Date2

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 20:33:55

rss

αναζήτηση

makripano

Καλά νέα στο «παρά πέντε» των εκδικάσεων των ενστάσεων για τους ιδιοκτήτες Σαρωνίδας και Λαυρεωτικής

Αλλάξτε μέγεθος

sarwnida 695x375

Η επιμονή που επέδειξε ο βουλευτής Ανατ. Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος και οι πιέσεις που αποδεδειγμένα άσκησε στους αρμόδιους υπουργούς απέδωσαν καρπούς και έτσι οι ιδιοκτήτες πλήθους ακινήτων στη Σαρωνίδα αλλά και σε περιοχές του Δήμου Λαυρεωτικής τελικά δεν θα υποστούν τη δοκιμασία της εκδίκασης ενστάσεων σε βάρος του από το ελληνικό δημόσιο το οποίο αμφισβητεί – παραλόγως είναι η αλήθεια - τις περιουσίες τους.

Η διαδικασία εξέτασης ενστάσεων για τους πρώτους 60 ιδιοκτήτες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, σε κτίριο της πρ. Σχολής Ευελπίδων, όμως κάτι τέτοιο θα αναβληθεί αφού τα επόμενα εικοσιτετράωρα (και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 19/10/2020) ο υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος θα καταθέσει τροπολογία, στο σ/ν του υπουργείου Οικονομικών με τον τίτλο «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 22/10 και με την οποία θα αναστέλλονται οι εκδικάσεις των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας έως τις 29/1/2021.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δεσμεύθηκε να φέρει το αργότερο έως τη λήξη της προθεσμίας, ρύθμιση για τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού αλλά και για κάθε άλλο δήμο που αντιμετωπίζει παρόμοια θέματα.

Την εξέλιξη αυτή δημοσιοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο κ. Βλάχος συμπληρώνοντας ότι η παράταση κρίθηκε αναγκαία τόσο για τον εντοπισμό και την επίλυση των εκκρεμοτήτων σε όλη την Ελλάδα, όσο και γιατί η συζήτηση του προϋπολογισμού αυτό το διάστημα στενεύει πολύ τα περιθώρια.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η διπλή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Βλάχος ζήτησε την παρέμβασή του ώστε να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδικάσεις.

Μάλιστα σε πρότασή του προς τους δημάρχους ο βουλευτής έκανε σαφές ότι θα ήταν ένας δικηγόρος αρκετός να εκπροσωπήσει ενιαία το σύνολο των ιδιοκτητών, να παρευρεθεί τις ημέρες της εκδίκασης και επικαλούμενος την τροπολογία αναστολής να διασφαλίσει την αναβολή.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βλάχος αφενός ζητά την κατανόηση των συμπολιτών του αφετέρου τους διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια έως την οριστική λύση του προβλήματος, που τώρα πια φαίνεται ότι έχει ημερομηνία λήξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις προσπάθειες του κ. Βλάχου, άλλος ένας βουλευτής της Αν. Αττικής του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Βασίλης Οικονόμου είχε επισημάνει το πρόβλημα και μάλιστα πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον τ. δήμαρχο Σαρωνικού, Γιώργο Σωφρόνη, ο οποίος έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με το θέμα, σχετική συνάντηση, στις 13/10, με εκπροσώπους συλλόγων της περιοχής.

Διαβάστε σχετικά:Κρίσιμη εβδομάδα για τους υπό ομηρεία ιδιοκτήτες Σαρωνίδας και Λαυρεωτικής – Όλο το παρασκήνιο των επαφών (Έγγραφο)

Παραμένουν σε ομηρία ιδιοκτήτες σε Σαρωνίδα και Λαυρεωτική – Σταϊκούρας: Θα ρυθμίσουμε το θέμα άμεσα για όλη τη χώρα

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια