Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 06:48:45

rss

αναζήτηση

makripano

Καταγγελία σοκ: «Το αεροδρόμιο καλύπτει τα προβλήματα, δεν τα επιλύει»



Αλλάξτε μέγεθος

assets-large-t-420-53845736

Σοβαρότατα ζητήματα για τον τρόπο που «συμπεριφέρεται» το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούν οι δραστηριότητές του με την ηχορύπανση, τη μόλυνση των εδαφών αλλά και την ατμοσφαιρική ρύπανση, επισημαίνει σε αποκλειστική συνέντευξή της η πρόεδρος του Συλλόγου «Περιβαλλοντική Αρμονία» Άννα Σερδάρη.

Η κ. Σερδάρη μιλώντας στο notioanatolika.gr υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί ως κράτος εν κράτει αγνοώντας τις κρατικές υπηρεσίες όποτε αυτές έχουν θελήσει να παρέμβει.

Παράλληλα κάνει σαφές ότι από την ηχορύπανση ταλαιπωρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι οι οποίοι «μετακομίζουν» στην περιοχή στη θερινή περίοδο.

Επιπροσθέτως η κ. Σερδάρη έκανε λόγο για σοβαρές επιπτώσεις και στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης της Αρτέμιδας.

Η πρόεδρος του Σωματείου «Περιβαλλοντική Αρμονία» κάνει σαφές ότι όπου έκανε πίσω το αεροδρόμιο το έπραξε γιατί αναγκάστηκε εξαιτίας μιας αυστηρότατης ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι ουδέποτε ζητήθηκε να κλείσει το αεροδρόμιο αφού είναι μια υγιής οικονομική δραστηριότητα αλλά να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλεί τους χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται γύρω από αυτούς.

Η κ. Σερδάρη εξηγεί γιατί δεν χρησιμοποιείται ο δυτικός αεροδιάδρομος όλες τις ώρες της ημέρας ή αυτές με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι υπάρχουν πλήθος προβλημάτων που δημιουργεί η λειτουργία του αεροδρομίου τα οποία χρειάστηκαν χρόνια για να διαπιστωθούν.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις αποκαλυπτικές δηλώσεις της προέδρου του Σωματείου «Περιβαλλοντική Αρμονία»:

Σχόλια