Date2

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020 16:26:09

rss

αναζήτηση

makripano

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Το γεμάτο ζωή Αλικάντε έχει μετατραπεί σε πόλη του φόβου (Μαρτυρίες Ελλήνων - Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

alic8

Το Αλικάντε είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη στην περιοχή της Βαλένθια που αποτελεί θέρετρο διακοπών για τους κατοίκους της Μαδρίτης.

Βρίσκεται στη βορειοανατολική Ισπανία και σε αυτό ζουν και δεκάδες Έλληνες οι οποίοι εργάζονται σε πλήθος επιχειρήσεων της περιοχής.

Κάποιοι από αυτούς μίλησαν στο notioanatolika.gr για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πόλη η οποία πριν από δύο περίπου εβδομάδες έσφυζε από ζωή.

«Ίσως αυτό να ήταν και το μεγάλο λάθος μας εδώ στο Αλικάντε. Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου, όταν ο καιρός είναι ανοιξιάτικος, ψήφος Μαδριλένων ήρθε στα εξοχικά του εδώ. Τώρα ξέρουμε ότι η κατάσταση στη Μαδρίτη είναι εφιαλτική. Η πρωτεύουσα της Ισπανίας έχει τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους νεκρούς. Φαίνεται όμως ότι εκείνη η έξοδος πριν από 17 ημέρες κοστίζει ακριβά και σε εμάς».

«Στις πλατείες, στις παραλίες, στα μπαρ εκείνο το σαββατοκύριακο γινόταν χαμός» προσθέτουν.

Και δεν έχουν άδικο η άνθρωποι αφού η περιοχή της Βαλένθια και η πόλη του Αλικάντε είναι από αυτές που χτυπιούνται περισσότερο από τον κορωνοϊό.

«Τα σχολεία εδώ έκλεισαν μια εβδομάδα αργότερα απ' ό,τι στην Ελλάδα. Πηγαίναμε στα γραφεία μας κανονικά και αναρωτιόμασταν τί κάναμε», συνεχίζουν οι συμπατριώτες μας.

«Η απαγόρευση ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου και ήταν ολοκληρωτική. Στους δρόμους κυκλοφορούν ελάχιστοι πολίτες και είναι γεμάτοι αστυνομικούς και χωροφύλακες. Για να βγούμε έξω στέλνουμε μηνύματα όπως στην Ελλάδα. Αλλά εδώ είναι πιο αυστηρά. Δεν έχουμε τη δυνατότητα εξόδου για σωματική άσκηση. Μόνο για να πάμε στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο ή για να βγάλουμε τα ζώα μας για την ανάγκη τους, και πάντα μόνοι. Ποτέ δύο – δυο», προσθέτουν.

Μάλιστα ένας από τους συνομιλητές μας, μάς περιέγραψε και το εξής περιστατικό: «Για να συναντηθούν δύο αδέλφια που έμεναν σε διαφορετικά μέρη της πόλης έδωσαν ραντεβού μέσα σε σούπερ μάρκετ. Όταν πλησίασαν το ένα το άλλο, παρενέβησαν αστυνομικοί που επίσης βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα για να τους κάνουν παρατήρηση γιατί ήρθαν τόσο κοντά. Δεν είχε ουσία να τους εξηγήσουν τη συγγένειά τους».

Ελλείψεις

Όσο και αν σε εμάς μοιάζει περίεργο στο Αλικάντε υπάρχουν ελλείψεις σε διάφορα είδη: «Δεν βρίσκουμε εύκολα χαρτί υγείας ενώ τα ράφια είναι άδεια από μπύρες, κρασί και οινοπνευματώδη. Με το που γεμίζουν τα ράφια με ζυμαρικά και ρύζι αμέσως αδειάζουν. Ειδικά το ρύζι είναι κάτι σαν εθνικό φαγητό εδώ. Επίσης δεν υπάρχουν πια μάσκες και γάντια», τονίζουν.

Σε ερώτηση για το εάν θα ήθελαν να επιστρέψουν στην πατρίδα, οι Έλληνες του Αλικάντε απαντούν: «Θα το θέλαμε αλλά φοβόμαστε το ταξίδι»!

Οι κάτοικοι του πανέμορφου και κοσμοπολίτικου αυτού θερέτρου ζουν σε μια διαρκή κατάσταση πανικού και σύγχυσης. «Βλέπουμε τα βίντεο με το τί συμβαίνει στη Μαδρίτη και πρέπει να νιώθουμε και τυχεροί», λένε.

Ήδη η περιοχή της Βαλένθια όπου ανήκει και το Αλικάντε «μετράει» 2.616 κρούσματα και 143 νεκρούς ενώ όλες οι ενδείξεις οδηγούν στη δυσοίωνη προοπτική του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων αλλά και των νεκρών τις επόμενες ημέρες.

alic1

alic2

alic3

alic4

alic5

alic6

alic7

Σχόλια