Date2

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 10:39:13

rss

αναζήτηση

makripano

Ψευτογιατρός Κορωπίου: 12 θάνατοι ζητούν δικαίωση – Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η ζημιά που προκάλεσε στα θύματά του

Αλλάξτε μέγεθος

giatros maimou

Για συνολικά 12 θανάτους εκ των οποίων, οκτώ άνδρες, δυο γυναίκες και δύο παιδιά φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να κατηγορείται ο ψευτογιατρός του Κορωπίου, Νίκος Κοντοστάθης.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του lawandorder.gr στις οποίες προστίθεται ότι η δράση του είχε ξεκινήσει από το 2010, έχοντας μάλιστα «απλώσει δίχτυα» και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, στην συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του, που σχηματίστηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2020, παρουσιάζονται σοκαριστικά στοιχεία για τις ημέρες και τα έργα του «ψευτογιατρού του Κορωπίου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το lawandorder.gr, όλοι οι θάνατοι των ατόμων για τις οποίες ελέγχεται ο Νίκος Κοντοστάθης, προήλθαν «εν μέσω καρδιοναπνευστικής ανακοπής, σε έδαφος γενικευμένης μεταστατικής νόσου, σε έδαφος καρκινώματος οσχέου, μετά από διακοπή της ιατρικής θεραπείας από τον Κοντοσταθη».

Μάλιστα σε μια περίπτωση, αυτή του Κ.Γ., που εντοπίστηκε με είχε καρκίνο στους όρχεις, σημειώνεται πως στο πλαίσιο της κανονικής θεραπείας, «το πρώτο καθοριστικό βήμα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του όρχεως, ανεξαρτήτου σταδίου και ταξινόμησης, αποτελεί η χειρουργική επέμβαση. Αυτή η θεραπεία από μόνη της προσφέρει πλήρη θεραπευτική αντιμετώπιση, εφόσον ο καρκίνος βρίσκεται εντοπισμένος στον όρχι και δεν έχει εξαπλωθεί».

Παράλληλα τονίζεται πως «χάρη στην πρόοδο της χημειοθεραπείας, έχει γίνει μια ιάσιμη μορφή καρκίνου σε ποσοστό άνω του 95%».

Ο Κοντοστάθης όμως, σύμφωνα με την δικογραφία, έπεισε τον άτυχο άνδρα να «μην προβεί στην επέμβαση» και του πρότεινε «θεραπεία με βότανα, έλαια, αυστηρή διατροφή, ενέσιμα σκευάσματα και κάνναβη» που όπως υποστήριζε θα επέφερε την πλήρη ίασή του.

Σε μια άλλη περίπτωση που αποκαλύπτει το lawandorder.gr, ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού, ηλικίας 67 ετών, ο Κ.Κ., διαγνώστηκε το 2015 με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Σε αυτό τον τύπο καρκίνου η διάρκεια ζωής του ασθενούς καθορίζεται από το στάδιο που έχει προχωρήσει ο καρκίνος.

Μάλιστα σημειώνεται πως «αν αντιμετωπιστεί στα αρχικά στάδια, μπορεί ακόμη και να ιαθεί, ενώ σε προχωρημένο στάδιο επέρχεται ο θάνατος εντός 2 ετών. Μάλιστα χάρη στην πρόοδο της επιστήμης, η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, τείνει να γίνει ιάσιμη και από ανίατη να μετατραπεί σε χρόνια νόσο».

Όμως ο άτυχος άνδρας εξαπατήθηκε και τον έπεισε πως δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Τραγική είναι και η περίπτωση μιας ακόμη ασθενούς, της ηλικίας 36 ετών Μ.Γ., η οποία διαγνώστηκε με κακοήθεια μαστού το 2013.

Η γυναίκα έδινε μάχη με συνεχείς μεταστάσεις έως και τον Ιανουάριο του 2017, δυστυχώς για την άτυχη γυναίκα 4 μήνες μετά την «γνωριμία της με τον Κοντοστάθη και την καθοδήγησή του, μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο «Θριάσιο».

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα καταλήγει στις 11 Ιουλίου του 2017.

Η υπόθεση στην Κύπρο

Μια άλλη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ψευτογιατρός και αποκαλύπτει το lawandorder.gr, είναι αυτή του θανάτου μιας γυναίκας από την Λευκωσία της Κύπρου.

Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα, γνώρισε τον ψευτογιατρό το 2015 στο Άγιον Όρος και του τον σύστησαν ως «εξέχοντα ιατρό με έδρα γνωστή κλινική της Ελβετίας».

Όπως κατέθεσε στις αρχές, ο σύζυγος της γυναίκας «επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κοντοστάθη και πείστηκε να λάβει σκευάσματα του, έναντι 13.500 ευρώ, σύμφωνα με τον καταγγέλοντα. Μάλιστα του παραδόθηκαν μέσα σε 2 σακίδια στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τελικά η γυναίκα ηλικίας 56 ετών κατέληξε στις 19 Ιανουαρίου του 2016 από οξεία καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια ενώ νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο σύζυγος της γυναίκας, μετά το θάνατο της αναζήτησε τον Κοντοστάθη προκειμένου να τους παραδώσει τα σκευάσματα και να του επιστρέψει τα χρήματα που είχε καταβάλει.

Ο Κοντοστάθης βρίσκοντας διάφορες προφάσεις διέκοψε κάθε επικοινωνία.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Εν τω μεταξύ η συνολική ζημία που κατηγορείται πως προκάλεσε στους ανθρώπους στους οποίους εμφανιζόταν ως γιατρός και υποσχόταν «πλήρη ίαση» είναι 670.905 ευρώ.

Συγκεκριμένα για τις 12 συνολικά περιπτώσεις ανθρωποκτονιών που κατηγορείται, η οικονομική ζημία που τους προκάλεσε ήταν 386.902 ευρώ.

Για τις οκτώ περιπτώσεις ατόμων που έπασχαν από διάφορες μορφές καρκίνου, με τις οποίες φέρεται να ενεπλάκη, κατηγορείται πως προκάλεσε οικονομική ζημία 90.650 ευρώ.

Οικονομική ζημία ύψους 91.853 ευρώ κατηγορείται πως προκάλεσε σε άλλα οκτώ άτομα που έπασχαν από χρόνιες σοβαρές παθήσεις.

Σε άλλα δύο άτομα, στα οποία υποσχόταν ίαση παρά το γεγονός πως είχαν σοβαρές βλάβες λόγω ατυχημάτων, κατηγορείται πως προκάλεσε ζημία, 101.500 ευρώ.

Μάλιστα ο Νίκος Κοντοστάθης χρησιμοποιούσε τέσσερις τηλεφωνικές συνδέσεις για να επικοινωνεί με τα θύματα του.

Για κάθε τηλεφωνικό αριθμό είχε και την αντίστοιχη ιδιότητα που παρουσιαζόταν, δηλαδή σαν γιατρός ή βοτανολόγος ή πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Παράλληλα χρησιμοποιούσε και διάφορα επώνυμα ανάλογα με τον τηλεφωνικό αριθμό και την ιδιότητα.

Έτσι σε κάποιους συστηνόταν ως «Κόντος», σε άλλους ως «Παπαχρήστου» και σε άλλους ως «Νικολάου».

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια