Date2

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 11:56:36

rss

αναζήτηση

makripano

ΝΔ: Εσωκομματικές εκλογές ενότητας στην Ανατ. Αττική (Οι 11 πρόεδροι μέχρι σήμερα)

Αλλάξτε μέγεθος

treis proedroi

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία που στόχο έχουν την ανάδειξη νέων διοικήσεων τόσο σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας όσο και για τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος.

Ο προεκλογικός αγώνας κινήθηκε κατά γενική ομολογία και εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σε πολιτισμένο πλαίσιο, κάτι το οποίο φάνηκε και από την επίσκεψη το Σάββατο του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λαύριο, από όπου απηύθυνε μήνυμα ενότητας προς την κομματική βάση.

Στην ίδια άποψη συμφώνησαν και τρία κορυφαία στελέχη της εκλογικής περιφέρειας της Ανατ. Αττικής, τα οποία ως πρόεδροι της ΝΟΔΕ (η οποία πλέον ονομάζεται ΔΕΕΠ) συνέβαλαν τα μέγιστα στην οργάνωση του κόμματος σε τοπικό επίπεδο.

Όπως διακρίνονται και στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά οι πρώην πρόεδροι ΝΟΔΕ Αν. Αττικής, Άρης Βίτσιος, Μάκης Γάκης και Ισίδωρος Μάδης (νυν δήμαρχος Παιανίας), έδωσαν με συμβολικό τρόπο ενώνοντας τις γροθιές τους μήνυμα ενότητας αλλά και αναγκαιότητας να συνεχιστεί η προσπάθεια των κομματικών οργανώσεων και των στελεχών τους για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Από την εποχή του παλαιότερου ίσως προέδρου ΝΟΔΕ της περιοχής, του δικηγόρου Χαράλαμπου Αμανατίδη από τη Δροσιά έως και σήμερα, η Νέα Δημοκρατία πέρασε από πολλές στενωπούς αλλά έζησε και στιγμές θριάμβων κάνοντας κατανοητό στους πάντες ότι πρόκειται για ένα κόμμα με συνέχεια και συνέπεια που αποτελεί βασικό παράγοντα δημοκρατικής σταθερότητας για την πατρίδα μας.

Οι πρόεδροι

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο τιμόνι της Νομαρχιακής βρίσκονταν πάντοτε ιδιαίτερα αξιόλογα άτομα τα οποία συνέβαλαν με όλες τις δυνάμεις τους για την προώθηση πλήθους κοινωνικών ζητημάτων που απασχόλησαν τους πολίτες.

Κι αν ο Χαρ. Αμανατίδης ήταν ο πρώτος ακολούθησαν και άλλοι αξιόλογοι.

Όπως, κατά χρονική σειρά, ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Καβασακάλης από το Μαρκόπουλο, ο Ζιρτιλίδης από την Άνοιξη, ο δικηγόρος Δημήτρης Γκίκας από το Κορωπί, ο Νίκος Πέππας από την Παιανία, ο έμπορος Γιώργος Ξηντάρας (διετέλεσε και αντινομάρχης των διοικήσεων Φράγκου και Κουρή), ο επιχειρηματίας Στέφανος Μαγιόπουλος, αλλά και στη συνέχεια ο νυν δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, ο γεωπόνος Μάκης Γάκης από τον Γέρακα, το συνδικαλιστικό στέλεχος Άρης Βίτσιος επίσης από τον Γέρακα και ο απερχόμενος Ανδρέας Γλαβάς από την Αρτέμιδα.

Το γεγονός ότι το κόμμα ανταποκρίνεται στις επιταγές του παρόντος και του μέλλοντος προκύπτει βέβαια και από το γεγονός ότι για πρώτη φορά βρίσκεται στο προσκήνιο ως υποψήφια πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (όπως λέγεται πλέον η ΝΟΔΕ – Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή), και μια γυναίκα η κα Βανίτα Σωφρόνη.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια