Οι Λιγνιτωρύχοι και οι Μεταλλωρύχοι στο επίκεντρο

  • Εκτύπωση
Αλλάξτε μέγεθος

lignitorixoi

Θέλεις 40” Samsung τηλεόραση 3D. Εχεις δώρο έως 99€! Πρόλαβε την προσφορά στο Public.gr  

Μια εξαιρετική πρόταση για την πραγματοποίηση ημερίδας σχετικά με τους Λιγνιτωρύχους και Μεταλλωρύχους δημοσιοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού διά της διευθύντριάς του Βάσως Κιούση.

Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε μετά τη συνάντηση της κ. Κιούση με τον Δημήτρη Μακρή, ο οποίος έχει κάνει μακροχρόνια έρευνα για τους Λιγνιτωρύχους και Μεταλλωρύχους.Στόχος είναι η διοργάνωση της 1ης Ημερίδας για την παρουσίαση του ερευνητικού υλικού για τους Λιγνιτωρύχους που έχει έρθει ως τώρα στο φως από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Η πρόσκληση απευθύνεται στους Δήμους Ραφήνας, Λαυρίου, Ιλίου, Νέου Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Περιστερίου, Κύμης, Σερίφου, Χαλκιδικής και Χανίων, για τους οποίους μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί σχετικά στοιχεία από την έρευνα και οι οποίοι καλούνται να συμμετέχουν ενεργά για την υλοποίηση της παραπάνω προσπάθειας, καθώς και στα Τμήματα Μεταλλειολόγων του Ε. Μ. Π, στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.


Η καθιέρωση της διεξαγωγής της Ημερίδας κάθε 2 χρόνια σε διαφορετικό δήμο, όπου θα προστίθενται τα νέα στοιχεία που θα έχουν προκύψει από τις έρευνες, θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρώτη σκέψη.

Ο σχεδιασμός

Το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής διοργανώνει λοιπόν την ημερίδα με θέμα «Στα ίχνη των Λιγνιτωρύχων και Μεταλλωρύχων» την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Μηχανουργείο Λαυρίου. Οι εισηγήσεις θα είναι 20λεπτες με δυνατότητα εικόνας και ήχου. Επίσης στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση με σχετικό υλικό (φωτο, εργαλεία, αντικείμενα κλπ).


Οι συμμετοχές μπορούν να κατατεθούν μέχρι τέλος Αυγούστου 2013 στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ 2106020026 μαζί με τον τίτλο της εισήγησης και τη δήλωση συμμετοχής στην έκθεση και μέχρι 20 Οκτωβρίου 2013 την ενημέρωση για τον τρόπο προβολής (εικόνα-ήχος-p.p. κλπ).


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Δημήτρη Μακρή στο τηλέφωνο 6972839272 και στην κ. Bάσω Κιούση στα τηλέφωνα 2106020026 και 6974380541.

Σχόλια