Date2

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 13:16:37

rss

αναζήτηση

makripano

Αναστάτωση στην Αττική από σεισμό με επίκεντρο στις Αχαρνές



Αλλάξτε μέγεθος

seismos2

Αναστάτωση προκλήθηκε στους κατοίκους ολόκληρης της Αττικής στη 1.08 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, εξαιτίας του σεισμού που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιφέρεια και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του τοποθετείται 14 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας εντός της πόλης των Αχαρνών (2 περίπου χιλιόμετρα βόρεια - βορειοανατολικά από το κέντρο της πόλης) με εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων.

Νεότερα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κάνουν λόγο για σεισμό μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του κέντρου των Αθηνών, στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών  πολύ κοντά στη Μεταμόρφωση με εστιακό βάθος 14,8 χιλιομέτρων. 

Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κάνει λόγο για 3,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος στα 2 χλμ.

Κάτοικοι των Αχαρνών έκαναν λόγο για έντονο βουητό στη διάρκεια της σεισμικής δόνησης. 

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας τοποθέτησε το επίκεντρο του σεισμού στον κόμβο της Εθνικής Οδού στην Κάτω Κηφισιά και γι' αυτό ήταν και τόσο αισθητός σε ολόκληρη την Αθήνα, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

 

 

Σχόλια