Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 20:19:39

rss

αναζήτηση

makripano

Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη: Άγνωστο, μέχρι στιγμής, το εύρος της διασποράς του κορωνοϊού από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα!



Αλλάξτε μέγεθος

diaspora markop

Διογκώνεται, ώρα με την ώρα, η ανησυχία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη εξαιτίας της δημοσιοποίησης της ύπαρξης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην περιοχή.

Ήδη ο ΕΟΔΥ βρίσκεται επί ποδός πολέμου για να διαπιστώσει το μέγεθος της διασποράς όμως το γεγονός ότι κάποια από τα κρούσματα κυκλοφορούσαν χωρίς καμία προφύλαξη επί αρκετά εικοσιτετράωρα πριν από την επιβεβαίωση και είχαν και επαφές με συμπολίτες τους, δημιουργεί ζήτημα.

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που ζητούν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των κρουσμάτων για να είναι σε θέση να διαπιστώσουν εάν ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Κάτι τέτοιο όμως μάλλον δεν είναι δυνατόν αφού και τα θέματα υγείας έχουν να κάνουν με προσωπικά δεδομένα.

Το εάν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιάννης Αϊδινιώτης και η σύζυγός του δημοσιοποίησαν την προσβολή τους από τον κορωνοϊό οφείλεται σε δική τους πρωτοβουλία και όχι σε τρίτους.

Σε ανάρτησή τους στα προφίλ τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Αϊδινιώτης και η κα Καϊάφα ανέφεραν:

«Όταν περιμένεις το αποτέλεσμα του τεστ. Και σε παίρνουν τηλ. 11.30 το βράδυ και σου λένε είστε θετικός κύριε Αϊδινιώτη και κυρία Καϊάφα. Δεν θες να το πιστέψεις. Το κοιτάς ψύχραιμα σαν Κόουτς και σχεδιάζεις τις επόμενες κινήσεις βάσει πρωτοκόλλου. Δεν μας πιάνει πανικός, ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Υπομονή, επιμονή να νικήσουμε αυτόν τον ύπουλο εχθρό. Όσο για αυτούς που δεν πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ιός ένα έχω να τους πω. Ο εχθρός είναι αόρατος και παντού. Για αυτό Καραντίνα μακριά από κόσμο να μην μολύνουμε τους συνανθρώπους μας. Και εάν έχετε το παραμικρό σύμπτωμα αμέσως για τεστ. Όπως λέμε και στην προπονητική καλύτερα να προλάβεις παρά να διορθώσεις...».

Πάντως εντύπωση προκαλεί πως ενώ η επιβεβαίωση των κρουσμάτων έγινε το βράδυ της Κυριακής και ο αντιδήμαρχος προχώρησε στη σχετική δημοσιοποίηση μέσω του προφίλ του γύρω στις 9 το πρωί της Δευτέρας, η σχετική ανακοίνωση του δήμου εκδόθηκε μία ώρα αργότερα (γύρω στις 10.15 π.μ.)!

Διαβάστε σχετικά: Αναστέλλει τη λειτουργία του ο Δήμος Μαρκοπούλου λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19!

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια