Date2

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 14:22:04

rss

αναζήτηση

makripano

ΛΑΥΡΙΟ: Σκληρή απεργία για μια απόλυση που δεν… υπάρχει! (VIDEO)

Αλλάξτε μέγεθος

extra lavrio1

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζόμενων στο σούπερ μάρκετ Extra του Λαυρίου και μάλιστα φαίνεται να παίρνει διαστάσεις το όλο θέμα αφού ήδη η απεργιακή κινητοποίηση «μετράει» πέντε ημέρες.

Και ενώ την Τρίτη φάνηκε, προς στιγμή, ότι το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην επιχείρηση και τους εργαζόμενους θα μπορούσε να γεφυρωθεί, τελικά το πρωί της Τετάρτης η γενική συνέλευση τους αποφάσισε να υπάρξει νέα 48ωρη απεργία.

Έτσι η κινητοποίηση που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή το πρωί διανύει πλέον την Πέμπτη ημέρα σήμερα και όλα δείχνουν ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι!

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής επισημαίνεται ότι «η εργοδοσία των ΕΧΤΡΑ παραμένει αδιάλλακτη και αμετακίνητη στην πρόθεση της για απόλυση της συναδέλφισσας Μαρίας Κουλουμβράκη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ προχώρησαν σε γενική συνέλευση και αποφάσισαν ομόφωνα την συνέχιση του αγώνα με νέα 48ωρη Απεργία».

Μάλιστα πέραν της απαίτησης της ανάκλησης της απόλυσης της συναδέλφου τους προσθέτουν πλέον και άλλα αιτήματα όπως «την αποκατάσταση των μισθών τους με βάση την κλαδική σύμβαση του Εμπορίου για όλους ανεξαρτήτου ηλικίας (στην βάση της τελευταίας υπογραφής της σύμβασης του 2011) και την κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και αντικατάστασή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου».

extra lavrio2

Δεν υπάρχει!

Πάντως παρά το γεγονός της σκληρής γραμμής των εργαζομένων οι οποίοι σημειωτέον καλύπτονται και από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι απόλυση δεν... υπάρχει!

Μιλώντας οι εργαζόμενοι στο notioanatolika.gr έκαναν σαφές ότι η συνάδελφός τους αρνήθηκε να υπογράψει την απόλυσή της (όπως άλλωστε είχε δικαίωμα από τον νόμο) ενώ δεν της κοινοποιήθηκε αυτή (η απόλυση) και νομότυπα, δηλαδή στο σπίτι της με δικαστικό επιμελητή.

Το θέμα αυτό επιβεβαίωσαν και εκπρόσωποι της επιχείρησης (της εργοδοσίας) υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «με την απεργία τιμωρείται η πρόθεση απόλυσης»!

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του notioanatolika.gr η διοίκηση της επιχείρησης προσανατολίζεται στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης προς τα μέσα ενημέρωσης ώστε να γίνουν γνωστές οι ακριβείς θέσεις της επί του θέματος, τις οποίες ουδείς μέχρι στιγμής γνωρίζει επίσημα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το υποκατάστημα των Extra στο Λαύριο έχει υποστεί εξαιρετικά μεγάλη ζημιά τις ημέρες που είναι κλειστό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ελάχιστοι υπάλληλοι οι οποίοι βρίσκονται στα πόστα τους.

Αξιοσημείωτο εξάλλου είναι ότι οι πελάτες που προσέρχονται στο κατάστημα για να ψωνίσουν, αποχωρούν – στη συντριπτική πλειονότητά τους- μόλις ενημερώνονται από τους απεργούς για το όλο πρόβλημα.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις στο notioanatolika.gr τόσο μέλους της απεργιακής επιτροπής όσο και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου:

Σχόλια