης, Μάκη Σταύρου, από την οποία ζητούν να συνεχισθούν οι ξεναγήσεις.
Σε ανακοίνωσή της η Εναλλακτική Δράση θεωρεί αυτονόητη υποχρέωσή της να στηρίζει με τις δυνάμεις που διαθέτει τα σχολικά προγράμματα, πολύ περισσότερο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. «Και επειδή υπάρχουν αρκετά σχολεία που ζητούν στήριξη και χρειάζονται αρκετά άτομα για την υλοποίηση των προγραμμάτων, καλούμε πολίτες ανεξάρτητα από τις γνώσεις που χουν να βοηθήσουν, εφόσον βέβαια το επιθυμούν, αυτή την προσπάθεια. Όσοι θέλουν μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6977990887 ή να στείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.».
Διαβάστε εδώ την ευχαριστήρια επιστολή του 5ου Γυμνασίου Γλυφάδας:

Σχόλια