Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 09:06:00

rss

αναζήτηση

makripano

Από ώρα σε ώρα η νέα απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για το κυνήγι



Αλλάξτε μέγεθος

kinigi ksana

Αναμένεται πλέον το... αναμενόμενο μετά την... ομοβροντία των «ζωόφιλων».

Μετά την απαγόρευση του κυνηγιού από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το υπουργείο περιβάλλοντος ήδη ετοιμάζει μια νέα ρυθμιστική απόφαση με στόχο να μη χαθεί το επερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Έτσι ακόμη κι αν η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδας, προσβάλει και αυτή την απόφαση το χρονικό διάστημα δεν θα είναι αρκετό για να υπάρξει και νέα απαγόρευση δεδομένου ότι η κυνηγετική περίοδος λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του notioanatolika.gr ότι η νέα απόφαση επί της ουσίας δεν θα διαφοροποιείται σε τίποτα από την υπάρχουσα απλά προκειμένου να βρεθούν μετέωροι οι περίπου 200.000 κυνηγοί μεσούσης της κυνηγετικής περιόδου θα χρησιμοποιηθεί αυτός ο τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα που δημιούργησαν οι «ζωόφιλοι».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στελέχη του υπουργείου κάνουν λόγο για «λεκτικές και άλλες προσαρμογές» στη νέα ρυθμιστική απόφαση, γεγονός που καθιστά σαφές το τι ακριβώς πρόκειται να περιέχει.

Ουσιαστικός άλλωστε στόχος παραμένει να μην υπάρξει καμία δραστηριότητα στην κυνηγετική περίοδο, ενώ όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες δεν τίθεται κανένας απολύτως λόγος μείωσης της περιόδου κυνηγιού.

Διαβάστε σχετικά: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον αέρα η προσωρινή απόφαση απαγόρευσης του κυνηγιού; (Video)

Σχόλια