Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 05:47:53

rss

αναζήτηση

makripano

Ο ηλικιωμένος «φαντομάς» και το καρτέλ του 1 τόνου ηρωίνης



Αλλάξτε μέγεθος

62515e757b25a7eb79e7da5f685a80a4 XL

 


Κερδίστε τρεις διπλές προσκλήσεις για την θεατρική - μουσική παράσταση «Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή».
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


 

Ενας πραγματικός «φαντομάς», ένα πρόσωπο που αποτελεί θρύλο στο οργανωμένο έγκλημα παγκοσμίως, φαίνεται να έχει άμεση εμπλοκή με την υπόθεση εντοπισμού των 1.133,420 κιλών ηρωίνης.

Ενας Ελληνας, ο οποίος βρίσκεται στην 7η δεκαετία της ζωής του και που σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί πληροφοριοδότη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ (εν προκειμένω της DIA που σχετίζεται με μεγάλες υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών) για περισσότερα από 10 χρόνια.

Το πρόσωπο αυτό, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές και την ελληνική Δικαιοσύνη, χωρίς ποτέ όμως να έχει συλληφθεί εντός των συνόρων. Στις ΗΠΑ, ωστόσο, είχε συλληφθεί καθώς ήταν μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου που μετέφερε τεράστια ποσότητα κοκαΐνης. Το πλοίο αυτό, σύμφωνα με πρακτικά της αμερικανικής δικαιοσύνης έκανε εκφορτώσεις ναρκωτικών και στην Ευρώπη (συγκεκριμένα σε Ιταλία και Ελλάδα), ενώ το ίδιο έκανε και στην Τουρκία. Ο «φαντομάς» ήταν για χρόνια άγνωστος στις ελληνικές Αρχές και μόλις πρόσφατα, χάρη σε έναν ικανότατο πρώην ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., άνοιξε ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, προκειμένου να αποφύγει της... φυλακής τα σίδερα λειτουργεί όπως προαναφέραμε ως πληροφοριοδότης της DIA. Ισως, λοιπόν, να είναι αυτός που οδήγησε τις διωκτικές Αρχές στο τεράστιο φορτίο ηρωίνης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμμετοχή των Αμερικανών στις έρευνες. Θα ήταν και για τον ίδιο μία καλή ευκαιρία να «καθαρίσει» ότι ανοιχτούς λογαριασμούς έχει με την ελληνική Δικαιοσύνη, λένε οι κακές γλώσσες...

Σχόλια