Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 22:19:37

rss

αναζήτηση

makripano

Στο πλευρό και των Ενόπλων Δυνάμεων το ζεύγος Μαρτίνου με σημαντική δωρεά για νέα νοσηλευτική μονάδα του 401 ΓΣΝΑ!



Αλλάξτε μέγεθος

2martin401

Την πλήρη μετατροπή και ανακατασκευή του χώρου, του πρώην εστιατορίου αξιωματικών στον έκτο όροφο του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, σε θαλάμους κλινικής με αποκλειστική δωρεά του Θανάση και της συζύγου του Μαρίνας Μαρτίνου εγκαινίασε την Παρασκευή 19 Ιουνίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός, ανάρτησε στο προφίλ του σε κοινωνικό δίκτυο το παρακάτω κείμενο:

«Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ιδιαίτερα για το Γενικό Επιτελείο Στρατού, τις εγκαταστάσεις του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, στα εγκαίνια της νέας νοσηλευτικής μονάδας.

Η χώρα μας βιώνει μια πραγματικά δύσκολη πραγματικότητα, έχουμε διανύσει μια κρίσιμη περίοδο, αλλά έχουμε αντιμετωπίσει κατ’ αυτή την περίοδο, αποτελεσματικά την επέλαση του κορωνοϊού.

Βρισκόμαστε πλέον στο επόμενο στάδιο, αυτό της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων και της δύσκολης αλλά ομαλής επιστροφής στη νέα καθημερινότητα εν επιγνώσει, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούμε ποτέ: Ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει, επομένως η προσπάθεια συνεχίζεται.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται εύκολα αντιληπτή, η σημασία της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λοιπόν, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις ανάγκες του προσωπικού του, έχει θέσει ως στόχο και έχει εκκινήσει μια τεράστια προσπάθεια για ανακαίνιση των επιβαρυμένων και φθαρμένων κτηριακών υποδομών και εξοπλισμών των Στρατιωτικών Μονάδων Υγείας.

Και είμαστε ευτυχείς που διαπιστώνουμε ότι αυτό δεν συντελείται μόνο χάρη στις δικές μας δυνάμεις, αλλά και χάρη στην ευγενική και διακριτική -πάρα πολλές φορές συνήθως, έτσι είναι- προσφορά επιφανών Ελλήνων.

Σήμερα λοιπόν, έχοντας ως βασικό πυλώνα το προσωπικό, την μέριμνα για αυτό, και την εξασφάλιση των καλύτερων παροχών στο τομέα της Υγείας, εγκαινιάζουμε την πλήρη μετατροπή και ανακατασκευή του χώρου, του πρώην Εστιατορίου Αξιωματικών στον έκτο όροφο του 401 ΓΣΝΑ, σε θαλάμους κλινικής με αποκλειστική δωρεά του κυρίου Αθανάσιου Μαρτίνου.

Η ιδιωτική οικονομία και επιχειρηματικότητα αποτελεί τη βασική κινητήρια δύναμη παραγωγής πλούτου. Από κει και πέρα, η διάθεση του περισσεύματος, αυτού του πλούτου που έχει παραχθεί, σε δράσεις που είναι ευθέως υποστηρικτικές προς την κοινωνία και κυρίως για τα πιο αδύναμα και ευάλωτα στρώματά της, εναπόκειται στη προσωπικότητα του εκάστοτε αποκτήσαντος αυτόν τον πλούτο.

Φυσικά η προσωπικότητα έχει να κάνει, με στοιχεία όπως η ανιδιοτελής διάθεση για προσφορά, η φιλανθρωπία, η αγνή φιλοπατρία ακόμα και η διακριτικότητα, εκείνου που προσφέρει γιατί θέλει να προσφέρει, περισσότερο ή μάλλον αποκλειστικά και δεν θέλει απλά να προσφέρει διότι θα προβληθεί αυτή η προσφορά.

Κι αυτό ακριβώς έχει να κάνει με την πολλή έντονη παρουσία της οικογένειας Μαρτίνου στο φιλανθρωπικό έργο για τη χώρα. Είναι ένα θεάρεστο έργο, για αυτό το λόγο, πραγματικά, κύριε Μαρτίνο, κυρία Μαρτίνου, έχετε την ευγνωμοσύνη όλων μας και ειδικά την ευγνωμοσύνη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξ ονόματος των οποίων, σας απευθύνω το λόγο σήμερα.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

3martin401

1martinos401

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια