Date2

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 10:27:19

rss

αναζήτηση

makripano

Ένας Κυριάκος προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα στη «γαλάζια» τάξη πραγμάτων της Ανατ. Αττικής!

Αλλάξτε μέγεθος

pierrakakisportrait 0

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη να επιθυμεί κοινοβουλευτική στέγη στην Ανατολική Αττική.

Ο 37χρονος υπουργός με τις δάφνες του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης – έστω και λόγω του κορωνοϊού – φαίνεται ότι θα είναι ένας από αυτούς που επιθυμούν στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν, να περάσει και τη μεγάλη πόρτα του Κοινοβουλίου.

Τα σενάρια τον θέλουν να προσπαθεί να το πράξει αυτό μέσω της εκλογικής περιφέρειας της Ανατολικής Αττικής παρά το γεγονός ότι εκεί εκλέγονται «βαριά» ονόματα της Νέας Δημοκρατίας όπως η Γεωργία Μαρτίνου και ο Μάκης Βορίδης αλλά και ο Γιώργος Βλάχος.

Παράλληλα όμως είναι και μια… προνομιακή περιοχή για όσους προέρχονται από άλλους χώρους όπως το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βασίλη Οικονόμου (ο οποίος εξελέγη τέταρτος στις εκλογές του Ιουλίου του 2019) ενώ σημαντικό στοιχείο υπέρ των νεοεισερχομένων είναι ότι το ΚΙΝΑΛ δεν διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση (στις τελευταίες εκλογές τα τερτίπια του εκλογικού νόμου δεν ευνόησαν την επανεκλογή της Εύης Χριστοφιλοπούλου) με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο κόμμα να μην μπορεί να διατηρήσει, πέραν μιας σκληρής παλαιοπασοκικής βάσης, τις δυνάμεις του.

Όταν μάλιστα οι νεοεισερχόμενοι, όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, προέρχονται από τον χώρο αυτό, ενδεχομένως να θεωρείται ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό να σταθεί με αξιώσεις δίπλα στους ήδη εκλεγμένους.

Οι συνεργάτες του κ. Πιερρρακάκη προσπαθούν, τον τελευταίο καιρό, να κάνουν μια… έμμεση γνωριμία του υπουργού με την κοινή γνώμη της Ανατ. Αττικής.

Αυτό θεωρούν ότι επιτυγχάνεται και με την ένταξη στις λίστες των μέσων ενημέρωσης του υπουργείου, πολλών τοπικών ιστοσελίδων στις οποίες αποστέλλονται πλέον σωρηδόν τα δελτία τύπου που εκδίδει.

Παράλληλα υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Πιερρακάκης ανέθεσε, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, σε εταιρεία μετρήσεων δημοσκόπηση για να διερευνήσει το ενδεχόμενο να κατέβει στις επόμενες εκλογές στην Ανατ. Αττική.

Οι ψηφοφόροι ρωτήθηκαν ποιον θα επέλεγαν μεταξύ των τεσσάρων νυν βουλευτών της περιφέρειας Γεωργίας Μαρτίνου, Μάκη Βορίδη, Γιώργου Βλάχου, Βασίλη Οικονόμου και του Κυριάκου Πιερρακάκη, όμως δεν υπήρξε διαρροή για τις επιθυμίες της εκλογικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος ίσως γιατί δεν επιθυμεί ο αναθέσας να δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ των «συνυποψηφίων» του.

Το τελευταίο στοιχείο που καταδεικνύει το πολιτικό ενδιαφέρον του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την Ανατ. Αττική είναι η συνομιλία που είχε, την Παρασκευή (24 Απριλίου) διά τηλεδιάσκεψης με τις προέδρους των ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής, Όλγα Μαγγανά και Βορειονανατολικής Αττικής, Κατερίνα Ακριτίδη με την ψηφιακή παρουσία του προέδρου της Νεολαίας της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη.

Βέβαια ένα στοιχείο στο οποίο επίσης αναμένεται να επενδύσει πολιτικά ο κ. Πιερρακάκης σε περίπτωση καθόδου του στον πολιτικό στίβο της Ανατ. Αττικής είναι ότι κατοικεί στην περιοχή των Αχαρνών, τον μεγαλύτερο πληθυσμιακά δήμο της εκλογικής περιφέρειας.

Μάλιστα δεν χάνει την ευκαιρία να προσκαλεί σε τραπέζια, προ κορωνοϊού, συναδέλφους του υπουργούς και υφυπουργούς σε ταβέρνες της περιοχής.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Πιερρακάκης έχει εδώ και μια οκταετία επαφή με τα πολιτικά πράγματα αφού σε ηλικία μόλις 29 ετών, το 2012, είχε εκλεγεί μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (στις διαδικασίες του 9ου συνεδρίου του Κινήματος) και λίγο αργότερα, στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, κατακτώντας την έκτη θέση με 42.814 ψήφους.

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ως επιλογή του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον έφερε κοντά στη ΝΔ και αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές ανέλαβε τη δημιουργία ενός σχεδίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Σχόλια