Date2

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 20:30:09

rss

αναζήτηση

makripano

Πόσο έχει επηρεάσει περιοχές της Ανατ. Αττικής το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας (Βίντεο και φωτός)Αλλάξτε μέγεθος

kakok2

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται, μέχρι στιγμής, η κακοκαιρία σε περιοχές της νοτιοανατολικής και κεντροανατολικής Αττικής με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δήμων να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Στον Κουβαρά εντοπίζεται η μεγαλύτερη χιονόπτωση στον Δήμο Σαρωνικού, όμως η πολιτική προστασία – υπό τον έλεγχο του νέου δημάρχου Χρήστου Γκίνη - έχει προχωρήσει σε εκχιονισμούς των δρόμων και έτσι δεν εντοπίζεται κάποιο θέμα. Στα πεδινά τμήματα του δήμου δεν έχει παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα.

Στην περιοχή Βίλιζα (στους πρόποδες του Υμηττού στον δρόμο προς το Σέσι) του Δήμου Κρωπίας, η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε την παρέμβαση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό των δρόμων και τη ρίψη αλατιού.

Χωρίς πρόβλημα εξελίσσεται η κακοκαιρία και στον Δήμο Παιανίας όπου η Πολιτική Προστασία έχει προχωρήσει στη ρίψη αλατιού κατά κύριο λίγο στα πιο ορεινά σημεία των Γλυκών Νερών.

Νοτιότερα στον Δήμο Λαυρεωτικής δεν συναντάται κάποιο ζήτημα, παρά ταύτα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή και αργότερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ρίψεις αλατιού για να αντιμετωπιστεί το όποιο πρόβλημα από τον παγετό.

Μέχρι στιγμής πάντως τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στις ορεινές περιοχές του Δήμου Μαραθώνα και κυρίως στον Βαρνάβα (όπου υπάρχει χιονόστρωση) και στο Γραμματικό όπου υπάρχει διακοπή ρεύματος και έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για την αποκατάστασή του.

Επίσης άμεση ήταν η παρέμβαση και στο Κάτω Σούλι όπου σε ένα σπίτι υπήρξε πρόβλημα από πλημμύρα.

Σημειωτέον ότι σε πολλούς κεντρικούς οδικούς άξονες της βορειοανατολικής Αττικής υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας.

kakok1

Τί θα φέρει η επιδείνωση

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και μετά από έκτακτη σύσκεψη του κ. Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Με ομόφωνη απόφαση των δημάρχων κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί όλων των δήμων της Αττικής.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, «αύριο, Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική τη Δευτέρα.

Παράλληλα, λόγω της κακοκαιρίας, στις ίδιες περιοχές θα απαγορευτεί από τις 18.00 της Κυριακής η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier.

Εξάλλου, όπως αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη της κακοκαιρίας, θα εφαρμοστεί τηλεργασία τη Δευτέρα στον δημόσιο τομέα, ενώ το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε ισχυρή σύσταση προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για εφαρμογή τηλεργασίας όπου είναι εφικτό.

Όπως ανακοινώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, μόνο με αλυσίδες στην Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από διόδια Αφιδνών μέχρι τον κόμβο των Οινοφύτων.

Δείτε παρακάτω βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο Κουβαρά – Αυλακίου:

 

Το ύψος του χιονιού τις επόμενες ώρες 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, στην Αττική τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται στα βόρεια του νομού όπου σε αρκετές περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν περισσότερα από 20 - 30 εκατοστά χιονιού, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 40 - 60 εκατοστά.

Χιονόστρωση αναμένεται στα δυτικά και ανατολικά του νομού όπου τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 10 - 15 εκατοστά χιονιού.

Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν έως και 20 - 30 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου.

1meteo xioni

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια